Krantenkoppen

Schaduw kabinetsvorming hangt boven Nederlands stikstofdossier

15:59 Omdat maatregelen om stikstof te terug te dringen moeilijk van de grond komen, haalt Nederland een reductiedoelstelling die het zichzelf oplegde niet. Het ontslagnemende kabinet-Rutte IV ziet zijn han…

Meer krantenkoppen in België

Eigen wagen? Voor deze Vlamingen hoeft het niet meer: “We kozen voor de Netflix onder de auto’s”

Eén of meer wagens op de oprit: voor steeds meer Vlaamse gezinnen hoeft het klassieke plaatje niet meer. Eén op de drie autobezitters vraagt zich af of een eigen auto nog wel nodig is, zo blijkt uit een nieuwe studie van consultancybureau Deloitte. Ook deze Vlamingen hoeven geen eigen auto en doen het voortaan anders. “Ik zie maar één betaalbare

Lees meer »

Dan toch effectieve celstraf voor vijftiger die zijn huurappartement in Brugge in brand stak

Een 57-jarige Albanees uit Blankenberge heeft voor de Brugse rechtbank een jaar effectieve celstraf gekregen voor opzettelijke brandstichting. In eerste instantie kreeg A.D. voorwaarden opgelegd, maar die lapte hij aan zijn laars.
The post Dan toch effectieve celstraf voor vijftiger die zijn huurappartement in Brugge in brand stak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voormalig premier Wilmès trekt Europese lijst MR, maar kandidatuur is “geen vertrek naar Europa”

Voormalig minister van Buitenlandse Zaken en ex-premier Sophie Wilmès zal de Europese lijst trekken voor de MR. Dat heeft voorzitter Georges-Louis Bouchez zaterdag aangekondigd tijdens een persconferentie. Valérie Glatigny, voormalig minister voor hoger onderwijs in de regering van de Franse Gemeenschap, trekt de Kamerlijst bij de Franstalige liberalen in Brussel.

Lees meer »

De David is weer lentefris: wereldbefaamde standbeeld van Michelangelo krijgt delicate schoonheidsbehandeling

Grote werkzaamheden aan de Galleria dell’Accademia in Firenze. De David, het wereldbefaamde standbeeld van Michelangelo, krijgt een delicate schoonheidsbehandeling. Het gaat om een routine-poetsbeurt die om de twee maanden wordt uitgevoerd. Er komt een stofzuiger en delicate borstel aan te pas om de marmeren perfectie van David van kop tot teen lentefris te maken. Het beeld werd gemaakt door Michelangelo

Lees meer »

“Bij CT Krampe kan iedereen winnen”

In zijn vierde jaargang telt Cyclingteam Krampe zeven renners. Zij gaan vooral in het circuit van de nevenbonden hun kans, maar zullen ook af en toe bij de elite 2, in wedstrijden van Cycling Vlaanderen, aan de start verschijnen.
The post “Bij CT Krampe kan iedereen winnen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Opvoedgoeroe’ Ruby Franke veroordeeld tot minstens 4 jaar cel voor mishandeling van haar kinderen

Een rechter in Utah heeft dinsdag een gevangenisstraf van 4 tot 60 jaar opgelegd aan Ruby Franke (42), een YouTube-ster die haar miljoenen volgers opvoedingstips gaf maar achter de schermen haar kinderen mishandelde. Haar zakenpartner Jodi Hildebrandt (54), die betrokken was bij de mishandeling van Ruby’s twee jongste kinderen, kreeg dezelfde veroordeling.

Lees meer »

“Als je niet zorgt voor jezelf, dan smak je tegen de muur”: herbronnen in het nieuwe massagesalon van Cindy (42)

Je lichaam en geest in balans brengen. Het is het resultaat waar Cindy Notredame (42) naar streeft. In de serene sfeer van haar nieuwe Elysium massagesalon in Menen kunnen mensen volledig gaan herbronnen. “Het is ontspannend maar levert meteen ook opnieuw pakken energie.”
The post “Als je niet zorgt voor jezelf, dan smak je tegen de muur”: herbronnen in het

Lees meer »

Chinese autofabrikant BYD brengt elektrische auto op de markt voor 14.000 euro (in China)

De Chinese autobouwer BYD heeft aangekondigd dat er in China een volledig elektrische auto op de markt komt die (omgerekend) minder dan 14.000 euro zal kosten. Dat schrijven verschillende gespecialiseerde autonieuwssites. BYD maakt zich sterk dat daarmee officieel het tijdperk is aangebroken waarin elektrische auto’s goedkoper zijn dan traditionele auto’s op benzine en diesel.

Lees meer »

Buurtinformatienetwerk bestaat 20 jaar

Het Jabbeekse buurtinformatienetwerk werd in 2004 opgericht door toenmalig korpschef Paul Mortier, burgemeester Roland Verleye en Luc De Sutter. Men wou toen vooral via een intern communicatiesysteem de veiligheidsgevoelens in Jabbeke verhogen.
The post Buurtinformatienetwerk bestaat 20 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sandy Buysschaert op achtste plaats West-Vlaamse CD&V-lijst

CD&V West-Vlaanderen maakte zaterdag zijn lijst voor de Vlaamse en federale verkiezingen van 9 juni bekend. Vanuit Blankenberge versterkt Sandy Buysschaert de West-Vlaamse ploeg. “Een signaal vanuit de partijtop dat mijn lokaal werk als schepen van Openbare werken en Mobiliteit in Blankenberge in deze legislatuur is opgevallen”, zegt Buysschaert, die op de Vlaamse lijst de achtste plaats bekleedt.
The post

Lees meer »

Rechtszaak rond ‘Rust’ is begonnen: wapenverantwoordelijke Hannah Gutierrez Reed krijgt er stevig van langs

“De beklaagde behandelde de veiligheidsmaatregelen alsof ze optioneel waren.” Hannah Gutierrez Reed, de wapenverantwoordelijke van ‘Rust’, heeft het hard te verduren gekregen tijdens de eerste procesdag rond het schietincident op de filmset. Zo kreeg Reed van de aanklager te horen dat haar “slordige en onprofessionele” gedrag geleid heeft tot de dood van Halyna Hutchins.

Lees meer »