Krantenkoppen

Uit Wit-Rusland klinken grimmige berichten over het lot van politieke gevangenen

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

CSP Zeebrugge legt nieuwe treinverbinding in naar Graz na aanvallen Houthi-rebellen

Spoorvrachtoperator Lineas heeft samen met COSCO Shipping Ports (CSP) een nieuwe treinverbinding opgezet tussen Zeebrugge en Graz in Oostenrijk. Die verbinding komt er als reactie op de aanhoudende aanvallen van de Houthi-rebellen. Die aanvallen hebben de gebruikelijke zeevaartroute langs de Rode Zee tijdelijk onmogelijk gemaakt voor CSP.
The post CSP Zeebrugge legt nieuwe treinverbinding in naar Graz na aanvallen Houthi-rebellen

Lees meer »

Horeca op de Grote Markt kijkt uit naar Kuurne-Brussel-Kuurne

Sinds begin augustus en oktober vind je op de twee hoeken van de Grote Markt respectievelijk krokettenbar Chapeluur en restaurant/tearoom La Bohème. “Kuurne-Brussel-Kuurne is het eerste grote event dat we hier meemaken. We kijken ernaar uit”, klinkt het bij de twee.
The post Horeca op de Grote Markt kijkt uit naar Kuurne-Brussel-Kuurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE STORM LOUIS. Windhoos in Kortemark zorgt voor schade: schoorsteen stort naar beneden en komt op auto terecht – Storm eist dodelijk slachtoffer in Frankrijk

Het KMI heeft code oranje afgekondigd voor wind in heel Vlaanderen, Brussel, Waals-Brabant en Henegouwen. Elders geldt code geel. Naast de forse rukwinden van lokaal meer dan 110 kilometer per uur wordt er ook regen verwacht. In Kortemarkt heeft een windhoos heel wat schade veroorzaakt: een schoorsteen is naar beneden gestort en op een auto terechtgekomen. Volg alle ontwikkelingen hieronder

Lees meer »

Code oranje voor windstoten van ruim 100 km/u: “Dankzij ‘kanaalrat’ kan dit zelfs nog hoger liggen”, 1722 geactiveerd

Een groot lagedrukgebied tussen Groenland en IJsland zorgt momenteel voor een sterke straalstroom op de Atlantische Oceaan. Dat heeft gevolgen voor het weer in ons land: vandaag verwachten we naast regen ook veel wind. Het KMI heeft al code oranje afgekondigd voor wind in grote delen van Vlaanderen en Henegouwen. In de rest van het land geldt code geel.

Lees meer »

“Het is niet dat ze hier met granaten gooien. Nóg niet.” Op pad in Turnhout, waar 1 op de 4 zich onveilig voelt

Deze week kwam Turnhout in het nieuws als de Vlaamse gemeente waar het onveiligheidsgevoel het grootst is. Opvallend voor zo’n kleine, gemoedelijke centrumstad in het Kempense groen. Dus stuurden we onze reporter die bij de Turnhoutsebaan in Borgerhout woont én aan moederskant Turnhoutse roots heeft, naar het andere eind van de N12. Daar ging hij op pad met schepen van

Lees meer »

IN KAART West-Vlaamse huizen 3,5 procent duurder geworden: hoeveel kost een woning in jouw gemeente?

De mediaanprijs voor een huis in West-Vlaanderen is het afgelopen jaar met 3,5 procent gestegen. Dat leren we uit de Vastgoedbarometer van Notaris.be. Natuurlijk is die stijging in elke regio even groot, bekijk de huidige situatie van jouw eigen gemeente op de kaart onderaan dit artikel.
The post IN KAART West-Vlaamse huizen 3,5 procent duurder geworden: hoeveel kost een woning

Lees meer »

Torenflat in Valencia in lichterlaaie: “Dertien gewonden, waaronder zes brandweermannen”

Een grote brand in de Spaanse kuststad Valencia heeft een torenflat van veertien verdiepingen grotendeels verwoest. Volgens de hulpdiensten brak het vuur uit in een flat op de vierde etage en verspreidde het zich snel. Minstens dertien mensen werden naar het ziekenhuis gebracht vanwege brandwonden of omdat ze rook ingeademd hebben. Onder de slachtoffers zaten ook zes brandweerlieden. Er zouden

Lees meer »

Duizenden fans van Taylor Swift worden geëvacueerd na blikseminslag rond stadion waar concert zou doorgaan

Duizenden Australische fans van Taylor Swift gingen donderdagavond teleurgesteld naar huis. Omwille van de zware storm in Sydney, waar de Amerikaanse zangeres normaal gezien zou optreden, moest het stadion volledig ontruimd worden. Als gevolg werden alle aanwezige concertgangers, vermoedelijk ging het om zo’n 300.000 fans, weer huiswaarts gestuurd.

Lees meer »

Vakbonden van huishoudhulpen besmeuren gebouw BNP Paribas Fortis met “pek en veren”

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van vakbonden ABVV, ACLVB en ACV heeft vrijdagochtend actiegevoerd bij BNP Paribas Fortis in Brussel, hoofdaandeelhouder van Poetsbureau, het grootste bedrijf in de sector. Het gebouw van BNP Paribas Fortis werd besmeurd met “pek en veren”. De bank moet volgens de vakbonden het dienstenchequebedrijf aanmanen om de collectieve arbeidsovereenkomst over de eindejaarspremie in ere te herstellen. Bij

Lees meer »

Marte Putman debuteert bij Corneelkring Brielen: “Zenuwen zijn nodig om goed te presteren”

Op zaterdag 24 februari maakt de 25-jarige Marte Putman haar acteerdebuut bij Corneelkring Brielen als dokter Devriendt, een gedreven psychiater die soms ook een beetje koppig kan zijn. “Dat ligt niet zo ver van mijn eigen karakter”, vertelt Marte, die sinds een jaar amper 100 meter van CC Den Briel woont.
The post Marte Putman debuteert bij Corneelkring Brielen: “Zenuwen

Lees meer »