Krantenkoppen

Succesvolle korte opleiding voor job in zorgsector in Antwerpen zoekt Vlaams geld

Het project Kanz, dat nieuwkomers of leefloners in Antwerpen opleidt voor een job in de zorgsector, wil steun van Vlaanderen om het project verder uit te bouwen. Vorig jaar studeerden, op 8 weken tijd, 15 zorgkundigen af, met subsidies van de provincie Antwerpen en maandag start een nieuwe opleiding. Maar er zijn meer kandidaten dan geld, en de opleiding is op zoek naar Vlaamse middelen om het project verder te kunnen uitrollen.

Meer krantenkoppen in België

Een eerbetoon aan Nina Derwael, Jeroen Meus die komt koken en tranen van ontroering: dit was ‘De Droomfabriek’

Jeroen Meus die kwam koken, Maaike Cafmeyer die een aspirerende actrice klaarstoomt voor haar eerste rol en de allereerste droom die Bart en Gloria bereikte: ‘De droomfabriek’ draaide zaterdag op volle toeren. En laten we vooral het eerbetoon aan Nina Derwael niet vergeten. Aan de vooravond van een levensbelangrijke kwalificatiewedstrijd richting de Olympische Spelen van Parijs staken Bart en Gloria

Lees meer »

“Sint-Pietersstraatje noem ik soms ’t Schepperskwartier…”: Yves geeft horecazaken een herkenbaar smoel

De bestelwagens van Yves Deschepper (40) stonden de jongste weken voor café l’Abattoir waar naarstig gewerkt werd. Met zijn Group Dylectro heeft hij in de regio al tal van horecaprojecten mogen realiseren. “En daarbij krijg ik van de opdrachtgever telkens de nodige vrijheid.” Onder meer in de Sint-Pietersstraat, de uitgaansbuurt in Izegem tegenwoordig, zette hij al vier panden naar zijn

Lees meer »

Stad Oostende verlengt burgerbevraging tot 11 maart

Eerder dit jaar lanceerde de stad een burgerbevraging bij 2.500 willekeurig gekozen Oostendenaars. Later, vanaf 19 februari 2024, kregen alle inwoners en tweedeverblijvers de kans om online deel te nemen aan de bevraging. Om zoveel mogelijk waardevolle antwoorden te ontvangen, verlengt de stad de burgerbevraging nu tot en met 11 maart 2024.
The post Stad Oostende verlengt burgerbevraging tot 11

Lees meer »

48-jarige man blijft schuldig aan brandstichting bij milieu-inspecteur en nu ook aan brandstichting bij ex-werkneemster

Een 48-jarige man uit Roeselare is in beroep veroordeeld voor brandstichting bij de gezinswoning van milieu-agent Dimitri Geerolf in Staden en aan het tuinhuis van een voormalige werkneemster. Hij werd aan de galg gepraat door zijn ex. Toch krijgt hij een lichtere straf.
The post 48-jarige man blijft schuldig aan brandstichting bij milieu-inspecteur en nu ook aan brandstichting bij ex-werkneemster

Lees meer »

Antwerp schiet bekersprookje KVO aan flarden: 3-0

Antwerp heeft zich donderdag voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de finale van de Beker van België. In de terugmatch van de halve finale tegen KV Oostende werd het 3-0 in het Bosuilstadion, nadat de heenmatch op 1-1 was geëindigd.
The post Antwerp schiet bekersprookje KVO aan flarden: 3-0 appeared first on KW.be.

Lees meer »

ANALYSE. De burger is ontevreden, het partijlandschap versleten en bevroren: nog 100 dagen om veel – heel veel – goed te maken

“Het is niet gunstig dat de voorbije weken allerlei wisselmeerderheden dreigen over abortus, euthanasie, terugbetaling logopedie, kernenergie of partijfinanciering”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). De zogenaamde ‘kloof tussen burger en politiek’ lijkt een thema te worden van deze campagne. Want het is de politiek zélf die een hoofdbekommernis van de burgers is, blijkt uit onderzoek van VRT en De Standaard.

Lees meer »

“In de States spelen ze voor tienduizenden fans, in Ruiselede voor geen 150 man”: swingende blues-toppers zakken af naar Banana Peel

Songwriter en blues-fenomeen Joe Louis Walker was in een mum van tijd uitverkocht en dit voorjaar weet de blues & jazzclub Banana Peel nog enkele wereldberoemde blues-legendes te strikken, zoals Crystal Thomas en Toronzo Cannon. In de States spelen ze op mega-bluesfestivals voor tienduizenden fans, maar in Ruiselede jammen ze voor geen 150 man. Il faut le faire!
The post

Lees meer »

Eerste West-Vlaamse rumclub komt in Koekelare: “Rum is nóg diverser dan whisky”

Op vrijdag 8 maart om 20 uur start de allereerste West-Vlaamse rumclub, genaamd Siren’s Call, met hun eerste tasting in hun hoofdkwartier Rocktailz in de Bovekerkestraat 198 in Bovekerke. De oprichters Bjorn Dewulf en Jorijn Vandenweghe hadden al ervaring met de handel in whisky, rum en andere sterke dranken met Rocktailz. Later sloot Thomas Vervoort zich aan.
The post Eerste

Lees meer »

▶ “Nee, Visma-Lease A Bike lacht de tegenstand niet uit”

In de nieuwste aflevering van onze HLN-wielerpodcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ wordt het Belgische openingsweekend uitvoerig besproken. En dan kan je niet rond de dominantie van Visma-Lease a Bike, de ploeg van de winnaars Wout van Aert en Jan Tratnik. Host Stijn Vlaeminck en HLN-analist Michel Wuyts hebben Nathan Van Hooydonck te gast. Luister hierboven naar ‘Wuyts & Vlaeminck’.

Lees meer »