Krantenkoppen

TERUGLEZEN ISRAËL. Hamas: ziekenhuis in zuiden van Gazastrook onder vuur door Israëlische soldaten

Israël heeft de stad Khan Younis in het zuiden van de Gazastrook omsingeld. Daarbij zou een ziekenhuis onder vuur zijn genomen. Dinsdag is voor het Israëlische leger de dodelijkste dag sinds het grondoffensief. Er kwamen 21 soldaten om het leven. Volgens het door Hamas gecontroleerde gezondheidsministerie stierven in totaal al zeker 25.000 Palestijnen in de oorlog. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

“Het landbouwakkoord is een doorzichtige poging om de angel uit het boerenprotest te halen”

Operatie ‘Sus de Boeren’ heeft een mager akkoord gebaard. Hoe kon het ook anders. Na drie weken van tractorblokkades beloofde de Vlaamse regering de boeren tegemoet te komen, maar die belofte kon enkel op een ontgoocheling uitdraaien. De Vlaamse regering zit niet alleen met handen en voeten gebonden aan Europese regels, na jaren van conflictmodel was het een utopie om

Lees meer »

Nieuwe oldtimerbeurs lokt onmiddellijk veel volk

De autoliefhebbers van ’t Carbrateurke uit Geluwe organiseren dit weekend hun eerste oldtimerbeurs in het Fabriekspand in Roeselare. “We stonden hier vroeger als standhouder en vonden het jammer dat er na corona geen beurs meer was.”
The post Nieuwe oldtimerbeurs lokt onmiddellijk veel volk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wielertoeristenclub Recht Voor Allen uit Staden start seizoen met amper tien leden: “Voortbestaan niet in gedrang”

Wielertoeristenclub Recht Voor Allen start het nieuwe fietsseizoen met voorlopig tien fietsende leden. Het lukt de club volgens bestuurslid Ignace Vanelslander niet meer om nieuwe – en dan vooral jongere – leden aan te trekken. Een eerdere wervingscampagne via Facebook leverde niks op. Alleen de harde kern blijft volgens Ignace over. Het voortbestaan van Recht Voor Allen komt evenwel niet

Lees meer »

Nieuwe Vriendenkring Oud-strijders Merkem opgericht: “We willen geschiedenis doorgeven”

Rik Clarysse (68) en Johnny Degrauwe (66) zijn al in verschillende verenigingen in Merkem actief en besloten nu ook hun schouders onder de herdenkingen van de oud-strijders te zetten. Dit weekend staat met de nieuwjaarsreceptie een eerste activiteit van het jaar op het programma.
The post Nieuwe Vriendenkring Oud-strijders Merkem opgericht: “We willen geschiedenis doorgeven” appeared first on KW.be.

Lees meer »