Krantenkoppen

Staking bij AB InBev in Hoegaarden duurt voort: brouwprocessen liggen stil

De staking bij de brouwerij van AB InBev in Hoegaarden die maandag spontaan gestart is, duurt ook dinsdag voort. De fabricatie, het deel van de brouwerij waar de bieren effectief gebrouwen worden, ligt stil. Andere delen van de fabriek draaien wel nog, zo meldt vakbond ACV.

Meer krantenkoppen in België

Oekraïne nog maandenlang in het nadeel op slagveld door munitietekort: “Mogelijk pas volgend jaar nieuw tegenoffensief”

Oekraïne zal naar verwachting nog enkele maanden te kampen hebben met een tekort aan munitie totdat het westen verdere stappen heeft ondernomen om Kiev te steunen, zo heeft het hoofd van de Britse strijdkrachten toegegeven. Admiraal Tony Radakin opperde op een conferentie in Londen dat het onwaarschijnlijk is dat Kiev voor het einde van de zomer een nieuw tegenoffensief kan

Lees meer »

Nieuw centraal politiecomplex Kouter ingewijd: “Volledig op maat van de zone”

Federaal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden zou er aanvankelijk bij zijn, maar in extremis moest ze zich laten verontschuldigen. Vrijdagavond werd het nieuwe centrale politiecomplex van de zone Kouter aan de Ambachtstraat in Torhout plechtig ingewijd. Om en bij de 100 politiemensen en medewerkers vinden er hun werkstek.
The post Nieuw centraal politiecomplex Kouter ingewijd: “Volledig op maat van

Lees meer »

MeToo overschaduwt Franse Oscars: staande ovatie voor actrice Judith Godrèche na ontroerende toespraak

Seksueel geweld in de filmindustrie stond gisterenavond centraal tijdens de César Awards, het Franse equivalent van de Oscars. In het theater Olympia in Parijs hield de 51-jarige actrice Judith Godrèche, die eerder deze maand twee regisseurs beschuldigde van misbruik, een aangrijpende toespraak. De zaal luisterde ademloos naar haar verhaal en beloonde haar met een staande ovatie. Haar woorden werden live

Lees meer »

Pittem lanceert “8740sport” op Strava

Om de individuele sporters in de gemeente dichter bij elkaar te brengen, lanceert de sportdienst van Pittem het nieuwe project “8740sport”. Het doel van het project is om de sporters te verenigen in de groep “8740sport” op de populaire hardloop-, fiets- en wandelapp Strava.
The post Pittem lanceert “8740sport” op Strava appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gameontwikkelaar Electronic Arts schrapt bijna 700 jobs

Gameontwikkelaar Electronic Arts (EA) gaat 5 procent van zijn personeel, zo’n 670 werknemers, ontslaan. Het Amerikaanse bedrijf, bekend van onder meer FIFA en The Sims, sluit zich daarmee aan bij alle gamebedrijven die de afgelopen tijd ontslagrondes hebben aangekondigd, waaronder Sony en Microsoft.

Lees meer »

Dirk Denis (54) uit Wenduine al drie dagen vermist op de Azoren

Een Belgische toerist is sinds zondag vermist op de Azoren, een Portugese eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Dat melden lokale media dinsdag op basis van de politie. Het zou gaan om de 54-jarige Dirk Denis uit Wenduine. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De man verdween langs een wandelpad op het eiland São Miguel.
The post Dirk Denis (54) uit

Lees meer »

Mil Sinaeve heeft mooie rol in nieuwe politiereeks Juliet: “Ik mocht West-Vlaams praten”

Vanaf zondag 3 maart is het wissel van de politiewacht op VRT 1: Juliet neemt op zondagavond de plaats in van haar collega Chantal. Een van Juliets collega’s is Nico. Die rol wordt vertolkt door de jonge Ieperse acteur Mil Sinaeve (21).
The post Mil Sinaeve heeft mooie rol in nieuwe politiereeks Juliet: “Ik mocht West-Vlaams praten” appeared first on

Lees meer »

Sem Vanhessche (CD&V) legt eed af als raadslid in Zwevegem

In opvolging van Stefaan Bonte, die ontslag nam in de gemeenteraad, legde Sem Vanhessche (33) op de gemeenteraadzitting de eed af om vanaf 1 maart te zetelen in de Gemeente- en OCMW-raad.
The post Sem Vanhessche (CD&V) legt eed af als raadslid in Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »