Krantenkoppen

Van grijze ochtend tot pikzwarte dag: 15 jaar geleden drong Kim De Gelder kinderdagverblijf Fabeltjesland binnen 

Dag op dag 15 jaar geleden dringt Kim De Gelder het kinderdagverblijf Fabeltjesland binnen. De balans is loodzwaar: 2 baby’s en 1 verzorgster worden doodgestoken. Later blijkt hij nog een vierde moord op zijn geweten te hebben. We blikken terug op een pikzwarte dag in de Belgische geschiedenisboeken.

Meer krantenkoppen in België

De EU wil 800.000 granaten kopen voor Oekraïne. Maar waar moeten die dan vandaan komen? En zal de levering op tijd komen om het tij aan het front te keren?

Om te voorkomen dat het Oekraïense front instort, wil Europa voor 1,5 miljard euro zo’n 800.000 granaten aankopen in Turkije en Zuid-Korea. Maar Turkije doet toch zaken met Rusland? Is die aankoop dan wel zo’n goed idee? Komt die levering nog wel op tijd om het Russische offensief nog te stuiten? En wat doet België? “Wij kùnnen niet veel doen:

Lees meer »

Jelle Cleymans en Jonas Van Geel reageren sarcastisch op sneer van bekende comedian: “We hebben zijn mening zeker meegenomen”

‘Morgen beter’, zo heet het derde album van boezemvrienden Jelle Cleymans (38) en Jonas Van Geel (39). “We bedachten eerst de titel, en daarna pas de plaat”, vertelt Jonas. “Onze missie was om in deze donkere tijden een hoopvol album maken.” Reporter Jarne vraagt zich af of het duo rekening heeft gehouden met de commentaar die comedian Xander De Rycke

Lees meer »

Maart als zwarte maand?

Ook al voelen we stilaan de lentekriebels, de maand maart kondigt zware bewolking en hier en daar een onweder aan op de weerkaart van het West-Vlaams topvoetbal. Nog voor de terugwedstrijd in de halve finale van de Croky Cup op Union woensdag was al duidelijk dat Club Brugge onder Ronny Deila van geen succesvol seizoen
The post Maart als zwarte

Lees meer »

Eric Van Twembeke uit Brakel is wereldkampioen manillen

Eric Van Twembeke (73) uit Brakel is de nieuwe wereldkampioen manillen. Zo’n 320 kaarters kwamen zaterdag samen in het Firtelhof in Zulte op het wereldkampioenschap, en Eric toonde zich de beste: "Naast goeie kaarten hebben, moet je ook goed kunnen rekenen en onthouden. Dit is een droom die uitkomt."

Lees meer »

KIJK. Het eerste interview met Kenza Ameloot als Miss Belgie 2024: “Als ik één kind kan helpen, is mijn jaar geslaagd”

Kenza Ameloot (22) uit Sint-Amandsberg kroont zich tot Miss België 2024. Van die ongelooflijke kans wil ze het komende jaar gebruik maken om hulp aan te reiken aan elk kind dat dat nodig heeft.“Ik was zelf het ‘anders’ kindje”, vertelt Kenza in een eerste interview na de kroning. “Om te kunnen helpen moet je naar een kind luisteren en dieper

Lees meer »

Judoka Vic Grymonprez is Belgisch kampioen judo -66 kg

Vic Grymonprez (16) is Belgisch Kampioen -66 kg geworden in Herstal en werd ontvangen als een echte held, door zijn ouders Rik en Stefanie Grymonprez, familie, vrienden en supporters.
The post Judoka Vic Grymonprez is Belgisch kampioen judo -66 kg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schotse serieverkrachter krijgt levenslang voor moord op sekswerker in 2005: “Sommige agenten hebben bloed aan hun handen”

Iain Packer, een 51-jarige Schot, heeft woensdag levenslang gekregen voor de moord op Emma Caldwell in 2005. Het lichaam van de 27-jarige sekswerker werd vijf weken na haar verdwijning naakt teruggevonden in een bos op zo’n 50 kilometer van Glasgow. Het High Court van Glasgow heeft Packer ook schuldig bevonden aan tientallen seksuele misdrijven – waaronder elf verkrachtingen – tegen

Lees meer »

Coup de théâtre in het Brugs voetbaldossier: Raad van State fluit Raad voor Vergunningsbetwistingen terug

Nieuwe coup de théâtre in het Brugs stadiondossier: de auditeur bij de Raad van State fluit de Raad voor Vergunningsbetwistingen terug, wat mogelijks de juridische weg voor de plannen van Club Brugge sneller vrijmaakt. Ondertussen heeft de gemeenteraad maandagavond de sloop van het oude Jan Breydelstadion goedgekeurd.
The post Coup de théâtre in het Brugs voetbaldossier: Raad van State fluit

Lees meer »

Momenteel 234 vacatures bij West-Vlaamse politiezones, maar Politieschool heeft niet eens zoveel plekjes

Eind 2023 stonden er maar liefst 234 vacatures open bij de 19 West-Vlaamse politiezones. Meer specifiek zijn ze op zoek naar 192 aspirant-inspecteurs en 42 aspirant-hoofdinspecteurs. Dat blijkt uit cijfers die provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) opvroeg bij gouverneur Carl Decaluwé.
The post Momenteel 234 vacatures bij West-Vlaamse politiezones, maar Politieschool heeft niet eens zoveel plekjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ingelmunster bekroond als sportieve werkgever met ‘Label Sportbedrijf’

Het gemeentebestuur van Ingelmunster profileert zich als sportieve werkgever en zet medewerkers aan om meer te bewegen. Deze inzet voor een gezonde en actieve werkomgeving levert de gemeente het ‘Label Sportbedrijf’ op.
The post Ingelmunster bekroond als sportieve werkgever met ‘Label Sportbedrijf’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Marges tussen ploegen zijn klein”: coaches Menen en Knack blikken vooruit op play-offs volleybal

Knack Roeselare was oppermachtig tijdens het reguliere volleybalseizoen. Na het winnen van de Supercup en de beker zijn ze meer dan ooit de uitgesproken favoriet om een vierde opeenvolgende titel binnen te halen. Krijgen we een volledig West-Vlaamse titelfinale? Het zou zomaar kunnen want ook Decospan Menen plaatste zich voor de play-offs. Coaches Steven Vanmedegael en Frank Depestele blikken vooruit.<br

Lees meer »