Krantenkoppen

Wie zijn de uitreikers van De MIA’s in het Antwerpse Sportpaleis?

Morgen, 24 januari, is het zover: de zestiende editie van de MIA’s (Music Industry Awards). Niels Destadsbader presenteert, maar liefst tien geweldige Vlaamse artiesten staan dan op het podium, en er worden heel wat prijzen uitgereikt. De MIA’s zijn een organisatie van VRT en VI.BE – het steunpunt voor artiesten en de muzieksector. Ontdek hieronder alles over de uitzending morgenavond, live vanuit het Sportpaleis in Antwerpen en te zien op VRT 1 en VRT MAX.

Vandaag wordt ook bekend gemaakt dat de Sector lifetime achievement award naar ICP recording studios gaat. Met deze award brengen de VRT en VI.BE hulde aan een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ondersteuning en ontwikkeling van de Vlaamse muzieksector. ICP opende de deuren in 1980 in Brussel en bijna 45 jaar later is het nog steeds een internationale referentie.

Daarnaast maakt VRT 1 bekend welke bekende gezichten een MIA zullen uitreiken in de show: niemand minder dan Gloria Monserez, Tom Waes, Michèle Cuvelier, Guga Baúl, Loena Hendrickx, Willem De Schryver, Elisabeth Lucie Baeten, Tine Embrechts, Ella Leyers, Geert Van Rampelberg, Average Rob & Arno The Kid, Kristel Verbeke, Alex Callier, Jennifer Heylen en Bart Cannaerts nemen dit voor hun rekening. Deze editie trakteren Bazart, Pommelien Thijs, Bart Peeters, Gustaph, Brihang, Metejoor, Coely, Glints, Portland en DIKKE het publiek op spetterende optredens.

Zoals altijd wordt de uitzending van de MIA’s op VRT 1 ondertiteld. Voor het eerst zal er ook live VGT (Vlaamse gebarentaal) en audiodescriptie worden voorzien voor de MIA’s, via het kanaal van Ketnet. De winnaars in de sectorcategorieën (Auteur-Componist, Muzikant, Producer, Live Act, Artwork, Videoclip) worden woensdagavond bekendgemaakt op Studio Brussel, tussen 19.00 en 20.30 uur. (PADI)

De MIA’s: op woensdag 24 januari om 20.40 uur live op VRT 1 en VRT MAX.

The post Wie zijn de uitreikers van De MIA’s in het Antwerpse Sportpaleis? is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De Seizoenen organiseert sfeervol benefietconcert voor woonproject Tulparosa in Lo-Reninge

De Seizoenen, een locatie voor dagondersteuning van De Lovie vzw in de Weststraat in Lo, organiseert op zaterdag 2 maart samen met enkele ouders het benefietconcert ‘Music For Tulparosa’ in zaal Concorde in Pollinkhove ten voordele van het project Tulparosa. In dit unieke woonproject krijgen mensen met een beperking de kans om even te proeven van wonen in een leefgroep.<br

Lees meer »

Na uithaal naar “Poetins vrienden”: von der Leyen weigert samen te werken met mensen die niet pro-Europees, pro-NAVO en pro-Oekraïens zijn

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen (65) heeft voor haar tweede mandaat geen steun van “Poetins vrienden in het Europees Parlement” nodig. Dat heeft ze vandaag gezegd op een persconferentie. “Ik werk alleen samen met mensen die pro-Europees, pro-NAVO en pro-Oekraïens zijn”, benadrukte von der Leyen.

Lees meer »

Hilariteit op Oudenburgse gemeenteraad door vraag over #iktrekhetmijaan: “Wij zijn dan ook hete beren”

Tijdens het vragenmoment op de gemeenteraad van woensdag 21 februari vroeg raadslid van CD&V+ Lore Appels aan schepen van Milieu Gino Dumon welke acties de stad genomen heeft naar aanleiding van #iktrekhetmijaan, de vroegere Dikketruiendag. In de uitloper van het antwoord kwam er een hilarische tussenkomst van Lores-fractieleider Peter Velle.
The post Hilariteit op Oudenburgse gemeenteraad door vraag over #iktrekhetmijaan:

Lees meer »

Minstens twaalf doden bij geweld tussen drugsbendes in Mexico

Zeker twaalf vermoedelijke bendeleden zijn gedood bij een confrontaties tussen gewapende drugsbendes in het zuiden van Mexico. Dit heeft president Andrés Manuel López Obrador woensdag bevestigd. Na het incident dinsdag in een bergachtige en afgelegen regio van de gemeente San Miguel Totolapan in de staat Guerrero, werd de Nationale Garde ingezet.

Lees meer »

Bedrijf riskeert fikse boete na fatale val Geert (53): “’s Ochtends zond hij een bericht naar zijn jarige petekind, ’s middags was hij dood”

Drie jaar nadat arbeider Geert Ramboer (53) uit Diksmuide om het leven kwam bij een tragisch arbeidsongeval nabij het sluizencomplex in Ooigem is zijn werkgever voor de Brugse strafrechtbank verschenen. Het arbeidsauditoraat eist een geldboete van 24.000 euro, maar het bedrijf legt de schuld volledig bij het slachtoffer. “Dit maakt het leed alleen maar zwaarder”, zucht zus Els.
The post

Lees meer »

Premier De Croo wil geen gunsttarief voor nieuwe staatsbon

Premier Alexander De Croo wil “als goede huisvader” optreden in de discussie over een fiscaal gunsttarief voor een nieuwe staatsbon. “Vlak voor de verkiezingen dit soort maatregelen nemen: ik vind dat je daar zeer voorzichtig in moet zijn”, zo maakte hij duidelijk in het VRT-programma De Ochtend.

Lees meer »

Op Bibbertocht door het groen

De wandelclub Rustige Bosstappers start het wandeljaar op zondag 25 februari met de 34ste Bibbertocht. Vanuit zaal De Schelpe in Snellegem verkennen maar liefst een kleine 2.000 wandelaars het Vloethemveld en de bossen ten zuiden van Brugge.
The post Op Bibbertocht door het groen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israël stelt ultimatum: gijzelaars vrij tegen start van ramadan of leger start offensief in Rafah

Het Israëlische leger heeft een duidelijk ultimatum gesteld aan Hamas. Als alle Israëlische gijzelaars tegen 10 maart nog niet zijn vrijgelaten, lanceert het een offensief op de Palestijnse stad Rafah. Dat is zondag meegedeeld door de Israëlische minister Benny Gantz, die deel uitmaakt van het oorlogskabinet. Op 10 maart start wellicht de ramadan, de islamitische vastenperiode.

Lees meer »

Vlaams Belang start opnieuw met Damse afdeling

Met de wind van de gunstige peilingen in de zeilen richt Vlaams Belang nu ook in CD&V-bolwerk Damme een afdeling op. “Ondanks een beperkt aantal inwoners kampt Damme via de opvang in de kazerne al jaren met de asiel- en migratieproblematiek”, klinkt het. Sijselenaar Philippe Mus is voorzitter van de afdeling.
The post Vlaams Belang start opnieuw met Damse afdeling

Lees meer »

Digitaal ledscherm op Koning Leopold III-plein

Na een geslaagd testproject heeft het lokaal bestuur nu een vast digitaal ledscherm laten plaatsen op het Koning Leopold III-plein. Een extra communicatiekanaal om stadsnieuws, evenementen en aankondigingen op een visueel krachtige manier te communiceren.
The post Digitaal ledscherm op Koning Leopold III-plein appeared first on KW.be.

Lees meer »