Krantenkoppen

Symbolische “Doemdagklok” blijft staan op 90 seconden voor middernacht

De "Doemdagklok", een symbolische klok die aangeeft hoe dicht de mensheid bij haar eigen ondergang staat, blijft staan op 90 seconden voor middernacht. Dat betekent dat het einde der tijden niet dichterbij is gekomen, maar ook niet verder weg is gegaan. Vorig jaar werd de klok 10 seconden verder gedraaid, vooral door de oorlog in Oekraïne. De dreiging is sindsdien niet afgenomen.

Meer krantenkoppen in België

Dragende kracht zegt jeugdhuis in Sint-Eloois-Winkel vaarwel: “Ik zal de Chaplin zeker missen”

Thomas Ghesquiere, een vaste waarde binnen het jeugdhuis, trekt de deur van ‘den Chaplin’ gedeeltelijk achter zich dicht. Thomas was jarenlang voorzitter en werkte het voorbije jaar nog mee als bestuurslid. “Ik ben inmiddels 27 jaar. Het is nu aan de nieuwe generatie om het jeugdhuis draaiende te houden.”
The post Dragende kracht zegt jeugdhuis in Sint-Eloois-Winkel vaarwel: “Ik zal

Lees meer »

Bezoekers dienstencentrum Van Schoonbeke kiezen nieuwe wijnkaart

In Antwerpen konden klanten van dienstencentrum Van Schoonbeke vandaag kiezen welke nieuw wijnen er op de kaart zullen komen. Samen met woonzorgcentrum Lozanehof werd er een wijnproeverij georganiseerd. Twee sommeliers kwamen de wijnen voorstellen en degusteren. De bezoekers en bewoners kozen er de beste uit.

Lees meer »

Eigen auto? Voor steeds meer Vlamingen hoeft het niet. Hilde (62) en Mattias (42) getuigen: “We kozen voor de Netflix onder de auto’s”

Eén of meer wagens op de oprit: voor steeds meer Vlaamse gezinnen hoeft het klassieke plaatje niet meer. Eén op de drie autobezitters vraagt zich af of een eigen auto nog wel nodig is, zo blijkt uit een nieuwe studie van consultancybureau Deloitte. Ook deze Vlamingen hoeven geen eigen auto en doen het voortaan anders. “Ik zie maar één betaalbare

Lees meer »

170 miljoen vierkante kilometer: Egypte plant reusachtige toeristische trekpleister aan Middellandse Zee

Egypte is van plan om een reusachtige toeristische trekpleister uit de grond te stampen aan de Middellandse Zee. Dat heeft de Egyptische premier Moustafa Madbouly vrijdag aangekondigd. De plannen hebben betrekking op een oppervlakte van 170 miljoen vierkante kilometer, met plaats voor hotels, woningen, sport- en commerciële centra. Daarnaast zal er ook een luchthaven worden gebouwd.

Lees meer »

Hoe kijken wereldleiders naar de mogelijke terugkeer van Donald Trump?

Nu Donald Trump zo goed als zeker de Republikeinse voorverkiezingen wint, wordt de kans ook groter dat hij het opnieuw tot president van de Verenigde Staten schopt. Dat is het droomscenario van de Argentijnse president Javier Milei, die Trump afgelopen weekend nog breed glimlachend een knuffel gaf. Zijn ook andere wereldleiders, zoals Xi Jinping of Vladimir Poetin, even enthousiast over

Lees meer »

Gevangenis Gent schrapt tijdelijk vrijetijdsactiviteiten van gedetineerden om werkdruk personeel te verlagen

De gevangenis van Gent schrapt verschillende vrijetijdsactiviteiten voor de gedetineerden. Dat gebeurt op vraag van de vakbonden die zo de werkdruk op het personeel willen verlagen. Activiteiten waar gevangenen recht op hebben, blijven doorgaan, zoals bezoek, lessen of de wandeling. Randactiviteiten zoals naai- of gitaarlessen worden teruggeschroefd. De maatregel geldt 2 maanden.

Lees meer »

“Ze betaalden vrouwen om met celebs in bed te duiken. Ik was één van hen”: het wilde verleden van James Blunt

De wereld kent hem van zijn zeemzoete wereldhit ‘You’re Beautiful’, maar in het echte leven is James Blunt (49) – die vanavond, op 23 februari, in Paleis 12 optreedt – net iets meer rock ’n roll dan je van hem zou verwachten. Van seks met maar liefst zes verschillende vrouwen per nacht tot een legerdienst in Kosovo: een inkijk in

Lees meer »

Axel Daeseleire is opnieuw verliefd: “We kennen elkaar al achttien jaar”

“Soms wordt vriendschap liefde”, ondervond Axel Daeseleire (55). Hij hangt het liever niet aan de grote klok, maar de presentator is ondertussen anderhalf jaar gelukkig met zijn nieuwe liefde. Het gaat de veelgevraagde presentator, vanaf maandagavond te zien in ‘Het onbekende’, voor de wind. Al knaagt er ook iets. “Ik denk soms dat regisseurs en producers me vergeten zijn. Dat

Lees meer »

‘Familie’-acteur Jo Hens verloor in sneltempo 8 kilo voor rol in ‘Tot altijd’: zo heeft hij het klaargespeeld

Naast ‘Familie’ duikt acteur Jo Hens steeds vaker op in het theater. Eind vorig jaar in ‘Mannen met hakken’ en nu speelt hij ook de hoofdrol in ‘Tot altijd’. Daarin wordt het verhaal verteld van MS-patiënt Mario Verstraete die strijdt voor het legaliseren van euthanasie, naar een waargebeurd verhaal. Met behulp van een voedingsdeskundige is Jo op korte tijd moeten

Lees meer »

Populaire kledingketen Monki stopt met aanbod voor grote maten: “Was die body positivity dan toch maar platte commercie?”

De Zweedse kledingketen Monki rolde ooit met een reclamecampagne de rode loper uit voor vrouwen met een maatje meer, maar haalt nu de grote maten weer uit de rekken. Officieel omdat er weinig interesse is, al geloven modekenners dat niet. Is plussize misschien ‘uit de mode’? “Dit zal weer tot extra eetstoornissen leiden”, waarschuwt Finne Smets, styliste met een maatje

Lees meer »

Koninklijke Harmonie De Burgersgilde brengt ‘Lenteklanken’: “Wil je graag weten hoe een schilderij klinkt? Kom dan zeker luisteren!”

Met ‘Lenteklanken’ zet de Koninklijke Harmonie De Burgersgilde het voorjaar feestelijk in. Het voorjaarsconcert wordt gespeeld door zowel de harmonie als het jeugdensemble JEL. “De luisteraar hoort donkere klankkleuren, maar al snel wordt de muziek lichter, frisser en levendiger, analoog met de lente”, klinkt het bij persverantwoordelijke Frauke Desplenter.
The post Koninklijke Harmonie De Burgersgilde brengt ‘Lenteklanken’: “Wil je graag

Lees meer »