Krantenkoppen

“Wie niets doet, moet nadien niet klagen”: Ivan De Vadder roept burgers op te gaan stemmen, in nieuw boek “Vertrouwen in verkiezingen”

In een democratie is het als burger belangrijk na te denken over verkiezingen en je stem uit te brengen. Dat zegt Wetstraatjournalist Ivan De Vadder in zijn nieuwe boek "Vertrouwen in verkiezingen". Politici én media moeten die boodschap mee helpen uit te dragen.

Meer krantenkoppen in België

Gemeente Pittem plaatst tien laadpalen voor elektrische wagens

Het gemeentebestuur van Pittem rolt de publieke laadinfrastructuur voor elektrische wagens uit en plaatst dit jaar tien extra publieke laadpalen in de gemeente. Aanleiding is het Lokaal Energie- en Klimaatpact dat het gemeentebestuur ondertekende. Met dit pact slaan Vlaanderen en de lokale besturen de handen in elkaar om samen de nodige veranderingen in het energie- en klimaatbeleid waar te maken.

Lees meer »

KAART. Elke dag worden nog tien voetbalvelden grond verhard, met Antwerpen als slechte leerling: hoe zit het in jouw gemeente?

Elke dag wordt nog 5 hectare grond verhard, ofwel tien voetbalvelden. Daarmee halen we de doelstellingen van de betonstop bij lange niet, hoewel de snelheid dat er verhard wordt stagneert. De provincie Antwerpen is verhoudingsgewijs het meest verhard van alle Vlaamse provincies en na Limburg gaat het in Antwerpen ook het snelst de verkeerde richting uit. Bekijk hoe het in

Lees meer »

PR Living presenteertnieuw merk Paul Rogers

Ter ere van de oprichter en hun grootvader Paul Rogiers lanceren Louis en Thibault (meteen de derde generatie, red.) het nieuwe label ‘Paul Rogers’. Ze doen daarbij een beroep op creatief directeur Cas Moor voor een monumentale verschuiving en ingrijpende vernieuwing met een nieuwe showroom van tweeduizend vierkante meter op de site van het hoofdkantoor langs de Vijfseweg.
The post

Lees meer »

Speelt Zinho Vanheusden dit seizoen nog voor Standard? Een MRI brengt woensdag uitsluitsel

Een MRI moet uitsluitsel brengen. Morgen wordt Zinho Vanheusden verder onderzocht na zijn val van afgelopen zondag in de nederlaag tegen Union. Dan zal duidelijk worden hoe ernstig zijn rugblessure is. De verdediger hoopt op een gunstige uitkomst. Standard evenzeer. Op de eerste scans waren geen breuken te zien. Er werd gevreesd voor een hernia. Afwachten of de MRI dat

Lees meer »

Vader van Sanda Dia en Acid hebben vandaag voor het eerst contact: “Zeer dankbaar voor het genomen initiatief”

“We zijn Acid zeer dankbaar”, dat zegt Ousmane Dia, de vader van Sanda Dia en oprichter van de Sanda Dia Foundation. Vandaag krijgt youtuber Nathan – Acid – Vandergunst (24) de kans om voor het eerst met Ousmane Dia te spreken, nadat Acid veroordeeld werd en de belofte maakte om een deel van zijn crowdfunding te schenken aan de vzw.

Lees meer »

Gezaghebbende Britse organisatie: “Kort zomervakantie in tot vier weken”

In het Verenigd Koninkrijk roept de gezaghebbende liefdadigheidsorganisatie Nuffield Foundation op om de zomervakantie in te korten tot vier weken. Door af te stappen van de schoolkalender die “dateert van de victoriaanse tijd”, krijgen leerlingen en leerkrachten meer tijd in het schooljaar om tot rust te komen, luidt de redenering. Ook in Vlaanderen gaan stemmen op om de zomervakantie in

Lees meer »

Schot krijgt levenslang voor moord en elf verkrachtingen

Iain Packer, een 51-jarige Schot, heeft levenslang gekregen voor de moord op Emma Caldwell in 2005. Het lichaam van de 27-jarige sekswerker werd vijf weken na haar verdwijning naakt teruggevonden in een bos op enkele kilometers van Glasgow. Daarnaast heeft het High Court van Glasgow Packer woensdag ook schuldig bevonden aan tientallen seksuele misdrijven – waaronder 11 verkrachtingen – tegen

Lees meer »

Familieconcert en pannenkoekenverkoop

Muziekvereniging De Ridder Jans Zonen Dadizele brengt op zaterdag 2 maart een familieconcert. Onder leiding van dirigent Hannes Verstraete en in samenwerking met de stedelijke academie voor podiumkunsten (STAP) uit Roeselare geven de muzikanten vanaf 16 uur het beste van zichzelf in zaal den Ommeganck. Tickets kosten aan de deur 15 euro. Voor de kinderen
The post Familieconcert en pannenkoekenverkoop

Lees meer »

Nicole en Antoon vieren gouden jubileum

Op 15 februari 1974 gaven Antoon Laevens en Nicole Yserbyt hun jawoord. Nu, 50 jaar later, konden ze hun gouden huwelijksjubileum vieren. Dit gebeurde met onder meer een bezoek van schepenen Deprez en Desmet. Antoon is in Zwevegem geboren op 22 mei 1951 en was metaalarbeider van beroep. Nicole had eveneens haar wiegje in Zwevegem
The post Nicole en Antoon

Lees meer »

Mil Sinaeve heeft mooie rol in nieuwe politiereeks Juliet: “Ik mocht West-Vlaams praten”

Vanaf zondag 3 maart is het wissel van de politiewacht op VRT 1: Juliet neemt op zondagavond de plaats in van haar collega Chantal. Een van Juliets collega’s is Nico. Die rol wordt vertolkt door de jonge Ieperse acteur Mil Sinaeve (21).
The post Mil Sinaeve heeft mooie rol in nieuwe politiereeks Juliet: “Ik mocht West-Vlaams praten” appeared first on

Lees meer »