Krantenkoppen

Stad Leuven en Wegen en Verkeer lanceren oproep om Leuvense Ring te hertekenen

Stad Leuven en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) lanceren een open oproep om de Leuvense Ring (R23) te hertekenen. Dat hebben de twee partners dinsdag bekendgemaakt in een persbericht.

Meer krantenkoppen in België

Trump wil dat Biden IQ-test aflegt: “Dan weten we waarom hij zulke vreselijke beslissingen neemt”

In een bericht op zijn socialmediaplatform ‘Truth Social’ heeft Amerikaans ex-president Donald Trump (77) opnieuw uitgehaald naar zijn Democratische rivaal en huidig president Joe Biden (81). Volgens Trump moet Biden, die gisteren zijn jaarlijkse medische onderzoek onderging, ook een IQ-test afleggen. “Misschien komen we er dan achter waarom hij zulke vreselijke beslissingen neemt”, aldus Trump.

Lees meer »

▶ Enthousiaste Gloria Monserez laat ongewild haar eigen vis-tattoo zien in ‘De Droomfabriek’

Neen, het was geen vroege aprilvis in de derde aflevering van ‘De Droomfabriek’. Maar de immer aandachtige HLN Mediawatchers zagen wel hoe Gloria Monserez ongewild haar eigen vis-tattoo op haar buik aan kijkend Vlaanderen onthulde. Haar topje ging wapperend omhoog, eronder liet ze een vis met drie vinnen zien. Een eigen creatie overigens van multitalent Gloria, die in haar schaarse

Lees meer »

Goudsmid Emma (23) is nieuwe voorzitter Jong Unizo

De 23-jarige Emma Baert volgt co-voorzitters Arthur De Veene en Maxime Arslijder op. Emma – dochter van Expo-directeur Chris Baert – combineert werk met haar studies grafische vormgeving. “Als zelfstandig juwelier-goudsmid heb ik twee merkjes opgebouwd: Embrace en RAE.” Emma organiseert daarnaast samen met drie vrienden ‘Nouvelan’ op oudejaar. De geboren en getogen Waregemse toont
The post Goudsmid Emma (23)

Lees meer »

Waarom de batterij voor elektrische auto’s plots zoveel goedkoper wordt. En dat niet noodzakelijk goed nieuws is

Voor wie eraan denkt om dit jaar een elektrische wagen te kopen, is er hoopvol nieuws. De belangrijkste producenten van batterijen zijn verwikkeld in een prijsoorlog en bekampen elkaar met spectaculaire kortingen. Waarom doen ze dat? En wordt u straks beter van hun strijd? “Zeker voor een bepaald type van elektrische wagens kan de prijs omlaag gaan.” Al is dat

Lees meer »

’t Souffleurke speelt ‘culinaire’ komedie

Deze week gaat in Ocar ‘Supernova’ in première, een komedie gespeeld door ‘t Souffleurke en geschreven door Benjamin Sercu. “Het gaat over een chef, zijn sterren en zijn familierelaties waar een en ander scheef zit”, legt hoofdrolspeler Gino Bruneel enthousiast uit.
The post ’t Souffleurke speelt ‘culinaire’ komedie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Audio-opname onthult uitspraken Dries Van Langenhove tijdens gespreksavond KU Leuven: “Uitspraken zetten aan tot racisme”

De KU Leuven dient een strafklacht in tegen ex-politicus Dries Van Langenhove. Hij wordt beschuldigd van racistische uitspraken tijdens een gespreksavond van Nationalistische Studentenvereniging (NSV!) in een aula van de universiteit. Onze redactie kreeg van een anonieme bron een audio-opname en selecteerde in de bovenstaande video de meest aanstootgevende uitspraken.

Lees meer »

Schrikkelbaby’s geboren in Waregem en Kortrijk

Een kindje krijgen is altijd bijzonder, maar op een schrikkeldag geboren worden, is toch extra uniek. Enkel om de vier jaar telt februari 29 dagen, dus in theorie valt de verjaardag van deze kindjes maar om de vier jaar. Ook in West-Vlaanderen werden verschillende schrikkelbaby’s geboren, waaronder in het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis in Waregem en het AZ Groeninge in

Lees meer »

Lening aan Lago-zwembad goedgekeurd:“Financiële bijsturing noodzakelijk”

De gemeenteraad in Zwevegem heeft de lening aan het LAGO-zwembad nu ook officieel goedgekeurd. Zwevegem leent zo’n 1.537.203 euro aan LAGO. Tijdens de raad vormde enkel de afgesproken verdeelsleutel tussen Kortrijk en Zwevegem (58/42) nog een klein obstakel.
The post Lening aan Lago-zwembad goedgekeurd:“Financiële bijsturing noodzakelijk” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sandy Buysschaert op achtste plaats West-Vlaamse CD&V-lijst

CD&V West-Vlaanderen maakte zaterdag zijn lijst voor de Vlaamse en federale verkiezingen van 9 juni bekend. Vanuit Blankenberge versterkt Sandy Buysschaert de West-Vlaamse ploeg. “Een signaal vanuit de partijtop dat mijn lokaal werk als schepen van Openbare werken en Mobiliteit in Blankenberge in deze legislatuur is opgevallen”, zegt Buysschaert, die op de Vlaamse lijst de achtste plaats bekleedt.
The post

Lees meer »