Krantenkoppen

“We nemen afscheid van ingewikkeld taalgebruik”: nieuwe merkidentiteit voor politie Damme/Knokke-Heist

De lokale politie Damme/Knokke-Heist pakt uit met een nieuwe merkidentiteit. “Een strategische zet om terug te keren naar de kern en een nog sterkere connectie op te bouwen met de burgers”, klinkt de motivatie.

De frisse visuele identiteit bouwt voort op de bekende elementen van de politie, maar maakt het eigen voor de politiezone. Zowel de bekende strepen van de politiebranding als de blauwe tinten kregen een passende kwinkslag. Politiezone Damme/Knokke-Heist is namelijk niet alleen een verbinding van twee regio’s tot één team, maar ook de verbinding tussen politie en burger, toeristen en inwoners, uitdaging en de job.

Een rebranding waar een gevoel van connectie, beweging en evolutie centraal staat, was dan ook een logische zet. De nieuwe look weerspiegelt niet alleen de evolutie van de politiezone, maar benadrukt ook de toewijding aan iedereen die in aanraking komt met Damme en Knokke-Heist. Of je nu een dagjestoerist bent of om de hoek woont.

Aanspreekbaar

Naast de frisse visuele stijl is het nu op alle vlakken voelbaar dat het politieteam steeds klaarstaat voor de burger. Met een alerte blik, een luisterend oor en een beschermende rol. Van de brochures tot hun aanwezigheid in Damme en Knokke-Heist is deze nieuwe insteek merkbaar.

Daarom nemen ze ook afscheid van ingewikkeld taalgebruik en verwelkomen ze heldere boodschappen die aansluiten op de situatie en noden van de burger. “We zijn aanspreekbaar en durven tonen dat achter elk uniform ook een mens van vlees en bloed met een sterke roeping schuilt”, zegt korpschef Steve Desmet.

Jouw politie

“We zijn niet dé politie. We zijn jouw politie”, zegt Desmet. De politiezone staat in voor een veilige en aangename zone voor iedereen. Die gemeenschapsrol wordt ter harte genomen en is ook tastbaar in de nieuwe stijl en baseline. Bedoeling is de band tussen burger en politie te benoemen én uit te stralen. Zo wordt verder gegaan dan de traditionele invulling van de rol van de politie en wordt juist de rationele én empathische kant van de job in de kijker gezet. (MM)

The post “We nemen afscheid van ingewikkeld taalgebruik”: nieuwe merkidentiteit voor politie Damme/Knokke-Heist is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Extra maatregelen bij voetbalploeg Sporting Lokeren-Temse: “Tijdelijk geen vlaggen en spandoeken meer en tickets op naam”

De voetbalploeg Sporting Lokeren-Temse neemt extra maatregelen na verschillende incidenten dit weekend. Er mogen tijdelijk geen vlaggen en spandoeken meer gebruikt worden en alle tickets moeten op naam staan. Dit weekend speelde Lokeren Temse tegen de beloften van AA Gent. Toen hebben hooligans onder meer vuurpijlen gegooid, zowel in als buiten het stadion.

Lees meer »

Nog altijd veel problemen met nieuw vervoerplan De Lijn in Moorslede: “Triestig wat er met openbaar vervoer is gebeurd”

Volgens schepen van Mobiliteit in Moorslede Jürgen Deceuninck (STERK) is er bij vervoermaatschappij De Lijn geen budget voor grotere en meer bussen op schooldagen. Nu zitten veel bussen overvol. “We ervaren nog altijd heel veel problemen”, zegt de schepen. Fractieleider Ward Gillis (PRO) vroeg tijdens de gemeenteraad naar de stand van zaken over het nieuw vervoerplan van De Lijn, dat

Lees meer »

‘Leeuwenkoning’ Nestor verhuist van Antwerpse Zoo naar Bellewaerde

Sinds de dood van Aru in september zat Bellewaerde zonder leeuwen, maar daar komt binnenkort verandering in. Nestor, de Antwerpse ‘leeuwenkoning’ Nestor is op komst naar het Ieperse pret- en dierenpark. Daar moet hij de twee leeuwinnen Maya en Numa uit Tsjechië voor zich zien te winnen. De vooruitzichten zijn alvast goed. In de Zoo van Antwerpen zorgde Nestor voor

Lees meer »

One-hit-wonder Kate Nash duikt na weer op, na inzinking en faillissement: “40-jarige mannen plukten me kaal”

Kate Nash: kent u ze nog? De Schotse zangeres (36) brak in het midden van de nillies door met monsterhit ‘Foundations’. Ze stond zelfs op enkele Belgische festivals, maar daarna verdween ze spoorloos van de radar. Vandaag, meer dan 10 jaar later, duikt ze plots meer op met een nieuw contract én een nieuwe single. En ze heeft alvast veel

Lees meer »

Zag jij ook deze vuurbol? Negen meldingen van heldere meteoor die over West-Vlaanderen vliegt

Maandag rond 18.45 uur was er voor wie toevallig naar boven keek in West-Vlaanderen duidelijk een meteoor zichtbaar. Negen mensen verspreid over de hele provincie maakten een melding van dit fenomeen. De vuurbol was zichtbaar tot in Nederland, Noord-Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. “Niet alleen de helderheid van de meteoor en de bewolking op dat moment zijn belangrijk, maar ook

Lees meer »

Eigenaar Blokker denkt aan verkoop winkelketen

Eigenaar Mirage Retail Group wil de Nederlandse winkelketen Blokker mogelijk verkopen. “We zijn inderdaad actief bezig met de herfinanciering van Blokker. We houden hierbij alle opties open”, bevestigt de groep na berichtgeving in de krant Het Financieele Dagblad.

Lees meer »