Krantenkoppen

Turks parlement stemt in met toetreding Zweden tot de NAVO

21:58 Het Turkse parlement heeft na een lang proces het licht op groen gezet voor de toetreding van Zweden tot het militaire bondgenootschap de NAVO.

Meer krantenkoppen in België

Sterrenregister voor stilgeboren kinderen

Voortaan kunnen ouders die hun kindje verliezen tijdens de zwangerschap, het alsnog laten registreren in Zwevegem. Ook zal men de naam kunnen laten plaatsen op de geboortezuil die men jaarlijks ergens plaatst.
The post Sterrenregister voor stilgeboren kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dood van Navalny leidt tot groeiende ontevredenheid onder Russen, zegt Poetins ex-speechschrijver: “Kans op rellen neemt toe”

Na de dood van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny (47) lijkt de ontevredenheid onder de Russische bevolking sterk toe te nemen. Dat heeft Abbas Gallyamov, de voormalige speechschrijver van de Russische president Vladimir Poeitn (71), gezegd in een interview met de Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’. “De mensen die eerder loyaal waren aan Poetin, worden steeds meer ontrouw”, aldus Gallyamov.

Lees meer »

Voedsel nog nooit zo goedkoop, maar dat komt met grote kost

Volgens een berekening van econoom Pierre-Alexandre Billiet geven we sinds de negentiende eeuw een steeds kleiner percentage van ons inkomen uit aan voeding: een daling van 60 procent in 1850 naar 16 procent vandaag. Al brengt die trend wel verborgen kosten met zich mee.

Lees meer »

Loog Nick Bril over aanrijding stagiair? Gerechtelijk onderzoek opgestart

Het Antwerps parket is een gerechtelijk onderzoek opgestart naar de omstandigheden rond het ongeval aan The Jane in het Groen Kwartier. Sterrenchef Nick Bril reed begin januari zijn Engelse hulpkok Joe Claridge aan na een nieuwjaarsfeestje. Volgens Het Laatste Nieuws zou Bril in eerste instantie ook gelogen hebben over de aanrijding zelf.

Lees meer »

LIVE GAZA. Houthi-rebellen halen Amerikaanse drone neer boven Rode Zee – Families van Israëlische gijzelaars slaken noodkreet in Brussel

Voor de kust van Jemen hebben de Houthi-rebellen maandag een militaire drone van het type MQ-9 van de Verenigde Staten neergehaald. Dat heeft het Pentagon meegedeeld. En tijdens een persconferentie in de Europese wijk van Brussel hebben familieleden van Israëlische gijzelaars gisteren een noodkreet geslaakt. “De nachtmerrie duurt nu al vier maanden, er moet meer druk gezet worden om hen

Lees meer »

Verenigde Staten en Frankrijk waarschuwen in VN-Veiligheidsraad voor grensconflict tussen Congo en Rwanda

De VN-Veiligheidsraad heeft dinsdagavond een spoedzitting gehouden over de escalatie van geweld in Congo, tegen de grens met Rwanda. De rebellengroep M23, die volgens de meeste bronnen door Rwanda worden gesteund, hebben al 400.000 mensen op de vlucht gejaagd. De Verenigde Staten en Frankrijk veroordelen de Rwandese inmenging en roepen beide landen op tot dialoog.

Lees meer »

Monument tegen zinloos geweld in Lo beschadigd door vandalen

Het monument tegen zinloos geweld dat zich in het speelpark De Large bevindt in Lo (Lo-Reninge) is enkele dagen geleden beschadigd geraakt. Stenen zijn uit het monument getrokken en de steen met het opschrift ‘tegen zinloos geweld’ werd beklad met verf. “Het gaat wellicht om vandalisme en dat is erg te betreuren”, zegt burgemeester Lode Morlion.
The post Monument tegen

Lees meer »

Deense artiest heeft op Spotify miljoenen fans, justitie gelooft daar niets van en klaagt hem aan

Een man uit Denemarken wordt beschuldigd van grootschalige oplichting via streamingplatformen als Spotify en Apple Music. De man zou honderden duizenden euro’s hebben verdiend door de diensten te laten denken dat miljoenen mensen naar zijn muziek luisterden. De Deense justitie vermoedt dat hij de boel voor de gek houdt met ‘ongeautoriseerde technieken’ en eist een gevangenisstraf. Niet eerder is iemand

Lees meer »