Krantenkoppen

Vlaamse regering zet door met stikstofplannen: ‘Veel jonge boeren gaan voorlopig elders aan de slag’, waarschuwt Boerenbond-voorzitter

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Nastja Claessens gaat onder het mes voor aanslepende polsblessure en komt dit seizoen niet meer in actie

Belgian Cat Nastja Claessens staat tot het einde van het seizoen aan de zijlijn met een polsblessure. Dat maakte haar club Castors Braine vrijdag bekend. De 19-jarige Claessens sukkelt al sinds begin november met de pols.
The post Nastja Claessens gaat onder het mes voor aanslepende polsblessure en komt dit seizoen niet meer in actie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Code oranje en 1722 geactiveerd voor storm Louis: “Rukwinden tot 110 km/u of lokaal zelfs meer zijn mogelijk”

Een groot lagedrukgebied tussen Groenland en IJsland zorgt momenteel voor een sterke straalstroom op de Atlantische Oceaan. Dat heeft gevolgen voor het weer in ons land: vandaag verwachten we naast regen ook veel wind. Het KMI heeft al code oranje afgekondigd voor wind in heel Vlaanderen, Brussel, Waals-Brabant en Henegouwen. Elders geldt code geel.

Lees meer »

Toprestaurants Bar Bulot in Zedelgem en LESS Eatery in Brugge bieden eigen alternatief op Jong Keukengeweld aan

De toprestaurants Bar Burlot in Zedelgem & L.E.S.S. Eatery in Brugge slaan de handen in elkaar om een eigen alternatief aan te bieden voor Jong Keukengeweld, namelijk de ‘Young at Heart’ actie. Het initiële initiatief van Horeca en Toerisme Vlaanderen, waarbij 18- tot 30-jarigen al 11 jaar aan een goedkoper tarief kunnen gaan eten in toprestaurants gaat dit jaar voorlopig

Lees meer »

Misbruik noemde hij ‘kietelbeurten”: veertiger verkracht stiefdochtertje jarenlang, maar schuift schuld in haar schoenen

Een 41-jarige Oostendenaar heeft acht jaar effectieve celstraf gekregen voor jarenlang seksueel misbruik van zijn stiefdochtertje. Het meisje was bij aanvang amper elf jaar oud. P.A. filmde de verkrachtingen, die hij verbloemend “kietelbeurten” noemde. Shockerend genoeg legde hij de schuld bij zijn jonge slachtoffer. “Ze vroeg er zelf om”, klonk het.

Lees meer »

INTERVIEW. Kenza Ameloot reageert voor het eerst op titel Miss Belgie 2024: “Als ik één kind kan helpen, is mijn jaar geslaagd”

“Ik was altijd het ‘anders’ kindje, met een anderskleurige mama.” Dat vertelt Kenza Ameloot (22) in haar eerste interview als Miss België 2024. Haar doelstellingen maakt ze daarin ook meteen duidelijk. Ze wil het komende jaar van haar ongelooflijke kans gebruik maken om hulp aan te reiken aan elk kind dat dat nodig heeft. “Om te kunnen helpen moet je

Lees meer »

KBK Cyclo ontvangt meer dan 4.000 wielertoeristen, wel even ludieke actie tegen vertrek start van KBK uit Kuurne

Net geen 4.500 wielertoeristen zijn deze morgen aan de start verschenen van de 12de editie van KBK Cyclo met start en aankomst aan zaal Kubox in Kuurne. Ook dit jaar waren het niet enkel mensen uit de ruime regio die afzakten richting Kuurne om zich even Flandrien te wagen.
The post KBK Cyclo ontvangt meer dan 4.000 wielertoeristen, wel even

Lees meer »

LIVEBLOG BOURNEMOUTH-CITY (18u30). Geen De Bruyne en Doku in de basis voor City

Staat Kevin De Bruyne vanavond aan de aftrap tegen Bournemouth? Afgelopen week bleef hij alvast op de bank. “Stramheid en spierstijfheid in de zone rond de hamstring”, duidt Pep Guardiola. “Hij is niet geblesseerd, maar ik weet nog niet of hij 100% is.” De staff volgt de situatie verder op, De Bruyne zal wel mee afreizen naar Bournemouth. Volg de

Lees meer »

Expert legt uit waarom Israël nog 20 dagen geeft aan Hamas: “Ze weten dat offensief op Rafah tot menselijke catastrofe zal leiden”

De Israëlische regering heeft Hamas voor een ultimatum gesteld: voor 10 maart – de start van de ramadan – moet Hamas alle 130 Israëlische gijzelaars vrijlaten of het grondoffensief op de zuidelijke stad Rafah wordt ingezet. Daar verblijven anderhalf miljoen Palestijnse vluchtelingen. Zal Hamas op dat voorstel ingaan? Expert Midden-Oosten Koert Debeuf wikt en weegt: “Wellicht heeft de afkeuring van

Lees meer »

“Ik moet zeggen dat ik het gerecht goed liggen had”: hoe neef van koning Albert de Italiaanse monarchie ten val bracht

Met het overlijden van Vittorio Emanuele di Savoia (86) valt voorgoed het doek over een stuk Italiaanse geschiedenis – met een Belgisch tintje. De laatste kroonprins van Italië, neef van Boudewijn en Albert II, was een kleurrijk figuur: hij ontsnapte aan een veroordeling voor doodslag en vloog op zijn oude dag alsnog achter de tralies. Zijn leven had volgens ‘Story’

Lees meer »