Krantenkoppen

Winnaar van Republikeinse voorverkiezingen in New Hampshire is bijna altijd de uiteindelijke presidentskandidaat

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

‘Goldfinger’ bestaat 60 jaar, maar bijna was Sean Connery niet ‘James Bond’: “Deze ruwe rouwdouwer wil ik niet”

Dit jaar is het 60 jaar geleden dat ‘Goldfinger’ voor het eerst in de bioscoop te zien was. Het betekende de definitieve doorbraak van Sean Connery als James Bond-acteur, alhoewel hij het een beetje beu werd om altijd met de geheim agent geassocieerd te worden, weet ‘Primo’. Als het aan Ian Fleming (56), de geestelijke vader van James Bond, gelegen

Lees meer »

Bart en Siska halen Vlaamse Romeo en Julia eenmalig nog eens van onder het stof

Tien jaar geleden doorkruiste Bart Claeys de hele provincie West-Vlaanderen voor zijn jaarlijkse theatertournee in ‘t café. Hij trok toen op pad met Siska Houthoofd en het theaterstuk M & J, een Vlaamse versie van Romeo en Julia.
The post Bart en Siska halen Vlaamse Romeo en Julia eenmalig nog eens van onder het stof appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meettoestel van studenten UHasselt mag opnieuw op ruimtereis

Wetenschapsstudenten van de UHasselt mogen hun magnetometer opnieuw mee de ruimte insturen. Ruimtevaartagentschap ESA heeft het toestel, dat magnetische velden meet, geselecteerd om mee te reizen met de ESA Space Rider. Dat is een onbemand ruimtevliegtuig dat rond de aarde zal cirkelen om daar experimenten uit te voeren.

Lees meer »

Van Aert beult zich af naar favorietenrol in Omloop: “Hoe kan je Wout zaterdag in godsnaam lossen?”

Zijn matige tijdrit (elfde) was één dag later al geschiedenis. Wout van Aert trok in slotrit ten aanval, leek even op weg naar ritwinst, maar was vooral blij over de laatste trainingsprikkel. “Ik heb al mijn doelstellingen van deze week behaald.” De favoriet voor de Omloop is gekend. “Enkel Mathieu van der Poel weet hoe je Wout kan verslaan in

Lees meer »

Tine Embrechts neemt het op voor goede vriendin Natalia: “De tv-makers hebben ook een verantwoordelijkheid”

“Ik ken Natalia best goed. Ik denk dat zij met de beste intenties dit programma heeft willen maken. Maar het is natuurlijk een flapuit, Astrid ook.” Zo verdedigt Tine Embrechts haar collega-BV’s in ‘De tafel van Gert’. Natalia en Astrid Coppens liggen zwaar onder vuur na de kritiek op hun nieuwe realityprogramma ‘Back to Reality’, waarin ze een maand in

Lees meer »

Tim Merlier sprint in Dubai naar zijn tweede ritzege

Na de openingsetappe heeft Tim Merlier (Soudal Quick-Step) nu ook de vierde etappe gewonnen van de wielerronde van de Verenigde Arabische Emiraten, een zevendaagse voor de WorldTour. De Kortrijkzaan was in de straten van Dubai de snelste in een massasprint.
The post Tim Merlier sprint in Dubai naar zijn tweede ritzege appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marie-Joseplein in Oostende bezet voor meer sociale woningen

Donderdagmorgen hebben leden en sympathisanten van Saamo (het vroegere Samenlevingsopbouw) actie gevoerd in Oostende. Ze bezetten er symbolisch het Marie Joseplein dat ze omdoopten in ‘Halte Wachtlijstlaan’.
The post Marie-Joseplein in Oostende bezet voor meer sociale woningen appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. In het hoofd van Acid. Zelfs experts zijn het erover eens: hij is twee personen in één lichaam

“Een blinde en verslavende drang naar volgers en views met het oog op aandacht en winstbejag”: het oordeel van de rechter voor Acid was niet mals. Maar heeft de rechter wel gelijk? Wij kijken in het hoofd van de youtuber en stellen vast dat hij bestaat uit twee totaal verschillende personen. En één detail doet vermoeden dat de rechter dacht

Lees meer »