Krantenkoppen

Vijftien jaar geleden sloeg Kim De Gelder toe in kindercrèche: “Hij heeft nooit beseft wat hij heeft aangericht”

Vijftien jaar na zijn dodelijke raid in een crèche wordt het gedrag van Kim De Gelder (35) vandaag nog steeds geobserveerd in een forensisch psychiatrisch centrum. Hij krijgt er therapie, maar gedraagt zich nog altijd erg apathisch en kinds.

Meer krantenkoppen in België

Slachtoffers Epstein dienen klacht in tegen FBI

Twaalf vrouwen die zeggen slachtoffer te zijn van de Amerikaanse investeerder en zedendelinquent Jeffrey Epstein, hebben woensdag een burgerlijke procedure aangespannen tegen de FBI. Ze vinden dat de veiligheidsdienst gefaald heeft in het ontmantelen van het netwerk van Epstein.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. VS komen met resolutie VN voor gevechtspauze – UNICEF: één op zes kinderen in noorden Gaza acuut ondervoed

De VS zijn van plan een resolutie voor te leggen aan de VN-Veiligheidsraad die pleit voor een tijdelijke gevechtspauze “zo snel als praktisch mogelijk”. Dat meldt persbureau ‘Reuters’ vandaag. Israël dreigt juist het grondoffensief in Rafah te starten als terreurbeweging Hamas de overgebleven gijzelaars niet vrijlaat voor het begin van de ramadan volgende maand. Dat zei Benny Gantz, lid van

Lees meer »

Scheidsrechter Johan (69) uit Beernem zakt plots in elkaar tijdens jeugdwedstrijd en dankt leven aan snelle hulp: “Ben die mensen eeuwig dankbaar”

Op vrijdag vierde hij nog zijn 69ste verjaardag, maar de dagen nadien had Johan Lamote uit Beernem zich ongetwijfeld anders voorgesteld. De zestiger herstelt momenteel in het ziekenhuis nadat hij zaterdag tijdens een jeugdwedstrijd vlak na de aftrap in elkaar zakte. “Een hartstilstand. Niks wees erop dat het zou gebeuren”, getuigt Johan, die zijn reddende engelen eeuwig dankbaar is én

Lees meer »

Schokkende beelden: “UNRWA-medewerker neemt lichaam van vermoorde Israëliër mee in voertuig tijdens Hamas-aanval op kibboets”

Op beelden van een bewakingscamera is te zien hoe een UNRWA-medewerker tijdens de terreuraanval van Hamas op 7 oktober het lichaam van een vermoorde Israëliër meeneemt in een voertuig. Dat blijkt uit een analyse van ‘The Washington Post’. Eerder had ook Israël de beelden al vrijgegeven en de UNRWA-medewerker geïdentificeerd.

Lees meer »

Boerenleider Bart Dickens (Farmers Defence Force): “De koers stil leggen? We hebben daar aan gedacht, ja.”

Boerenorganisatie Farmers Defence Force (FDF) reageert als door een horzel gestoken op het akkoord dat de Vlaamse regering sloot met de landbouworganisaties Boerenbond en ABS. “Het haalt de aandacht weg van waar het écht om draait: het stikstofakkoord moét van tafel”, zegt Bart Dickens, voorzitter van de Belgische tak van FDF. Hij kondigt nieuwe en hardere acties aan. Wie is

Lees meer »

Vierde generatie aan het fornuis van bekend restaurant Bourgondisch Schild in Diksmuide: “We hebben alles vernieuwd”

Vanaf zondag is Nathan Missiaen de nieuwe uitbater van restaurant Bourgondisch Schild in de Oostendestraat in Diksmuide. Hij is al de vierde generatie achter het fornuis. “Ik ben in deze zaak opgegroeid van peuter tot eigenaar”, vertelt de 20-jarige Diksmuideling.
The post Vierde generatie aan het fornuis van bekend restaurant Bourgondisch Schild in Diksmuide: “We hebben alles vernieuwd” appeared first

Lees meer »

Wie anders dan Romelu Lukaku bezorgt zwak AS Roma dan toch nog goede uitgangspositie in play-offs Europa League

Romelu Lukaku blijft maar scoren in Europa. Tegen Feyenoord scoorde de Rode Duivel al zijn zesde Europese doelpunt in zeven wedstrijden. Enkel tegen Slavia Praag scoorde hij niet. Lukaku’s doelpunt in de Kuip was ook van levensbelang. AS Roma speelde een bijzonder zwakke wedstrijd, maar kan door het doelpunt van Big Rom toch met goede uitgangspositie de terugwedstrijd aanvatten.

Lees meer »

‘400 Jaar Landshuis’ symboliseert de rijke én bewogen geschiedenis van Veurne met een waaier aan activiteiten en projecten

Zo’n 400 jaar geleden werd het Landshuis op de Grote Markt van Veurne gebouwd, een iconisch gebouw met een bewogen historiek, dat echter de Veurnse geschiedenis symboliseert. Daarom staat het lokaal bestuur stil bij ‘400 jaar Landshuis’, en is het de bedoeling dat de Veurnaars tijdens dit themajaar hun eigen roots weer ontdekken.
The post ‘400 Jaar Landshuis’ symboliseert de

Lees meer »

“Ze gaan Het Witte Paard afbreken en een nieuw zetten”: Jacky Lafon verklapt grootse plannen voor revuetempel in De Ideale Wereld

“Ik mag dat nog niet zeggen, maar ze gaan het afbreken en er komt een nieuw Wit Paard.” Bij WP Hotels & Events, de groep achter de legendarische Blankenbergse revuetempel, hadden ze de primeur van Jacky Lafon woensdagavond in De Ideale Wereld niet zien aankomen.
The post “Ze gaan Het Witte Paard afbreken en een nieuw zetten”: Jacky Lafon verklapt

Lees meer »