Krantenkoppen

Sector Lifetime Achievement Award bij de MIA’s gaat naar Brusselse ICP Recording Studio’s, waar tal van succesvolle platen zijn opgenomen

Bij de MIA’s gaat de Sector Lifetime Achievement Award dit jaar naar de ICP Recording Studio’s in Brussel. De opnamestudio bestaat sinds 1980 en is al bijna 45 jaar een belangrijke internationale referentie, waar tal van Belgische en buitenlandse artiesten muziek komen opnemen.

Meer krantenkoppen in België

Audrii (11) vermist sinds ze aan bushalte in VS afgezet werd, haar vroegere babysit wekt aandacht van speurders

Een 11-jarig meisje is sinds donderdagochtend vermist in Livingston (Texas). Audrii Cunningham had normaal met de bus naar school moeten gaan, maar daar kwam ze nooit aan. Haar rugzak werd inmiddels teruggevonden in de buurt van een vijver. Speurders onderzoeken of haar vroegere babysit Don Steven McDougal (42) een aandeel heeft in haar verdwijning.

Lees meer »

Kortrijkse jeugdlokalen krijgen betere internetverbinding

Op de gemeenteraad van maandag 19 februari zal een aanpassing in het subsidiereglement voor jeugdinitiatieven worden goedgekeurd. De aanpassing zorgt ervoor dat de subsidies de kost voor een internetabonnement en de activatie daarvan ondersteunen. De aanpassing van het subsidiereglement komt een jaar nadat gemeenteraadslid Matti Vandemaele (Groen) het belang van internet in jeugdlokalen aanhaalde.
The post Kortrijkse jeugdlokalen krijgen betere

Lees meer »

Agressie tegen onderwijspersoneel neemt maar liefst met de helft toe: vijf leerkrachten langer dan honderd dagen thuis

In 2023 waren er 78 geregistreerde arbeidsongevallen door agressie tegen onderwijspersoneel. Dat is een stijging van vijftig procent tegenover de 52 gevallen in 2022. Vlaams parlementslid Karolien Grosemans (N-VA) vroeg die cijfers op bij minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Grosemans pleit voor nultolerantie en uitsluiting bij dergelijke feiten.

Lees meer »

Alana Castrique (Cofidis) kijkt uit naar het voorjaar

Zaterdag trekt het Vlaamse wielervoorjaar zich op gang voor de mannen en de vrouwen. Aan de start van de Omloop voor vrouwen staat Alana Castrique (24). Zij hoopt zich te tonen na twee pechjaren.
The post Alana Castrique (Cofidis) kijkt uit naar het voorjaar appeared first on KW.be.

Lees meer »