Krantenkoppen

Vernieuwde Museum Hof van Busleyden in Mechelen heropent met tentoonstelling over wapenborden van 15e eeuwse ridders

Over een maand heropent het Mechelse Museum Hof van Busleyden met de nieuwe tentoonstelling "Ridders van het Gulden Vlies: een schitterende mythe ontrafeld", die een 30-tal wapenborden toont van ridders uit de vijftiende eeuw. Het museum was twee jaar dicht voor grondige renovatiewerken.

Meer krantenkoppen in België

Leven met een deadline: “Steden, omarm je jongeren!”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post Leven

Lees meer »

LIVEBLOG RWDM-OHL. Krijgen we na de rust nog een winnaar?

De wedstrijd tussen RWDM – 14de in de stand – en OHL – 12de in de stand – is een onvervalste degradatietopper. De thuisploeg kon al negen matchen niet meer winnen. Met nieuwe coach Bruno Irles hopen ze nog eens de volle buit te pakken tegen OHL, dat met wedstrijden tegen Union en Club Brugge in het verschiet maar beter

Lees meer »

Worden cold cases als de Bende Van Nijvel toch nog opgelost? Parlement keurt baanbrekende DNA-wet goed

Speurders mogen vanaf nu in het DNA van een onbekende moordenaar kijken, om bijvoorbeeld zijn haarkleur en leeftijd te achterhalen. Het parlement keurde donderdag een baanbrekende DNA-wet goed, in de aanwezigheid van slachtoffers: “Zelfs als het maar één cold case oplost, was het de inspanning waard”, zegt Justitieminister Paul Van Tigchelt (Open VLD).

Lees meer »

Groen licht voor bouw van nieuw zwembad in Ieper

In het najaar van 2026 zal je voor het eerst een duik kunnen nemen in het nieuwe zwembad in Ieper. De stad en AGB Vauban slaan daarvoor de handen in elkaar met bouwbedrijf Artes Despret.
The post Groen licht voor bouw van nieuw zwembad in Ieper appeared first on KW.be.

Lees meer »