Krantenkoppen

Vader van slachtoffer Fabeltjesland blikt terug op drama in crèche: “In overlevingsmodus naar huis gereden”

15 jaar geleden kroop de dochter van Bart Van Belle door het oog van de naald. Mies lag in de slaapzaal van kinderdagverblijf Fabeltjesland toen Kim De Gelder de crèche binnendrong, twee baby’s en een verzorgster doodde en tien andere kinderen en verzorgsters (zwaar) verwondde. "De rit naar Sint-Gillis-bij-Dendermonde duurde eindeloos", getuigt hij.

Meer krantenkoppen in België

De hattrick: Tim Merlier sprint oppermachtig naar derde ritzege in UAE Tour

Met vertraging dan toch zijn hattrick. Tim Merlier (31) won met voorsprong de zesde rit in de UAE Tour. Nadat hij gisteren werd geplaagd door een leegloper (en toch nog tweede werd na een fotofinish), was hij dit keer opnieuw oppermachtig in de massasprint. Het is al zijn vijfde overwinning van het seizoen, na eerder ook twee zeges in de

Lees meer »

“Twee jaar geleden kwam ik hier toe met een kapotgeschoten auto”: Oekraïense vluchteling Serhii (52) uit Heule krijgt ministerieel bezoek op de werkvloer in Desselgem

Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V) bezocht samen met Europees parlementslid Tom Vandenkendelaere en andere notabelen de Desselgemse zwembadbouwer PPC Pools. Het bezoek kaderde in het Matching Talent-project, dat Oekraïense vluchtelingen helpt integreren op de werkvloer. De 52-jarige Serhii Solod gaf er als schoolvoorbeeld uitleg over zijn nieuwe job. “Ik wil hier blijven, mijn thuisstad is volledig verwoest”, vertelt

Lees meer »

Netanyahu lost eerste plan voor naoorlogs Gaza

Donderdagnacht, voor de start van nieuwe vredesgesprekken in Parijs, presenteerde Netanyahu voor het eerst een plan voor de naoorlogse coördinatie en opbouw van Gaza. Israël zou complete militaire controle houden.

Lees meer »

De bookmakers zijn fan van onze Mustii: “Maar Gustaph zei me dat ik ver weg van hen moet blijven”

De teerling is geworpen. Met ‘Before the party’s over’ trekt Thomas ‘Mustii’ Mustin (33) voor België naar het Songfestival. In het Zweedse Malmö brengt onze Waalse inzending een nummer dat rustig begint, maar in de laatste minuut helemaal losbarst. “Ik wilde alleen maar meedoen als ik creatieve controle had.” Maak in deze Showbits kennis met onze kandidaat voor 2024.

Lees meer »

Goed te Potente wordt een stuk groener

Het Goed te Potente verwijst naar een historisch omwalde hoeve die ooit aan de Ommegangsdreef grensde. Het was een tempeliershoeve die later eigendom werd van Jan De Beer, heer van Meulebeke. In de tweede helft van de twintigste eeuw wordt het Goed te Potente gesloopt en het domein verkaveld voor de aanleg van een gelijknamige woonwijk tussen de Steenstraat en

Lees meer »

Leegstaand Jezuïetenklooster in Brugge wordt een b&b en een coworking ruimte

Het Jezuïetenklooster in de Kortewinkel in Brugge krijgt een herbestemming, na een periode van leegstand. De eigenaar van het pand is in samenspraak met de stadsdiensten nu tot een voorstel van herbestemming gekomen: een b&b met vijf gastenkamers en een coworking plaats voor 45 personen.
The post Leegstaand Jezuïetenklooster in Brugge wordt een b&b en een coworking ruimte appeared first

Lees meer »

Drugsdealer uit Avelgem opgepakt met 300 xtc-pillen

Vandaag raakte bekend dat op zaterdag 10 februari een interventieploeg van de politiezone Mira een drugsdealer kon oppakken. De verdachte had liefst 300 xtc-pillen bij.
The post Drugsdealer uit Avelgem opgepakt met 300 xtc-pillen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Automobiliste negeert voorrang in Izegem en knalt op bestelwagen: beide bestuurders lichtgewond

Op het kruispunt van de Meulebeeksestraat en de Haaipanderstraat in Izegem gebeurde dinsdagochtend opnieuw een ongeval. Een vrouw gaf er geen voorrang en knalde met haar voertuig tegen een bestelwagen. Zowel zij als de chauffeur van de bestelwagen geraakten lichtgewond.
The post Automobiliste negeert voorrang in Izegem en knalt op bestelwagen: beide bestuurders lichtgewond appeared first on KW.be.

Lees meer »

Club Brugge trekt weer naar het koude noorden, Union naar de hel van Istanboel in achtste finales

The road to Athens leidt voor Club Brugge en Union langs Noorwegen en Turkije. Club heeft weinig excuses tegen Molde FK, een ploeg die vergeleken kan worden met Bodo. Union trekt naar de hel van Istanbul – het ontmoet Michy Batshuayi en Fenerbahçe. In de Europa League spelen Romelu Lukaku en Charles De Ketelaere tegen respectievelijk Brighton en Sporting.

Lees meer »

46ste carnavalsstoet in Menen lokt veel volk naar stadscentrum

De 46ste carnavalsstoet lokte op zondagnamiddag 25 februari een pak volk naar het centrum van Menen. Vooral in de Bruggestraat, Rijselstraat en aan de Grote Markt stonden de toeschouwers rijen dik te wachten op de doortocht van de carnavalsgroepen.
The post 46ste carnavalsstoet in Menen lokt veel volk naar stadscentrum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad Roeselare lanceert tweede editie van de campagne duurzaam renoveren: JAAA MAAR HOE?

Stad Roeselare zet haar inwoners opnieuw aan tot duurzaam renoveren met de tweede editie van de campagne ‘JAAA MAAR HOE?’. De Vlaamse doelstellingen tegen 2050 en de recent ingevoerde renovatieverplichting voor woningen met een EPC-label E of F benadrukken het belang van energiezuinigheid en duurzaamheid. Om haar inwoners optimaal te ondersteunen in dit renovatieproces, biedt de Stad een tweede kans

Lees meer »

‘Opvoedgoeroe’ Ruby Franke veroordeeld tot minstens 4 jaar achter tralies voor mishandeling van haar kinderen

Een rechter in Utah heeft dinsdag een gevangenisstraf van 4 tot 60 jaar opgelegd aan Ruby Franke (42), een YouTube-ster die haar miljoenen volgers opvoedingstips gaf maar achter de schermen haar kinderen mishandelde. Haar zakenpartner Jodi Hildebrandt (54), die betrokken was bij de mishandeling van Ruby’s twee jongste kinderen, kreeg dezelfde veroordeling.

Lees meer »