Krantenkoppen

“We kunnen niet maken dat fans beslissen over de uitslag van de wedstrijd”

Woensdag worden de resterende vijf minuten (plus extra tijd) nog gespeeld in RWDM-Eupen, nadat de partij zondag werd gestaakt door wangedrag van de thuisfans. Is dat logisch? En hoe gaat zo’n hervatting in zijn werk? Zes vragen.

Meer krantenkoppen in België

Apple trekt de stekker uit de Apple Car

Na bijna tien jaar trekt Apple de stekker uit ‘Project Titan’. Daarmee bergt het techconcern uit Cupertino zijn plannen op om een elektrische auto te bouwen. Dat meldt het persagentschap Bloomberg. Een groot deel van de bijna 2.000 mensen die meewerkten aan het project, zou nu op AI gaan focussen.

Lees meer »

“Ze was de Kim Kardashian van haar tijd”: het veelbewogen leven van Ira von Fürstenberg

De Italiaanse actrice en aristocrate, prinses Virginia von Fürstenberg – beter bekend onder haar artiestennaam Ira von Fürstenberg, is overleden op 83-jarige leeftijd. De zuiderse schoonheid had een gevarieerde carrière als actrice en model, en een nog veel kleurrijker privéleven, dat uitmondde in een huwelijk met een Spaans-Duitse prins. Ze was de perfecte mengeling van koninklijke gratie en Hollywood-glamour. Dit

Lees meer »

Tim Merlier raast in Abu Dhabi naar zijn derde ritzege: “Alles lijkt perfect te gaan”

Tim Merlier (Soudal Quick-Step) heeft zaterdag zijn derde ritzege geboekt in de wielerronde van de Verenigde Arabische Emiraten, een rittenkoers voor de WorldTour. Hij was in Abu Dhabi aan het einde van de zesde en voorlaatste etappe met ruime voorsprong de snelste in een massasprint.
The post Tim Merlier raast in Abu Dhabi naar zijn derde ritzege: “Alles lijkt perfect

Lees meer »

David (51) maakt kinderdroom waar en trekt met Cirque du Soleil doorheen Europa: “Het is echt een wereld apart”

David Vander Maelen (51) werkt al lang in de evenementensector, maar sinds kort kan hij ook een kinderdroom waarmaken en reist hij voor Cirque du Soleil doorheen Europa als ‘follower’. Hij werkt als freelancer mee aan de op- en afbouw als een show in een stad neerstrijkt. “Het is een bijzonder hechte gemeenschap waar je in terecht komt.”
The post

Lees meer »

Gemeentebestuur Middelkerke ontving 60 klachten over nieuwe dienstregeling De Lijn

De voorbije weken liepen bij het gemeentebestuur van Middelkerke een 60-tal klachten binnen van inwoners over de nieuwe dienstregeling die De Lijn invoerde op 6 januari. Het grootste probleem situeerde zich aan de halte Leffinge Dorp waar scholieren ‘s morgens niet meer op de overvolle bus richting konden stappen.
The post Gemeentebestuur Middelkerke ontving 60 klachten over nieuwe dienstregeling De

Lees meer »

De balans | Ontwerper Pol Vogels

17:30 Op de herdenkingsplechtigheid voor de overledenen van de koninklijke familie verscheen prinses Delphine deze week in een opvallende jas van Pol Vogels (26). Hier maakt de Limburgse ontwerper zijn pers…

Lees meer »

Op Bibbertocht door het groen

De wandelclub Rustige Bosstappers start het wandeljaar op zondag 25 februari met de 34ste Bibbertocht. Vanuit zaal De Schelpe in Snellegem verkennen maar liefst een kleine 2.000 wandelaars het Vloethemveld en de bossen ten zuiden van Brugge.
The post Op Bibbertocht door het groen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fotograaf Eric Compernolle is gepassioneerd door ons oorlogsverleden: “Mijn fototoestel is mijn tweede ik”

Wie in Zonnebeke het Memorial Museum Passchendaele 1917 (MMP1917) bezoekt, kan niet anders dan onder de indruk zijn van de mooie, grote foto’s van Tyne Cot Cemetery. Ze zijn van de hand van amateurfotograaf Eric Compernolle, die zich de laatste jaren heeft opgewerkt tot een gewaardeerd fotograaf van ons oorlogsverleden.
The post Fotograaf Eric Compernolle is gepassioneerd door ons oorlogsverleden:

Lees meer »

Zusterverenigingen hollen de gemeentelijke fusie zeker niet achterna: “Het is beter dat elke club nog zijn eigenheid behoudt”

Nu Ruiselede en Wingene binnenkort fusioneren, vroegen we zo’n tiental zusterverenigingen in beide gemeenten of ze dat voorbeeld willen volgen. De reacties variëren van ‘We zijn zeker geen vragende partij’ tot ‘We denken er nog niet aan’. Er zijn duidelijk veel meer argumenten om de boot af te houden, dan samen rond de tafel te gaan zitten. “We zweren bij

Lees meer »

Schrikkelfeestnamiddag in oc de Stekke

Het is al een traditie dat de ouderenverenigingen en het lokaal dienstencentrum de handen in elkaar slaan voor een feestmiddag eind augustus. Op schrikkeldag donderdag 29 augustus nodigen dezelfde partners het publiek uit voor een tweede namiddag in het voorjaar. V.l.n.r. op de foto Lutgarde Quequin is voorzitter van Okra, Henk Vandenbroucke is de centrumleider
The post Schrikkelfeestnamiddag in oc

Lees meer »

Einde van “ons vakmanschap drink je met verstand”? Alcohol krijgt nieuwe educatieve boodschap

Reclame voor alcohol krijgt een nieuwe educatieve boodschap. In plaats van “ons vakmanschap drink je met verstand” zullen commerciële boodschappen voor alcoholhoudende dranken voortaan gepaard gaan met de waarschuwing “alcoholmisbruik schaadt de gezondheid”. Dat kondigt de sector vandaag aan, maar ‘Het Belang van Limburg’ schrijft dat volgens federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke nog niets beslist is.

Lees meer »