Krantenkoppen

Zeldzame betoging en bibberende burgers geven Poetin kopzorgen

In een afgelegen regio vindt een van de grootste Russische protesten sinds het begin van de oorlog in Oekraïne plaats. Tegelijk morren tienduizenden Russen omdat hun verwarming het putje winter begeeft.

Meer krantenkoppen in België

Boer die werd ondervraagd over moord op advocate Claudia Van Der Stichelen reageert: “Mijn vriendin betaalde paar duizend euro van de factuur niet”

Werkelijk elk dossier waarin de vermoorde echtscheidinsgadvocate Claudia Van Der Stichelen (58) de voorbije 30 jaar optrad, houden de speurders tegen het licht. Ze hopen zo op een motief én de dader te botsen. Gisteren werd Koen V.H., een landbouwer met een strafblad, ondervraagd. Vandaag konden wij hem spreken: “De politie gaat me weer niet met rust laten.”

Lees meer »

Tien burgemeesters houden pleidooi voor busbouwer Van Hool

De burgemeesters van onder andere Lier, Duffel, Ranst en Sint-Katelijne-Waver roepen in een brief de Vlaamse regering op om "alle kwaliteiten van Van Hool maximaal uit te spelen". Daarmee reageren ze op het nieuws dat er in maart wellicht een zware herstructurering komt bij de busbouwer.

Lees meer »

Van Tigchelt verdedigt gerecht na zaak Acid: “Als er klassenjustitie is, moeten we dat in kaart brengen”

Vicepremier en minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) heeft donderdag tijdens een gastcollege aan de Karel de Grote Hogeschool het gerecht verdedigd in zaken als die rond Reuzegom en influencer Acid. Van Tigchelt gaf er aan “niet te weten” of er zoiets bestaat als klassenjustitie. “Maar als dat gevoel leeft, wil ik het in kaart laten brengen”, zei

Lees meer »

Erfgoeddepot op Schiervelde herbergt straks duizenden historische voorwerpen, aankoop site is een feit

Op Schiervelde bouwt Stad Roeselare, samen met DVV Midwest, Provincie West-Vlaanderen en WVI aan een bewaarplek voor erfgoedcollecties. In dit gloednieuwe erfgoeddepot komt het Roeselaarse stadsarchief en het erfgoeddepot voor de regio Midwest. Op die manier worden de duizenden historische voorwerpen, kunstwerken, boeken, vondsten, in de best mogelijke omstandigheden bewaard.
The post Erfgoeddepot op Schiervelde herbergt straks duizenden historische voorwerpen,

Lees meer »

Twee leden Aikido Brugge hebben nieuwe dan

Corona zorgde ervoor dat er bij Aikido Brugge weinig leven in de brouwerij was. Daarin is nu verandering gekomen. Karl Mestdagh en Frederik Madou zijn geslaagd in een danexamen. “Een erkenning. We kunnen nu met veel vertrouwen in de verdere werking van onze club geloven.”
The post Twee leden Aikido Brugge hebben nieuwe dan appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Russisch paradepaardje uit de lucht geschoten boven Zee van Azov” – België investeert 150 miljoen euro in heropbouw Tsjernihiv

De Oekraïense luchtmacht beweert boven de Zee van Azov een Russisch vliegend commandocentrum neergeschoten te hebben. Het gaat om een Beriev A50, die dienstdoet als radarpost en gevechtsvliegtuigen aanstuurt. België gaat de komende vier jaar 150 miljoen euro opzijzetten voor de heropbouw van de Oekraïense stad Tsjernihiv. Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »

Het eliteteam dat ‘meester Thijs’ en andere pedofielen klist: “Een loodzware job, maar we moeten die kinderen redden”

Ze zijn met zeventien en doorploegen dag in dag uit terabytes en terabytes aan afschuwelijke beelden van kindermisbruik. Maar dankzij dit specifieke team binnen de politiedienst Europol kon onlangs ‘meester Thijs’ van De Springplank als pedofiel ontmaskerd worden. “We doen het allemaal voor dat ene moment: het moment dat je een kind uit de klauwen van iemand met slechte bedoelingen

Lees meer »

Israëlische troepen openen het vuur tijdens voedselbedeling: “Meer dan 100 Palestijnen gedood, 760 gewonden”

De autoriteiten in de Gazastrook zeggen dat Israëlische troepen het vuur hebben geopend op Gazanen die stonden te wachten op hulpgoederen. Het dodental zou inmiddels zijn opgelopen tot 104. Dat meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid, dat wordt gecontroleerd door Hamas. Eerder was nog sprake van zeker vijftig doden. Naast de 104 doden, raakten ook nog eens 760 mensen gewond.

Lees meer »

Popkoor Cantiamo pakt uit met fuif Dancing Queens: “Hopelijk zal oudere generatie ook een dansje willen wagen”

Wie houdt van een ‘golden oldie’ en nog eens uit de bol wil gaan op muziek uit de jaren ‘70, ‘80 en ‘90 kan dat op zaterdag 2 maart tijdens de dansfuif Dancing Queens in het JOC in Dentergem. Popkoor Cantiamo staat in voor de organisatie.
The post Popkoor Cantiamo pakt uit met fuif Dancing Queens: “Hopelijk zal oudere generatie

Lees meer »