Krantenkoppen

Vrouw moet schadevergoeding betalen aan haar broer omdat ze hun vader stiekem liet cremeren

Een Nederlandse vrouw moet haar broer 2.000 euro schadevergoeding betalen omdat ze haar vader heeft laten cremeren zonder dat haar broer daar van wist. Dat heeft een rechter in Rotterdam beslist.

Meer krantenkoppen in België

Bruno en Steffie voorzien met windmolen drie gezinnen van groene stroom in De Haan

Bruno De Grande en Steffie Colpaert van de Jerseyhoeve wekken met behulp van een windmolen groene stroom op waarvan ze de overschotten delen met afnemers in de buurt. Ze gingen daarvoor in zee met energieleverancier Bolt. “Op die manier zijn we toch minstens voor onze stroomvoorziening iets minder afhankelijk, en we streven met ons melkveebedrijf ook naar lokale betrokkenheid”, klinkt

Lees meer »

Gemeentebestuur investeert in nieuw basketveld in stationsomgeving van Heist

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist heeft beslist om de locatie van het bestaande verouderde basketterrein in de Breed Veertien in de wijk Oostwinkel te veranderen en te investeren in een volledig vernieuwd basketterrein op een nieuwe locatie ten zuiden van het station in Heist.
The post Gemeentebestuur investeert in nieuw basketveld in stationsomgeving van Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na uithaal naar “Poetins vrienden”: von der Leyen weigert samen te werken met mensen die niet pro-Europees, pro-NAVO en pro-Oekraïens zijn

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen (65) heeft voor haar tweede mandaat geen steun van “Poetins vrienden in het Europees Parlement” nodig. Dat heeft ze vandaag gezegd op een persconferentie. “Ik werk alleen samen met mensen die pro-Europees, pro-NAVO en pro-Oekraïens zijn”, benadrukte von der Leyen.

Lees meer »

Reismarkt in de Brugse stadshallen: “Reizigers informeren reizigers”

Op zondag 25 februari van 10 tot 18 uur veranderen de Stadshallen in Brugge in een paradijs voor de alternatieve reiziger. Voor de 36e keer organiseert Wegwijzer deze Reismarkt, waar ervaren reizigers reizigers informeren.
The post Reismarkt in de Brugse stadshallen: “Reizigers informeren reizigers” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kim Meylemans verovert zilver op WK skeleton

Kim Meylemans (27) heeft op het WK in Winterberg een zilveren medaille in de wacht gesleept. Onze landgenote schoof in de derde van vier runs op naar de derde plaats. In de laatste run verzekerde zich uiteindelijk van de tweede plaats. De Canadese Hallie Clarke kroont zich tot wereldkampioen.

Lees meer »

Vakbonden huishoudhulpen besmeuren gebouw BNP Paribas Fortis met ‘pek en veren

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van vakbonden ABVV, ACLVB en ACV heeft vrijdagochtend actiegevoerd bij BNP Paribas Fortis in Brussel, hoofdaandeelhouder van Poetsbureau, het grootste bedrijf in de sector. Het gebouw van BNP Paribas Fortis werd besmeurd met ‘pek en veren’. De bank moet volgens de vakbonden het dienstenchequebedrijf aanmanen om de collectieve arbeidsovereenkomst over de eindejaarspremie in ere te herstellen. Bij

Lees meer »

INTERVIEW. Het ongelofelijke verhaal van Diane Foley (75), wier zoon door IS werd onthoofd. “Ik ben zijn moordenaar gaan opzoeken in de gevangenis”

Ze wilde de beul van haar zoon in de ogen kijken, met hem spreken, zijn verhaal kennen. En daarmee verbaast de Amerikaanse Diane Foley de wereld. Want zij is de moeder van Jim Foley (40), de eerste gijzelaar die door IS-terroristen werd onthoofd, een executie die een schokgolf door de wereld joeg en die haar op de gruwelijkste manier trof.

Lees meer »