Krantenkoppen

Vrouw moet schadevergoeding betalen aan haar broer omdat ze hun vader stiekem liet cremeren

Een Nederlandse vrouw moet haar broer 2.000 euro schadevergoeding betalen omdat ze haar vader heeft laten cremeren zonder dat haar broer daar van wist. Dat heeft een rechter in Rotterdam beslist.

Meer krantenkoppen in België

Enkele topstukken op veiling heemkring Gestella

Op zaterdag 9 maart palmt heemkring Gestella zaal de Tap in voor z’n jaarlijkse veiling van historische en geschiedkundige stukken. De veiling van Gestella is intussen een begrip in de regio en weet elk jaar tientallen geïnteresseerden te lokken. Om fiscale redenen moet je lid zijn van de heemkring om mee te kunnen bieden.
The post Enkele topstukken op veiling

Lees meer »

Rusland speelt in tien dagen tijd voor een miljard aan vliegtuigen kwijt: “Vliegt Oekraïne stiekem al met F16’s?”

Rusland heeft op tien dagen tijd tien vliegtuigen verloren. Negen van z’n beste straaljagers en een zeldzaam radarvliegtuig. Over dat laatste zegt Moskou dat het neergehaald werd door ‘bevriend vuur’. Een eigen misser, met andere woorden. Maar zelfs als dat klopt, blijft de Oekraïense trefkracht fenomenaal. Nam het stiekem al F-16’s in gebruik, zoals sommigen opperen? Wordt Rusland roekelozer? Of

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Euroleiders

06:00 Iemand van wie we niet veel meer horen, is de roemruchte Chinese geheim agent Danny Woo, de 007 van de Yangtze. Eerst werd zijn met bloed, zweet en yuans uitgebouwde spionagenetwerk in België blootgel…

Lees meer »

Oproep | Heeft 29 februari voor u een speciale betekenis?

We krijgen er donderdag opnieuw een extra dag bij dit jaar. Voor velen is zo’n schrikkeldag niets bijzonders, voor sommigen onder ons dan weer net wel. Heeft u op 29 februari iets te vieren, bijvoorbeeld een verjaardag, een trouwdag of een ander jubileum, en wilt u dat met ons delen?

Lees meer »

Aanslag met molotovcocktail op politiecommissariaat in Kortrijk, burgemeester Van Quickenborne: “We laten ons niet intimideren”

Het politiecommissariaat in de Minister de Taeyelaan in Kortrijk is dinsdagochtend getroffen door een aanslag, waarbij een molotovcocktail naar de inkomhal is geworpen. Kort na de feiten kon de dader gevat worden: een 17-jarige jongen. “Dit is een aanval op de veiligheid van ons allemaal”, reageert burgemeester Vincent Van Quickenborne. “We gaan sowieso verder met onze doorgedreven controles aan het

Lees meer »

Accordeonfeest in Ter Deeve

Op zondag 10 maart verzorgt de Accomusicband zijn 33ste accordeonconcert in feestzaal Ter Deeve in de Bonestraat 24. Het concert wordt om 14.30 uur gebracht door een groep gemotiveerde muzikanten onder leiding van Noël Van Gaever. Voor het gastoptreden tekent Jan Couvreur.
The post Accordeonfeest in Ter Deeve appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aanval met explosief zorgt voor onrust in Brugse woonwijk: “Zoiets verwacht je in Antwerpen, niet in Brugge”

“Zoiets zie je op televisie in Antwerpen. Maar in Brugge? Neen, dat verwacht je niet.” In de Brugse woonwijk werd dinsdagnacht een woning getroffen door een explosief. Er wordt geschrokken gereageerd op het voorval. De aanval was vermoedelijk gericht tegen een twintiger met een strafblad. Hij woont samen met zijn moeder in het getroffen huis en verklaart in shock te

Lees meer »

Britse premier Sunak bindt met opvallende toespraak strijd aan tegen extremisme: “Democratie zelf is een doelwit”

Als gevolg van de toename van het aantal antisemitische misdrijven en van de aanvallen op moslims, heeft de Britse eerste minister Rishi Sunak vrijdag opgeroepen tot meer eenheid in de strijd tegen extremisten. Islamisten en rechts-extremisten probeerden de geesten te vergiftigen en het vertrouwen en de hoop te vernietigen, zo stelt hij.

Lees meer »

Amerikaanse maanlander Odysseus stuurt (wellicht) laatste foto vanop de maan: “Slaap zacht, Odie”

De maanlander Odysseus heeft wellicht zijn laatste teken van leven gegeven. Het ruimtetuig landde vorige week op de maan en schreef daarmee geschiedenis. Het was de eerste geslaagde maanlanding door een privébedrijf. Maar nu het nacht wordt op de maan, krijgen de zonnepanelen geen stroom meer en is de missie vermoedelijk definitief voorbij. Het bedrijf hoopt dat de maanlander opnieuw

Lees meer »