Krantenkoppen

“Ze lopen hier een serieus risico”: Vlaamse regering legt advies Raad van State naast zich neer, ontploft stikstofdossier binnenkort opnieuw?

De kans is groot dat de Vlaamse meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open VLD woensdag in het Vlaams Parlement al het nieuwe stikstofdecreet gaan stemmen. Zij leggen het zeer kritische advies van de Raad van State naast zich neer en lopen zo het risico dat het hoofdpijndossier binnen enkele maanden of jaren weer ontploft.

Meer krantenkoppen in België

Bakkerij Carrein in Beselare staat te koop: “We zullen babbels en sociale contacten missen”

Bakkerij Carrein uit de Wervikstraat in Beselare bij Zonnebeke stopt ermee. In het weekend van 24 en 25 februari gaat de bakkerij na meer dan honderd jaar definitief dicht. “We zijn de mensen dankbaar voor het jarenlange vertrouwen”, klinkt het bij het bakkerskoppel.
The post Bakkerij Carrein in Beselare staat te koop: “We zullen babbels en sociale contacten missen” appeared

Lees meer »

Boeren boycotten bosplantactie in Langemark: “Bos komt in herbevestigd agrarisch gebied”

Een colonne van een 18-tal tractoren verstoorde zaterdag de plantactie van de gemeente Langemark-Poelkapelle. Die omvatte onder meer de aanplant van een geboortebos, waarvoor 300 kinderen waren ingeschreven. De boeren zijn echter niet te spreken dat het bos komt op herbevestigd agrarisch gebied.
The post Boeren boycotten bosplantactie in Langemark: “Bos komt in herbevestigd agrarisch gebied” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Emile Mourmanne matchwinnaar voor KVK Westhoek: “Ik zie gelijkenissen met het titeljaar bij Dottenijs”

Het werd een moeizame 1-0-zege tegen hekkensluiter SK Pepingen-Halle voor leider KVK Westhoek. Emile Mourmanne zorgde in de 86ste minuut voor de verlossing. Zondag wacht een nieuwe thuiswedstrijd tegen Sint-Denijs. Het wordt het startschot van nog tien resterende wedstrijden in de strijd om de titel.
The post Emile Mourmanne matchwinnaar voor KVK Westhoek: “Ik zie gelijkenissen met het titeljaar bij

Lees meer »

Pauze in aankoop landbouwgrond en minder administratieve lasten: dit staat in akkoord tussen regering en landbouworganisaties

De Vlaamse regering heeft gisteravond laat een akkoord bereikt met de landbouworganisaties. Er is onder meer afgesproken dat de Vlaamse overheid tot 1 oktober zelf geen grond in landbouwgebied meer aankoopt en dat er een werkgroep komt met alle betrokken sectoren over het grondgebruik. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) spreekt van een akkoord dat "belangrijk is voor de toekomst van

Lees meer »

Israël mag deelnemen aan songfestival

Israël mag zeker deelnemen aan het Eurovisiesongfestival. Dat hebben de organisatoren van het Songfestival beklemtoond. De organisatie reageert op de toenemende druk om Israël als deelnemer uit te sluiten, na de oorlog in Gaza.

Lees meer »

Ex-rechter, advocaat en rechtsfilosoof over vonnis van Acid: “Rechters moeten onafhankelijk zijn en mogen zich niet laten beïnvloeden door de massa”

YouTuber Acid riskeert een zwaardere straf dan Reuzegommers. Zij hebben een dode op hun geweten, hij heeft hun identiteit onthuld. En Acid kan zelfs zwaarder gestraft worden dan Nicolas Caeyers, die drie minderjarige jongens heeft misbruikt. Acid schreeuwt dat het een schande is, en dat vinden velen. Hoe rechtvaardig zijn onze rechters? Is iedereen wel gelijk voor de wet? We

Lees meer »

Genkse winkeluitbater vindt zilveren ring bij broccoli

Een Genkse winkeluitbaatster heeft vorige week een wel heel bijzondere vondst gedaan. Op de verse broccoli lag een zilveren ring met natuursteen te blinken. De winkel heeft een oproep op Facebook geplaatst en intussen is de ring weer bij zijn rechtmatige eigenaar. "Ze had eerst niet door dat ze hem kwijt was", vertelt winkeleigenares Ann Vandenwyngaert.

Lees meer »

Boek ‘De Veemarkt, de tijd van toen’ zoekt oud beeldmateriaal

André Vandenbroucke (89), sinds 1958 secretaris van de Groenten- en Fruitbond Kortrijk, is op zoek naar oude beelden van de Veemarkt. Samen auteur Peter Van Herzeele (74) en fotograaf Patrick Holderbeke wil hij een boek uitgeven met de titel ‘De Veemarkt, de tijd van toen’. “Het heeft daar ooit enorm geleefd en dat willen we tonen, als souvenir voor toekomstige

Lees meer »

“We hopen op beter leven, maar eindigen in kamp”: “Pano” krijgt unieke inkijk in gesloten centrum voor mensen zonder papieren

Een alsmaar grotere groep mensen zonder papieren komt gesloten centra binnen met een verslavingsproblematiek. Dat blijkt uit een reportage van "Pano" over het terugkeerbeleid in ons land. Het onderzoeksprogramma kreeg de unieke kans om drie dagen te filmen in het gesloten centrum van Merksplas, waar mensen zonder papieren wachten op hun gedwongen uitwijzing.

Lees meer »

CD&V Heuvelland steunt vzw Boven De Wolken

CD&V Heuvelland schenkt een cheque van 150 euro aan vzw Boven De Wolken. Boven De Wolken steunt ouders die een baby verliezen en biedt gratis fotosessies aan voor sterrenouders bij het verlies van hun baby.
The post CD&V Heuvelland steunt vzw Boven De Wolken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zoon van Tom Meeuws verdedigt zijn vader in open brief op Facebook: “Mijn grofgebekte mond is al dagen verbijsterd”

Tom Meeuws (Vooruit) kondigde onverwachts zijn ontslag als Antwerps schepen aan en meteen ook zijn afscheid van de politiek. Dat deed behoorlijk wat stof opwaaien. Na zijn ontslag kwam aan het licht dat de schepen racistische opmerkingen had gemaakt, onder andere over zijn collega schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA). Zo zou hij haar in een vergadering omschreven hebben als “de

Lees meer »