Krantenkoppen

Vijftien jaar geleden sloeg Kim De Gelder toe in kindercrèche: “Hij heeft nooit beseft wat hij heeft aangericht”

Vijftien jaar na zijn dodelijke raid in een crèche wordt het gedrag van Kim De Gelder (35) vandaag nog steeds geobserveerd in een forensisch psychiatrisch centrum. Hij krijgt er therapie, maar gedraagt zich nog altijd erg apathisch en kinds.

Meer krantenkoppen in België

Fikse werkstraf voor eigenaar Stafford die na aanval hond ook baasje klappen geeft

Een 37-jarige Diksmuideling moet een fikse werkstraf van 150 uren vervullen en 800 euro boete betalen na een geval van zinloos geweld. Nadat de Stafford van J.B. eerst een andere hond aanviel, mengde J.B. zich en gaf daarna vuistslagen aan het weerloze slachtoffer, het baasje van de andere hond. Het is intussen al de elfde veroordeling van J.B.
The post

Lees meer »

Natuurpunt wil bessenstruiken en fruitbomen aanplanten: “Gezonde sneukelpuntjes”

Jaargang 4 alweer van het burgerbudget, waarbij een maximumbedrag van 5.000 euro klaarligt voor wie het beste projectvoorstel indient om de gemeente voor iedereen nog wat aangenamer te maken. En dat hebben ze bij Natuurpunt Kortemark duidelijk goed gehoord, want daar zijn ze opnieuw met een lumineus voorstel.
The post Natuurpunt wil bessenstruiken en fruitbomen aanplanten: “Gezonde sneukelpuntjes” appeared first

Lees meer »

GAIA dient een klacht in tegen hondenfokker Het Hezehof in Diest: “Dode puppy’s, totaal gebrek aan hygiëne en fraude”

Dierenrechtenorganisatie GAIA dient een klacht in tegen hondenfokker Het Hezehof in Schaffen, bij Diest. GAIA heeft het over dramatische toestanden in de kennel: bij een inspectie werden puppy’s dood aangetroffen, er is een totaal gebrek aan hygiëne en er zou ook sprake zijn van fraude met de registraties. "De eigenaar moet een levenslang verbod krijgen op het houden van dieren",

Lees meer »

Oostendse UiTPAS-houders schenken 400 filmtickets aan sociale partners

De stad Oostende organiseerde voor de vierde keer een UiTPAS-omruilactie voor het goede doel. UiTPAS Oostende is dé vrijetijdspas waarmee je voordelig aan vrijetijdsactiviteiten deelneemt. Houders van een UiTPAS werden opgeroepen om 10 UiTPAS-punten te doneren. Per 10 punten werd een filmticket geschonken aan een kind of jongere uit een kwetsbare thuissituatie. Er werden 4.000 punten gedoneerd door 215 gulle

Lees meer »

Verenigd Koninkrijk bezorgd over nucleaire afschrikkingskracht na tweede mislukte raketlancering

In het Verenigd Koninkrijk beroert een tweede mislukte raketlancering vanuit een nucleaire onderzeeër de gemoederen. Uit verschillende getuigenissen blijkt dat de raket bij de lancering "dramatische systeemfouten" ondervond. John Hailey, woordvoerder bij oppositiepartij Labour, noemt de rapporten "zorgwekkend" en is bezorgd over de nucleaire afschrikkingskracht van het VK.

Lees meer »

Laptop van Christophe Ramont uit ‘Blind getrouwd’ gestolen: “Benieuwd wat dief gaat doen met de naaktfoto’s”

De maandag van Christophe Ramont (42) – die deelnam aan het vijfde seizoen van ‘Blind getrouwd’ – verliep niet zo optimaal. “Mijn rugzak met laptop en toebehoren werd gestolen op de trein tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid. A classic story, eentje dat ik nu ook kan vertellen”, schrijft hij op Facebook. En het lijkt erop dat er ook nog een belangrijke

Lees meer »