Krantenkoppen

Vrijwilligers trotseren regen in zoektocht naar vermiste Christiana (84) uit Ingelmunster

Een vijftiental vrijwilligers trotseerden dinsdagavond de regen om nogmaals de omgeving van de serviceflats van De Ermitage in Ingelmunster uit te kammen. Daar verdween vrijdag de 84-jarige Christiana De Witte. Eerdere zoekacties leverden niets op. “We willen op z’n minst zorgen dat de familie het kan afsluiten”, zegt Heidy Buyse die mee hielp zoeken.

Christiana De Witte is al sinds vrijdagnamiddag vermist. Ze werd rond 16.40 uur voor het laatst gezien bij haar serviceflat langs de Weststraat in Ingelmunster. Kort daarvoor was ze nog in de dagopvang van het nabijgelegen rusthuis waar Heidy Buyse werkt als verpleegkundige.

Graag gezien

“Ik kende haar goed”, zegt Heidy. “Ze was een fiere dame, altijd mooi gekleed met haar witte bril en parelketting. Ze was ook graag gezien in Ingelmunster, vroeger was ze altijd samen op pad met haar zussen.”

“Die vrijdag was ze al van 8 uur ’s morgens bij ons in het dagcentrum, ze stond als eerste aan de deur. Christiana was wat slecht ter been maar met behulp van haar looprek kon ze nog zelfstandig van haar flatje tot bij ons komen.”

“Ik heb niets speciaal gemerkt aan haar die dag. Ze kon inderdaad soms wat verward of gedesoriënteerd zijn maar vrijdag is ze gewoon rond 16 uur terug naar haar serviceflat gegaan. Iemand moet haar daar nog gezien hebben, maar kort nadien is ze blijkbaar verdwenen.”

Zoekacties

De temperaturen doken in de nachten van afgelopen weekend nog onder het vriespunt. De verdwijning van Christiana werd dan ook meteen als zeer verontrustend gezien. Zaterdagnamiddag vonden de eerste grote zoekacties plaats.

Met een helikopter en speurhonden kamde de politie de omgeving uit. Zondag volgde een nieuwe actie met een drone maar opnieuw zonder resultaat.

Sonarboot

Met het verstrijken van de tijd, werd ook de hoop op een goed afloop steeds kleiner. Maandag ging men uit van het ergste en schakelde de Cel Vermiste Personen een sonarboot in om het kanaal Roeselare-Leie af te speuren.

Er werd echter geen lichaam gevonden. Voorlopig worden geen nieuwe officiële zoekacties gepland. “Het is erg jammer maar op een bepaald moment moet je zeggen dat we alles gedaan hebben wat we konden”, zegt burgemeester Kurt Windels.

Onzekerheid

Daar legde de gemeente zich echter niet zomaar bij neer. “We weten dat we wellicht niet meer op zoek zijn naar goed nieuws maar we vinden het belangrijk dat de familie het op z’n minst kan afsluiten”, gaat Heidy verder.

“Nu leven ze nog steeds in onzekerheid. Ik denk bovendien dat Christiana niet ver geraakt kan zijn want haar looprek stond nog op haar kamer. Het is enkel lastig dat er geen camerabeelden zijn, niemand weet welke richting ze uitging.”

Naast de officiële zoekacties, deed de gemeente Ingelmunster een oproep naar de bewoners om goed naar Christiana uit te kijken, zowel in de omgeving van de serviceflats als in de Gentstraat waar ze vroeger woonde.

Die oproep werd duizenden keren gedeeld. De zoon van Christiana liet weten dat hij zeer blij was dat iedereen in Ingelmunster en daarbuiten met zijn familie meeleefde, maar wenste verder niet te reageren.

Hierbij nogmaals het signalement van Christiana: ze is ongeveer 1,60 meter groot, slank gebouwd en heeft kort wit haar. Ze draagt een bril en een rode winterjas. Ze maakt mogelijk een verwarde indruk.

Heeft u Christiana gezien of weet u waar ze verblijft, neem dan zo snel mogelijk contact op met het noodnummer 112.

The post Vrijwilligers trotseren regen in zoektocht naar vermiste Christiana (84) uit Ingelmunster is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bekijk: Auto rijdt verder op velgen tijdens spectaculaire achtervolging van Noord-Frankrijk tot in Kortrijk

De hele week al worden er beelden van een spectaculaire achtervolging in Heule, een deelgemeente van Kortrijk volop gedeeld op sociale media. De achtervolging zelf dateert al van donderdagnacht 15 februari. Een auto met twee inzittenden was weggevlucht van de politie in Noord-Frankrijk en hield dat vol – zelfs al rijdend op de voorste velgen zonder autobanden – tot ze

Lees meer »

‘Chantal’-acteur Adrian Sack over het onverwachte einde van z’n personage Eddy: “Ook voor mij was het schrikken”

Plottwist van jewelste in ‘Chantal’ afgelopen zondag toen de bedeesde inspecteur Eddy in koelen bloede werd neergeschoten. Ook Adrian Sack (44), de acteur die gestalte geeft aan het personage, moest slikken toen hij het nieuws over z’n exit vernam. In dit interview staat hij stil bij z’n verrassend carrièrepad en vertelt hij hoe hij als Antwerpenaar het West-Vlaamse dialect onder

Lees meer »

Emma Casteleyn (21) is tweede opvolger voor N-VA West-Vlaanderen: “Sander Loones is mijn grote politieke voorbeeld”

Emma Casteleyn is tweede opvolger op de lijst van N-VA West-Vlaanderen. “Ik ben heel blij dat ik als jonge twintiger deze unieke kans krijg”, aldus de 21-jarige Veldegemse, die ook lokaal zal opkomen in oktober. “We houden met N-VA de vinger aan de pols. Mensen willen meer burgerinspraak in Zedelgem. De burgers voelen zich niet gehoord door het huidige beleid.”<br

Lees meer »

PORTRET. De eerste keizer van de xtc was Vlaamse huisarts, die er schatrijk mee werd: het veel te korte en nu ook verfilmde leven van Danny Leclère (34)

Afgestudeerd als brave huisarts en enkele jaren later doodgeschoten als steenrijke drugsbaron. Danny Leclère (34) heeft een tweede leven gekregen in de nieuwe reeks ‘Bad Bad Belgium’ op Streamz. Maar hoe wordt een man uit Hasselt de uitvinder van de perfecte xtc-pil? Hoe komt hij aan het hoofd van het allereerste drugsimperium van de Lage Landen? En, wie bracht hem

Lees meer »

Antwerpse bisschop Johan Bonny bood ontslag aan bij paus na uitzending ‘Godvergeten’: “Om me volledig te kunnen toespitsen op ondersteuning van slachtoffers”

De Antwerpse bisschop Johan Bonny heeft na het uitzenden van het tv-programma ‘Godvergeten’ over seksueel misbruik in de kerk zijn ontslag aangeboden aan de paus, “om me volledig op de ondersteuning van slachtoffers te kunnen toespitsen”. Dat heeft Bonny gezegd in een zitting van de Kamercommissie over het misbruik.

Lees meer »

Tot wel 1.500 euro voor een ticket: ticketprijzen voor concert van Usher in Londen lopen hoog op

“Mijn huisbaas moet het maar begrijpen.” Er is momenteel veel te doen rond het Britse gedeelte van Ushers ‘Past Present Future’-tournee. De ticketverkoop voor de concerten in Londen ging afgelopen dinsdag al van start. Bij het zien van de ticketprijzen moesten de meeste fans wel heel even bekomen. Zo liepen de prijzen voor een kaartje op tot meer dan 1.500

Lees meer »

“Tom Cruise en Russisch ex-model na twee maanden uit elkaar”

De liefde tussen Tom Cruise (61) en de 25 jaar jongere Elsina Khayrova (36) is alweer voorbij. De Amerikaanse acteur en de Russische socialite zouden na twee maanden een punt hebben gezet achter hun relatie. Dat meldt een goede vriend van Cruise aan ‘The Sun’. “Voor Tom was de vonk uitgedoofd.”

Lees meer »