Krantenkoppen

Tot vier jaar cel en een terugbetaling van 700.000 euro: zware straffen voor drugsbende die actief was in Diest, Genk en Heusden-Zolder 

Vier leden van een drugsbende zijn door de rechtbank in Leuven veroordeeld tot celstraffen van 1 tot 4 jaar, ze moeten ook 700.000 euro terugbetalen aan de staat. De bende dealde vooral in Diest, Genk en Heusden-Zolder.

Meer krantenkoppen in België

Dalende waterkwaliteit biedt geen marge voor soepeler mestbeleid

De Vlaamse regering lijkt de beloftes aan de boeren voor een soepeler mestbeleid te zullen moeten terugdraaien. De waterkwaliteit in landbouwgebied is immers opnieuw achteruitgeboerd. In een kwart van de onderzochte waterlopen werd de norm voor nitraat overschreden, zo blijkt volgens ‘De Standaard’ uit een nieuw rapport van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM).

Lees meer »

“Mijn spelers zijn supermannen”: City-coach Guardiola hekelt bomvolle kalender na zege bij Bournemouth, De Bruyne en Doku vallen in

Eén doelpunt, meer had Manchester City niet nodig om de drie punten binnen te halen op Bournemouth. De Bruyne en Doku startten aanvankelijk op de bank, maar vielen allebei in de tweede helft in. Door deze zege nadert City tot op één punt van Liverpool. Na de match uitte coach Pep Guardiola kritiek op de bomvolle kalender.

Lees meer »

Lienda en Johan klinken op huwelijksgeluk

Lienda Vervynckt (71) en Johan Foré (71) werden voor hun gouden huwelijksjubileum op het gemeentehuis uitgebreid in de bloemetjes gezet. Het gouden paar kent elkaar al heel lang. Zo deden ze samen hun plechtige communie in Oostwinkel.
The post Lienda en Johan klinken op huwelijksgeluk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier mensen getroffen door bliksem bij Sydney Opera House

In de Australische stad Sydney zijn maandag in de buurt van het Sydney Opera House vier mensen gewond geraakt toen ze werden getroffen door de bliksem. De vier schuilden tijdens hevig onweer onder een boom in de Botanische Tuin, op een steenworp afstand van het iconische operagebouw. Daar werden ze getroffen door een bliksemschicht, waarbij ze bewusteloos raakten en brandwonden

Lees meer »

Nederlands-Limburgse gemeente Vaals wil drukke wielertochten verbieden: toekomst Amstel Gold Race bedreigd?

De toekomst van grote wielertoertochten in Nederlands Limburg, zoals de Amstel Gold Race, staat op het spel. De gemeenteraad van Vaals stemt vanavond over een voorstel om de doortocht van massa-toertochten voor wielertoeristen te verbieden. In een brandbrief reageren de organisatoren van de toertochten boos en vol onbegrip. Zij wijzen onder meer op het economische belang van de tochten.

Lees meer »

Het eliteteam dat ‘meester Thijs’ en andere pedofielen klist: “Een loodzware job, maar we moeten die kinderen redden”

Ze zijn met zeventien en doorploegen dag in dag uit terabytes en terabytes aan afschuwelijke beelden van kindermisbruik. Maar dankzij dit specifieke team binnen de politiedienst Europol kon onlangs ‘meester Thijs’ van De Springplank als pedofiel ontmaskerd worden. “We doen het allemaal voor dat ene moment: het moment dat je een kind uit de klauwen van iemand met slechte bedoelingen

Lees meer »

Vernietigende recensies voor ‘Madame Web’, zelfs hoofdrolspeelster Dakota Johnson is geen fan

“‘Madame Web’ is niet zo slecht als je hebt gehoord. Het is nog veel erger.” De gloednieuwe prent van regisseur S.J. Clarkson krijgt vernietigende reacties van filmcritici van over de hele wereld. Opvallend: zelfs hoofdrolspeelster Dakota Johnson (34) is geen fan van de film. Tijdens ‘Saturday Night Live’ grapte de actrice nog over het project: “Het is alsof AI dit

Lees meer »

Oekraïense Ereconsul uit Borgloon reist iedere maand met hulp naar Oekraïne: “Zoveel jonge mannen gedood of zonder armen en benen”

Kris Beckers, een Oekraïense ereconsul uit Borgloon, stuurt na twee jaar nog steeds elke maand een hulptransport naar Oekraïne. Hij kijkt momenteel met veel ergernis naar de houding die het Westen aanneemt ten opzichte van wat er in het land gebeurt. "De Oekraïeners hebben zo hard gevochten, zoveel opgegeven en zoveel afgezien", zegt hij. Deze week is hij zelf nog

Lees meer »

‘Prinsenhof’ van Filip Vanluchene bij Deugd en Vreugd

Toneelvereniging Deugd en Vreugd Heestert sluit het seizoen af met Prinsenhof van Kuurnenaar Filip Vanluchene en in een regie van Eric Meirhaeghe. “We werken voor het eerst samen met Eric. Hij koos voor een stuk van Filip Vanluchene waarvan hij eerder al in Brielen Basel Retour regisseerde”, introduceert An Vanhoutte de gastregisseur. “Ik hou enorm
The post ‘Prinsenhof’ van Filip

Lees meer »

Kunstenares Renee Lodewijckx maakt Ensordraaimolen

Renee Lodewijckx maakte ‘De goede rechters’ naar het werk van Ensor en wil er deze zomer mee op pad voor een performance. Het is de komende weken alvast te zien in ’t Kroegske en twee handelszaken met oog voor kunst.
The post Kunstenares Renee Lodewijckx maakt Ensordraaimolen appeared first on KW.be.

Lees meer »