Krantenkoppen

Rijden de rijkste Europeanen straks met Yangwangs in plaats van Lamborghini’s? Chinese autobouwer BYD gaat vol voor luxe

Europese bouwers van luxewagens leken zich lang geen zorgen te hoeven maken over concurrentie uit China. Dat kan veranderen, nu BYD voor het eerst elektrische luxewagens gaat voorstellen in Europa.

Meer krantenkoppen in België

Haalt 20 meter lange banner van Vincent (52) ook dit jaar weer live uitzending van Kuurne-Brussel-Kuurne? “Het is afwachten”

Haalt de banner van Vincent Salembier (52) dit jaar opnieuw de live uitzending van Sporza tijdens de verslaggeving van de wielerklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne? Voor Vincent is het nog even afwachten. Sinds vrijdagavond is Vincent al bezig met de laatste hand te leggen aan zijn opstelling bij een hoeve in Sint-Denijs.
The post Haalt 20 meter lange banner van Vincent (52) ook

Lees meer »

Brug in aanbouw ingestort in Nederland: twee doden en twee gewonden

Door het instorten van een deel van een brug in aanbouw in Lochem, een stad in het oosten van Nederland, zijn twee mensen om het leven gekomen. Twee anderen raakten gewond. Dat meldt de Veiligheidsregio. De Arbeidsinspectie geeft aan dat het brugdek dat werd getakeld op zeker twee slachtoffers is gevallen.

Lees meer »

Is TikTok ‘te verslavend’? “Jongeren gebruiken het meer dan Facebook, Instagram en WhatsApp sámen”

De Europese Commissie gaat onderzoeken of TikTok de rechten van minderjarigen wel voldoende beschermt en of de populaire app verslavend werkt. Bij een negatieve beoordeling dreigen miljoenenboetes voor het Chinese bedrijf. Is de vrees van de EU terecht? En wat maakt TikTok zo anders dan andere sociale media? Prof Lieven De Marez: “Je kan een kind van 10 jaar moeilijk

Lees meer »

2 op de 3 teruggekeerde Syriëstrijders zijn weer vrij. Hoe kan dat?

Van de 103 teruggekeerde Syriëstrijders en leden van terroristische moslimgroeperingen zitten er vandaag 33 in de cel. Elf anderen zitten thuis onder verscherpt toezicht met een enkelband. Omdat de standaard celstraf 5 jaar bedraagt, zijn verschillende Syriëgangers intussen in vrijheid gesteld. Maar wie zijn die 103 Syriëstrijders op Belgische bodem en waar zitten ze vandaag? “Een nulrisico bestaat niet”

Lees meer »

Klinkende Kroegen krijgt extra budget van Stad Brugge voor herbruikbare bekers

Na eerder gemor en het afhaken van enkele misnoegde herbergiers wegens de strenge geluidsregels en de bijhorende boetes, zet het Brugs stadsbestuur een charmeoffensief rond Klinkende Kroegen in. Het college heeft beslist om extra budget vrij te maken voor de organisatie van Klinkende Kroegen en WIJklanken. De Stad Brugge is organisator van beide evenementen en moet als overheid voorzien in

Lees meer »

Geen ster voor Peter Goossens, wel twee voor zijn opvolger

Iedereen keek uit naar wat Michelin voor Hof van Cleve in petto had. Pas sinds 10 januari staat daar een nieuwe eigenaar en chef aan het roer: Floris Van Der Veken. Maar Michelin geeft hem meteen twee sterren. Het feit dat Van Der Veken al tien jaar lang de rechterhand van Peter Goossens was, is daar niet vreemd aan.

Lees meer »

Kleuter van vier klaagt over ongepaste aanrakingen op school, politie voert onderzoek: “Het verhaal werd als ‘zorgwekkend’ bestempeld”

De directie van kleuterschool Het Notendopje in Wijnegem heeft donderdagavond de ouders uitgenodigd om toelichting te geven bij een klacht van een kindje. Een kleuter had verteld over mogelijk ongepaste aanrakingen die zouden hebben plaatsgevonden op school. De politie Minos onderzoekt of er sprake is van grensoverschrijdend gedrag.

Lees meer »

Trump moet van rechter in totaal 454 miljoen dollar betalen in fraudezaak

De Amerikaanse oud-president Donald Trump moet van de rechter in New York in totaal 454 miljoen dollar (419 miljoen euro) betalen in het fraudeproces tegen hem. Bovenop de boete van bijna 355 miljoen dollar die de rechter hem vorige week oplegde, komt nog eens 99 miljoen dollar aan rente. Dat staat in een officiële bekendmaking die de rechtbank vrijdag heeft gepubliceerd.

Lees meer »