Krantenkoppen

Zeldzame betoging en bibberende burgers geven Poetin kopzorgen

In een afgelegen regio vindt een van de grootste Russische protesten sinds het begin van de oorlog in Oekraïne plaats. Tegelijk morren tienduizenden Russen omdat hun verwarming het putje winter begeeft.

Meer krantenkoppen in België

Studio Kohané speelt stuk ‘Met de zegen van de Heer’

Jeugdtoneelvereniging Studio Kohané speelt in het weekend van vrijdag 8 tot en met zondag 10 maart drie keer de komedie ‘Met de zegen van de Heer’ van auteur Karel Eens in een regie van Bastian Piepers en Johan Bonte.
The post Studio Kohané speelt stuk ‘Met de zegen van de Heer’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Met “Heilige Sophie” gaat de MR de Europese strijd aan

Een verkiezingstrijd vol spanning aan Franstalige zijde, met de machtsstrijd tussen Sophie Wilmès en Georges-Louis Bouchez bij de MR, en tussen de huidige voorzitter en zijn voorganger bij de kleine partij Défi. En Vooruit en Vlaams Belang die elkaar "beste vijanden" lijken te worden.

Lees meer »

Kapiteins van Sportiva B en C willen seizoen in schoonheid afsluiten: “Weinig geheimen voor elkaar”

In Promo 4 spelen dit jaar twee ploegen van volleybalclub Sportiva Langemark. De B-ploeg is een piepjonge ploeg die momenteel op de achtste plaats staat in Promo 4. De C-ploeg heeft iets meer ervaring en zij bekleden de vijfde stek. Tijd om de beide captains even voor te stellen: Elena Werquin (16, Sportiva Langemark B) en Cato Vercruysse (20, Sportiva

Lees meer »

Eigen auto? Voor steeds meer Vlamingen hoeft het niet. Hilde (62) en Mattias (42) getuigen: “We kozen voor de Netflix onder de auto’s”

Eén of meer wagens op de oprit: voor steeds meer Vlaamse gezinnen hoeft het klassieke plaatje niet meer. Eén op de drie autobezitters vraagt zich af of een eigen auto nog wel nodig is, zo blijkt uit een nieuwe studie van consultancybureau Deloitte. Ook deze Vlamingen hoeven geen eigen auto en doen het voortaan anders. “Ik zie maar één betaalbare

Lees meer »

Barbara Ceuleers over euthanasie van haar vader Jan, oud-VRT-baas: “Mensen krijgen zelden de volledige uitleg”

“Het spuitje kwam te vroeg”, zegt Barbara Ceuleers over de euthanasie van haar vader Jan. De oud-VRT-baas was zijn dementie te slim af, maar met een soepeler wet had hij langer geleefd. In haar boek Doodgewoon is zijn dochter snoeihard voor het verzet tegen die versoepeling. “CD&V heeft euthanasie levend begraven. Maar ze heeft wel de oudste kiezers.”

Lees meer »

Tsjechisch lagerhuis stemt tegen legalisering homohuwelijk

De kamer van Afgevaardigden in het Tsjechische parlement heeft woensdag een voorstel tot legalisering van het homohuwelijk afgewezen. Het huis stemde wel voor het toestaan van gezamenlijke adoptie door homostellen, op voorwaarde dat een van de partners de biologische ouder van het te adopteren kind is.

Lees meer »

Is de Wolfpack de Wolfpack niet meer? Een goede Omloop had al het gedoe doen vergeten, maar dat draaide anders uit

Meteen raak voor Visma-Lease a Bike in de Omloop. De ploeg van Wout van Aert heeft definitief de scepter overgenomen van Soudal Quick-Step als dé dominante factor in het voorjaar, ziet onze chef wielrennen Marc Ghyselinck. “Is de Wolfpack de Wolfpack niet meer?”, vraagt hij zich af. “Zie de uitspraken van vader Patrick Evenepoel kort voor het WK in Glasgow.

Lees meer »

Audio-opname onthult uitspraken Dries Van Langenhove tijdens gespreksavond KU Leuven: “Uitspraken zetten aan tot racisme”

De KU Leuven dient een strafklacht in tegen ex-politicus Dries Van Langenhove. Hij wordt beschuldigd van racistische uitspraken tijdens een gespreksavond van Nationalistische Studentenvereniging (NSV!) in een aula van de universiteit. Onze redactie kreeg van een anonieme bron een audio-opname en selecteerde in de bovenstaande video de meest aanstootgevende uitspraken.

Lees meer »

LIVEBLOG RWDM-OHL (16u). Wie kan er wegsluipen uit de degradatiezone?

De wedstrijd tussen RWDM – 14de in de stand – en OHL – 12de in de stand – is een onvervalste degradatietopper. De thuisploeg kon al negen matchen niet meer winnen. Met nieuwe coach Bruno Irles hopen ze nog eens de volle buit te pakken tegen OHL, dat met wedstrijden tegen Union en Club Brugge in het verschiet maar beter

Lees meer »

Frank en Darline zeggen Hotel Malleberg vaarwel

Frank Vienne (67) en Darline Van Lersberghe (64) trekken op 29 februari voor het laatst de deur dicht van Hotel Malleberg. Na een carrière van 35 jaar in het hotelwezen, die begon bij hotel Luca in 1989, kiezen ze voor een welverdiend pensioen. “Als zelfstandig ondernemer in Brugge is het toerisme de mooiste sector”, zegt Frank.
The post Frank en

Lees meer »

Hedwig Verdoodt en Glenn Lambert versterken de West-Vlaamse lijst van CD&V

Afgelopen zaterdag maakte CD&V West-Vlaanderen de volledige lijst voor de Vlaamse en Federale verkiezingen van 9 juni bekend. Vanuit Tielt versterken ook Hedwig Verdoodt (61) en Glenn Lambert (25) de West-Vlaamse ploeg van de partij.
The post Hedwig Verdoodt en Glenn Lambert versterken de West-Vlaamse lijst van CD&V appeared first on KW.be.

Lees meer »