Krantenkoppen

RECONSTRUCTIE. Het was wachten op fout van Dupé om hem te passeren: hoe Anderlecht zélf zijn keepersprobleem creëerde

Kasper Schmeichel, de nummer één die onder vuur ligt, en Maxime Dupé, de nummer twee die de club alweer wil verlaten. Een dikke week voor het sluiten van de transfermarkt zit Anderlecht met een keepersprobleem. Eentje dat Fredberg en co zelf in de hand hebben gewerkt. Een inschatting van de situatie.

Meer krantenkoppen in België

Asielcentrum lanceert opvallende oproep: buggy’s gezocht voor zwangere asielzoeksters

Het asielcentrum van Jabbeke lanceert een warme oproep naar kinderwagens en draagstoelen. Er worden de komende weken immers heel wat geboortes verwacht. Heuglijk nieuws voor de aanstaande mama’s en papa’s, maar toch ook kopzorgen voor de ouders in spe. Vanuit het asielcentrum is het niet eenvoudig om alle spullen te verzamelen die ze nodig hebben om hun kleine spruit te

Lees meer »

“NAVO-grondtroepen sturen naar Oekraïne is geopolitieke sciencefiction”

We beseffen het vandaag wellicht nog niet helemaal, maar de oorlog in Oekraïne heeft de geesten in Europa ingrijpend veranderd. Terwijl veel landen twee jaar geleden nog twijfelden om helmen, scherfvesten of medisch materiaal te sturen naar Oekraïne – uit angst Poetin niet voor het hoofd te stoten – wordt er nu openlijk gepraat over het sturen van NAVO-grondtroepen.

Lees meer »

Binnenstebuiten speelt in 10de productie ‘Pour l’amour’ in Pittem: “Waaier aan actuele thema’s”

Van vrijdag 1 tot zaterdag 9 maart brengt Theater Binnenstebuiten met ‘Pour l’amour’ zijn tiende productie. Het wordt een tragikomedie waarin al eens mag gelachen worden, maar die toch doorspekt is met tal van actuele thema’s en die de toeschouwer ook af en toe het voorhoofd laat fronsen.
The post Binnenstebuiten speelt in 10de productie ‘Pour l’amour’ in Pittem: “Waaier

Lees meer »

Brandweer Westhoek kan bij crisissituaties commandopost opzetten dankzij nieuw voertuig: “Uniek met 5G-verbinding”

Brandweer Westhoek heeft een "mobiele commando-unit" voorgesteld. Met dat voertuig kan in sneltempo een eigen commandopost worden opgezet tijdens grote reddingsoperaties. Brandweer, politie en medische diensten kunnen daar dan makkelijk overleggen. Uniek is dat het vervoermiddel 5G-technologie heeft om snel en veilig informatie te kunnen uitwisselen.

Lees meer »

Ex van Argentijnse wereldkampioen Palacios neemt wraak: zij verkoopt zijn finaleshirt en WK-medaille

Een vechtscheiding gaat de verkeerde kant uit. Om kosten aan hun gemeenschappelijk appartement in Argentinië te betalen, heeft Yesica Frias (30), een Argentijnse influencer en ex-vrouw van Ezequiel Palacios (24), enkele van zijn mooiste souvenirs verkocht. Het gaat om het shirt dat hij voor de finale aanhad op het WK voetbal in Qatar, net als de medaille die hij won.

Lees meer »

Vervuild slib in Sint-Gillis-Waas verdwijnt dan toch: “Hinder door vrachtwagens beperkt voor buurt “

Vanaf half april zullen zowat 40 vrachtwagens per dag het vervuilde slib uit de Kattestraat in Sint-Gillis-Waas weghalen. Intercommunale Interwaas wilde het slib verwerken in de ondergrond van het nieuwe golfterrein, maar dat mag niet van Vlaanderen. Het moest afgevoerd worden. "Door aanpassing van het traject richting Gentse haven, zal er niet al te veel hinder zijn voor omwonenden", zo

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Spoedzitting VN-Veiligheidsraad om bloedbad bij hulpkonvooi – Israëlische demonstranten trekken met geweld Gaza even binnen

De VN-Veiligheidsraad is donderdagavond Belgische tijd met spoed samengekomen over de dood van ruim honderd Palestijnen bij de verdeling van noodhulp in Gaza. Het bloedbad heeft de hoop op een spoedig wapenbestand getemperd, zo zegt het Witte Huis. In ons land willen Groen en Vooruit de situatie in Gaza nu dringend opnieuw bespreken in de federale regering. Lees hier de

Lees meer »

Ombudsdienst tikt Gent op de vingers: horeca-uitbaters en aannemers moeten te lang wachten op vergunningen

De ombudsdienst van Gent schuift in een jaarrapport enkele aanbevelingen naar voor waar de stad mee aan de slag moet. Zo moet Gent werk maken van kortere doorlooptijden bij aanvragen van horecazaken of aannemers. Zij moeten nu soms maanden wachten op duidelijkheid over een terras of de opstelling van een kraan. De dienst die de aanvragen behandelt, is ook te

Lees meer »

Ook tweede inzending van Israël voor Eurovisiesongfestival afgewezen wegens “te politiek”

De organisatoren van het Eurovisiesongfestival hebben ook een tweede Israëlische inzending voorlopig geweigerd. Nieuwswebsite ynet schrijft op basis van functionarissen bij het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken dat ook het lied ‘Dance Forever’, dat de tweede keus was, in de huidige vorm niet is goedgekeurd door de European Broadcasting Union.

Lees meer »

DE INSIDER. Onze man reisde samen met wereldleiders naar Kiev: “Aan de Russen was gevraagd die trein met rust te laten”

Het was geen alledaagse trip voor onze chef politiek Hannes Heynderickx: op en af naar Kiev, met de nachttrein. Samen met Alexander De Croo, Ursula von der Leyen, Giorgia Meloni en Justin Trudeau. Samen met Volodimir Zelenski stonden ze stil bij twee jaar oorlog, op de kapotgeschoten luchthaven van Kiev. “Alle fotografen waren ons aan het wegjagen. Bleek dat ik

Lees meer »

Oranje Beernem pakt uit met ‘Soirée Orangee’

Naar jaarlijkse traditie organiseert Oranje Beernem op zaterdag 2 maart in zaal de Boest aan sportpark Drogenbrood een fuif. Dit jaar is het evenement in ‘neon’-thema en werd de fuif ‘Soirée Orangee’ gedoopt. “Hiermee zamelen we geld in om op kamp te gaan”, vertelt hoofdleiding Anoushka Pieters.
The post Oranje Beernem pakt uit met ‘Soirée Orangee’ appeared first on KW.be.

Lees meer »