Krantenkoppen

Vrouw en man raken gewond bij ongeval met azijnzuur aan Bilzers bedrijf

Aan het transportbedrijf Mytraco op de Kieleberg in Bilzen is dinsdagavond een ongeval met azijnzuur gebeurd. Een vrouw en een man kregen het bijtende goedje op zich en raakten verbrand. Ze werden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Meer krantenkoppen in België

Mehdi Oumedjeber verlaat KSV Oostkamp na competitie

De groep van Kevin Deslypere haalt na nieuwjaar wisselvallige resultaten en tuimelt van de kop van de klassering. Promotie kan niet, wegens niet aanvragen van licentie. Niettemin levert de terugronde tot op heden te weinig oogst op.
The post Mehdi Oumedjeber verlaat KSV Oostkamp na competitie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wegen en Verkeer wil mening van weggebruikers voor herinrichting Ring in Kortrijk-Noord

Het Agentschap Wegen en Verkeer wil samen met de gemeente Kuurne de mening van weggebruikers over de herinrichting van de Ring (R8) in Kortrijk-Noord. Daarom lanceren ze een online vragenlijst. Het agentschap wil van bestuurders, omwonenden en handelaars uit de buurt weten waar de knelpunten en gevaarlijke punten liggen. De antwoorden worden meegenomen in de plannen voor de herinrichting.

Lees meer »

Werkstraf voor gehaaste student op fiets die dodelijk ongeval met zeventiger veroorzaakt: “Hij had snelheid moeten aanpassen”

Student J.V. is veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur voor een dodelijk ongeval in Heverlee. Het 71-jarige slachtoffer wandelde die dag rond de universiteitscampus in Heverlee toen V. kwam aanrijden op een damesfiets. De student kon niet meer uitwijken en knalde tegen de man, waardoor hij hard op zijn achterhoofd terechtkwam. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Lees meer »

Storm Louis is aan de beurt: hoe worden stormnamen gekozen?

Vandaag raast storm Louis over ons land. De vorige storm die we over ons kregen, heette “Jocelyn”. Hoe krijgen stormen hun naam? "Elk jaar wordt er een lijst opgemaakt met namen in alfabetische volgorde”, vertelt weervrouw Jacotte Brokken in “Goeiemorgen morgen!” op Radio2. “En je kan ook zelf naamsuggesties doen.”

Lees meer »

KIJK. Taylor Swift en Travis Kelce ontsnappen niet aan paparazzi tijdens bezoek Australische dierentuin: luchtbeelden tonen romantische uitje

Nadat Taylor Swift (34) naar de Super Bowl kwam om voor haar vriend te supporteren, doet Travis Kelce (34) nu hetzelfde voor haar. Hij vloog met een privéjet naar de Australische grootstad Sydney, speciaal voor de zangeres. Swift treeft van vrijdag tot maandag op in het Accor Stadium. Maar voor het zover is, geniet het koppel nog even van wat

Lees meer »

Bijnaam wordt verhaal

Contant betalen is in China niet meer gebruikelijk. Consumenten betalen er meestal via hun telefoon. Apps als WeChat en Alipay zijn enorm populair. Haast alle aankopen worden zo vereffend: boodschappen, onlineaankopen, huur en taxiritten. Dat de onlinewereld bijna een ­parallelle wereld is geworden, merk je ook aan het gebruik van bijnamen. Die zijn vaak weloverwogen. Ze weerspiegelen het zelfbeeld van

Lees meer »

Renée, de vier maanden oude puppy die maandag werd gestolen, is weer terecht: “Onbeschrijfelijk gelukkig”

De jonge puppy Renée die maandagmorgen werd gestolen in Zwevegem, is weer terecht. De Franse buldog van amper vier maanden oud werd woensdag teruggevonden in een kartonnen doos net over de grens met Frankrijk in Wattrelos. De mensen die de kartonnen doos met daarin het jonge hondje aantroffen, hadden de post van de eigenaars gezien op Facebook en waren zo

Lees meer »

Zusters nemen na 145 jaar afscheid van klooster in Gits: “Blij dat we ons verhaal in schoonheid kunnen afsluiten”

Aanstaande zaterdag trekken de laatste tien Gitse zusters de deur van het oude moederklooster van de heilige Vincentius à Paolo definitief achter zich dicht. Dit weekend slapen ze voor het eerst in de nieuwbouw die achteraan op het domein opgetrokken werd. Halfweg mei start dan de sloop van het klooster. Het einde van 145 jaar kloostergeschiedenis, al wordt het een

Lees meer »