Krantenkoppen

VN bezorgd over verdubbeling van aantal moorden in Haïti vorig jaar

In 2023 is het aantal moorden meer dan verdubbeld in Haïti, tot bijna 5.000. Dat blijkt uit een rapport van de Verenigde Naties, die “ontzet zijn over het onthutsende niveau” van het bendegeweld in het Caribische land.

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. VN-experts: geloofwaardige meldingen van executies en verkrachtingen Palestijnse vrouwen

De VS zijn van plan een resolutie voor te leggen aan de VN-Veiligheidsraad die pleit voor een tijdelijke gevechtspauze “zo snel als praktisch mogelijk”. Dat meldt persbureau ‘Reuters’ vandaag. Israël dreigt juist het grondoffensief in Rafah te starten als terreurbeweging Hamas de overgebleven gijzelaars niet vrijlaat voor het begin van de ramadan volgende maand. Dat zei Benny Gantz, lid van

Lees meer »

KIJK. Madonna valt vol op haar rug na mislukte stunt met achtergronddanser

The show must go on. Dat bewees Madonna (65) het afgelopen weekend als geen ander tijdens haar Celebration Tour in Seattle. De zangeres kwam vol op haar rug terecht toen een danser haar stoel achter zich aantrok en daarbij struikelde. Madonna stond gelukkig al snel weer recht en zette haar concert gewoon verder alsof er niets gebeurd was.

Lees meer »

KIJK. Biden verspreekt zich weer bij ontmoeting weduwe Navalny ‘Yulia’: “Yolanda blijft vechten”

Een week na de dood van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny reizen zijn vrouw Yulia Navalnaya en dochter Dasha naar de Amerikaanse staat Californië. Daar gaan ze in gesprek met president Joe Biden. “Het was een eer om hen te ontmoeten, zij zetten zijn werk voort”, laat Biden achteraf weten aan de pers. Maar wanneer hij Yulia bij naam noemt,

Lees meer »

PORTRET. Vroeger kuiste hij wc’s, nu is hij 57 miljard waard: dit is Jensen Huang, CEO van hét techbedrijf van het moment

Vanavond nabeurs maakt Nvidia zijn jaarresultaten bekend en die zullen naar alle waarschijnlijkheid iedereen met verstomming slaan. De chipbouwer is nu al zo’n 1.600 miljard euro waard. Maar het kan dus nog beter. Het succesverhaal begon 31 jaar geleden toen CEO Jensen Huang in een wegrestaurant in San Jose aan tafel ging met twee collega-ingenieurs. Vandaag behoort hij tot de

Lees meer »

Chiromeisjes van Rumbeke pakken uit met ‘Nacht van de Rouge’

‘Nacht van de Rouge’ is een fuif van de Chiromeisjes van Rumbeke, waarbij de hele avond Kasteelbier Rouge vloeit en geweldige beats door de boxen geknald worden. “Op zaterdag 16 maart staat Chirumbero weer klaar met een geweldig feestje en vooral met veel ‘rougekes’”, aldus de organisatoren. “Verlies deze datum zeker niet uit het oog,
The post Chiromeisjes van Rumbeke

Lees meer »

▶ Maakt België dit jaar kans om het Eurovisiesongfestival te winnen?: “De Franstaligen hebben duidelijk succesvollere inzendingen”

De Franstalige omroep RTBF heeft de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival bekendgemaakt. Maken we kans om te winnen? Zitten er opvallende kanshebbers bij de andere landen? En vormt de deelname van Israël een risico voor het Eurosongfestival? HLN Mediawatcher Mark Coenegracht beantwoordt vijf vragen. “ In Armenië zijn ze van hun sokken geblazen.”

Lees meer »

Annie M.G. Schmidt hield eigen abortus 30 jaar geheim en kende de vader niet: “Ik weet alleen dat hij blauwe pet op had”

Ze is de bezielster van de meest succesvolle kinderboeken in de Lage Landen – denk maar aan ‘Jip en Janneke’ en ‘Pluk van de Petteflet’ – maar Annie M.G. Schmidt kende ook heel wat tegenslag in haar 84 jaar durende leven. ‘Story NL’ schetst hoe het leven van de Nederlandse schrijfster écht was en hoe zij drie decennia lang een

Lees meer »

Aannemer legt laatste hand aan Heldentorens, waar ook eerste handelaars intrek nemen: “Binnenkort volgt aanleg van omgeving”

De projectontwikkelaar en aannemer leggen momenteel de laatste hand aan de Heldentorens, het grootschalige bouwproject in Heist. De stellingen verdwijnen stap voor stap zodat de verfijnde architectuur van het driedelige torencomplex nu aftekent tegen de Heistse skyline. Tegen eind deze maand moet de buitenafwerking van de Heldentorens gerealiseerd zijn. Ondertussen is er al heel wat activiteit én wordt binnenkort gestart

Lees meer »

Saïda van Création S ruilt Manestraat voor Vlamingstraat in Roeselare

Styliste Saïda Hajaji zal vanaf volgende herfst niet langer te vinden zijn in haar winkel in de Manestraat. Saïda heeft namelijk een mooi pand gekocht in de Vlamingstraat waar ze haar klanten zal ontvangen tegen het einde van de zomer.
The post Saïda van Création S ruilt Manestraat voor Vlamingstraat in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Crisis bij rechtbanken: vicieuze cirkel van te weinig rechters en te veel dossiers raakt niet doorbroken

Een magistraat in het hof van beroep zou maar liefst 50,9 uur per week moeten werken om binnenkomende dossiers effectief tijdig rond te krijgen. Dat blijkt uit een rapport van het College van hoven en rechtbanken. Nadat het gerecht minister van Justitie Paul Van Tigchelt verplichtte om meer dan tachtig vacatures voor rechters en magistraten te publiceren, trekt het nu

Lees meer »