Krantenkoppen

Turks parlement stemt in met NAVO-lidmaatschap voor Zweden. Nog één land ligt dwars

Het Turkse parlement heeft zich akkoord verklaard met de Zweedse toetreding tot de NAVO. Turkse media melden dat het wetsvoorstel daarover is goedgekeurd. Zweden heeft nu alleen nog de goedkeuring van Hongarije nodig om lid te worden van het militaire bondgenootschap.

Meer krantenkoppen in België

Nieuw jaarboek Leiesprokkels officieel overhandigd

In Bibox in Wielsbeke stelde de heemkring Juliaan Claerhout het nieuwe jaarboek voor. Het werd door de al even nieuwe voorzitter overhandigd aan burgemeester Jan Stevens.
The post Nieuw jaarboek Leiesprokkels officieel overhandigd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugs bedrijf gaat letterlijk en figuurlijk in zee met Belgische marine: “3D-onderdelen printen aan boord van schip”

Footprint inc., een bedrijf uit Brugge, start een revolutionair testproject met de Belgische marine. Het doel? Nagaan of 3D-printing een toekomst heeft aan boord van een marineschip. “Wapens gaan we niet printen”, verduidelijkt zaakvoerster Aagje Rappé uit Knokke-Heist. Maar dan nog zijn er mogelijkheden genoeg, klinkt het overtuigd. Daarom sturen ze binnenkort voor het eerst een printer mee met een

Lees meer »

Gewezen elektrowinkel in Wervik tegen de vlakte

Langsheen de drukke Geluwesesteenweg in Wervik is de gewezen elektrowinkel en woning van Willem Deleu zaliger en Josette Deroulou afgebroken. Er komen in de plaats zes woningen en dertien garages.
The post Gewezen elektrowinkel in Wervik tegen de vlakte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amnesty International verliest contact met vrouwenrechtenactiviste in Saoedische gevangenis

De vrouwenrechtenactiviste Manahel al-Otaibi heeft alle contact met de buitenwereld verloren tijdens haar gevangenschap in Saoedi-Arabië. “De Saoedische autoriteiten moeten de 29-jarige sportcoach, mensenrechtenactivist en blogger al-Otaibi, die sinds november 2023 onder dwang is verdwenen, onmiddellijk vrijlaten”, luidt de verklaring van de mensenrechtenorganisatie Amnesty International woensdag.

Lees meer »

Michelin-koorts: krijgt ons land er morgen een nieuw driesterrenrestaurant bij? “Nieuw Hof van Cleve maakt opmars”

Krijgt ons land er morgen – op de jaarlijkse Michelin-ceremonie – een nieuw driesterrenrestaurant bij? Door het wegvallen van Hof van Cleve lijkt in de gastronomische hemel alvast een plekje vrijgekomen. Maar redeneren de immer strenge inspecteurs ook zo? Wij vroegen het aan enkele kenners. “Hof van Cleve zou weleens sneller kunnen terug zijn dan velen denken.”

Lees meer »

Vochtproblemen bedreigen historische praalgraven in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge

Het Brugse gemeenteraadslid Andries Neirynck (Groen) luidt de alarmbel over vochtproblemen in de Onze-Lieve-Vrouwekerk: “Die bedreigen de historische praalgraven in het koor.” De politicus zal het probleem aankaarten tijdens de Brugse gemeenteraad op maandag 26 februari.
The post Vochtproblemen bedreigen historische praalgraven in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Met “Heilige Sophie” gaat de MR de Europese strijd aan

Een verkiezingstrijd vol spanning aan Franstalige zijde, met de machtsstrijd tussen Sophie Wilmès en Georges-Louis Bouchez bij de MR, en tussen de huidige voorzitter en zijn voorganger bij de kleine partij Défi. En Vooruit en Vlaams Belang die elkaar "beste vijanden" lijken te worden.

Lees meer »

Gezamenlijke overlastcontrole in stations van Kortrijk, Moeskroen en Rijsel: geseind persoon gearresteerd

Op dinsdag 20 februari voerde Politiezone VLAS, samen met de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ), de Politiezone Moeskroen, de federale (spoorweg) politiediensten en de Franse politie, een grootschalige overlastcontrole uit in de stations van Kortrijk, Moeskroen en Rijsel.
The post Gezamenlijke overlastcontrole in stations van Kortrijk, Moeskroen en Rijsel: geseind persoon gearresteerd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hulpdiensten moeten uitrukken voor ongewone crash: “Hoe is die auto daar beland?”

De politie van het Amerikaanse Wellesley is maandag opgeroepen voor een ongewone crash. Op een parkeerplaats van een supermarkt was een aanrijding gebeurd, maar één auto had een wel heel gek manoeuvre gemaakt. “Hoe is die auto daar beland?”, klonk het verbaasd. Een rode wagen zat gekneld en gekanteld tussen twee andere geparkeerde voertuigen. De bestuurder zat vast en moest

Lees meer »

Stad en scholen lanceren plan voor Nieuwpoortse kinderopvang

In Nieuwpoort wordt volop gewerkt aan het nieuwe Jeugd- en Sportcomplex. Tegen de zomer van 2024 zou het volledige project voltooid moeten zijn. Vanaf de start van volgend schooljaar wordt in de nieuwbouw alle voor- en naschoolse kinderopvang gecentraliseerd. De Stad werkt hiervoor nauw samen met de verschillende kleuter- en lagere scholen in Nieuwpoort.
The post Stad en scholen lanceren

Lees meer »

Oostends gemeenteraadslid Nathan Blondé laat 35 toppolitici aan het woord in nieuw boek

Dinsdag is het boek: ‘Brieven van de politiek’ van de 31-jarige Nathan Blondé verschenen. In het boek laat het gemeenteraadslid voor Vooruit Oostende, die ook ondernemer is, 35 bekende politici aan het woord in een beknopte brief over de uitdagingen en oplossingen voor ons land. “Zie het als een beknopte gids voor het komende verkiezingsjaar.”
The post Oostends gemeenteraadslid Nathan

Lees meer »

De boeken van de week: reisverslag door Rusland van Maja Wolny en nieuwe romans van Marieke De Maré en Lisa Weeda   

Maja Wolny trok 10.000 kilometers door het Rusland van Poetin en verzamelde getuigenissen in "De trein naar het imperium". Marieke De Maré observeert in haar nieuwe roman "Ik ga naar de schapen" het zwijgend verbond tussen haar personages. Criminoloog Charlotte Colman legt op kindermaat het leven achter de gevangenismuren uit. Lisa Weeda houdt in "Dans dans revolutie" een pleidooi voor

Lees meer »