Krantenkoppen

Zeven mensen doodgeschoten in buitenwijk Chicago, dader voortvluchtig

In twee huizen in een buitenwijk van de Amerikaanse stad Chicago zijn zondag zeven mensen doodgeschoten. De politie is een klopjacht gestart naar de vermoedelijke dader. Hij zou een bekende zijn van de slachtoffers, aldus de politie maandag.

Meer krantenkoppen in België

DE INSIDER. Kan weduwe van Navalny iets bereiken met haar strijd tegen Poetin? “Alleen lukt het niet. Maar haar team lijkt zeer vastberaden”

Na de dood van Aleksej Navalny treden zijn weduwe en zijn moeder nadrukkelijk op de voorgrond. “Blijf strijden voor een vrij Rusland. Ik doe dat ook”, zegt Joelia Navalnaja. Kan ze het Poetin echt moeilijk maken, of is het een onbegonnen strijd? “Er is een grote zwijgzame meerderheid die de ogen sluit”, zegt Rusland-experte Ria Laenen (KU Leuven) in onze

Lees meer »

2 op de 3 teruggekeerde Syriëstrijders zijn weer vrij. Hoe kan dat?

Van de 103 teruggekeerde Syriëstrijders en leden van terroristische moslimgroeperingen zitten er vandaag 33 in de cel. Elf anderen zitten thuis onder verscherpt toezicht met een enkelband. Omdat de standaard celstraf 5 jaar bedraagt, zijn verschillende Syriëgangers intussen in vrijheid gesteld. Maar wie zijn die 103 Syriëstrijders op Belgische bodem en waar zitten ze vandaag? “Een nulrisico bestaat niet”

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Russische aanvallen nemen toe aan oost- en zuidfront – Zelensky noemt situatie “uiterst moeilijk”

De Russische aanvallen aan het oostelijk en zuidelijk front in Oekraïne zijn fel toegenomen. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky geeft toe dat zijn leger zich geconfronteerd ziet met een “extreem moeilijke” situatie aan het front. En volgens zijn Russische evenknie Vladimir Poetin is de oorlog in Oekraïne een “zaak van leven en dood”. Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »

Laatste fase van vernieuwing stationsomgeving in Diksmuide gaat maandag van start

Een aannemer begint op maandag 26 februari met voorbereidende werken op de stationsparking voor de plaatsing van een fiets- en wandeltunnel onder de spoorweg. Dat is meteen het effectieve startschot op het terrein voor de laatste fase van de vernieuwing van de stationsomgeving.
The post Laatste fase van vernieuwing stationsomgeving in Diksmuide gaat maandag van start appeared first on KW.be.

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. Wat we ondertussen weten over de dood van Navalny: verzinsels van vriend en vijand doorprikt

Hoe is Aleksej Navalny gestorven? Dat weet voorlopig alleen wie bij zijn dood aanwezig was. Maar we kunnen al veel verzinsels doorprikken. Van wat de Russische autoriteiten verklaren, maar ook van wat zijn achterban beweert. Zo werd het overlijden niet binnen twee minuten wereldkundig gemaakt — wat wel héél verdacht zou zijn — en moest de ambulance niet als een

Lees meer »

“Ik voelde mij zeer onveilig”: Xavier Taveirne praat voor het eerst over zijn moeilijke tijd op internaat

Xavier Taveirne (42) heeft zich van zijn meest openhartige kant laten zien. In de podcast ‘Peter Van de Veire & De Zandloper’ vertelt de Radio2-dj voor het eerst over zijn moeilijke tijd op het internaat. Zo werd hij tijdens een sinterklaasfeest tien minuten lang uitgespeeld als de homo van de kostschool. “Ik word nog altijd boos als ik eraan denk.

Lees meer »

Verkeersinstituut Vias wil controles op lachgas mogelijk maken

Verkeersinstituut Vias pleit voor lachgascontroles in het verkeer. Nieuw Nederlands onderzoek heeft immers in kaart gebracht dat er aantoonbare effecten zijn op het rijgedrag tot minstens 45 minuten na het inhaleren. Ook blijkt het mogelijk om met een blaastest lachgas te detecteren bij bestuurders.

Lees meer »

IN KAART West-Vlaamse huizen 3,5 procent duurder geworden: hoeveel kost een woning in jouw gemeente?

De mediaanprijs voor een huis in West-Vlaanderen is het afgelopen jaar met 3,5 procent gestegen. Dat leren we uit de Vastgoedbarometer van Notaris.be. Natuurlijk is die stijging in elke regio even groot, bekijk de huidige situatie van jouw eigen gemeente op de kaart onderaan dit artikel.
The post IN KAART West-Vlaamse huizen 3,5 procent duurder geworden: hoeveel kost een woning

Lees meer »

Speciaal jaar voor opa en kleindochter: “We vieren allebei voor 19de keer onze verjaardag”

Daniël Depoortere is een schrikkelkind. Volgende donderdag 29 februari mag hij pas voor de 19de keer ‘officieel’ zijn verjaardag vieren. Het toeval wil dat zijn jongste kleinkind Britt dit jaar ook 19 wordt en dat wilde ze niet zomaar laten passeren. “Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze dezelfde leeftijd hebben als hun grootvader”, lacht Britt.
The post Speciaal jaar

Lees meer »

Ene na andere land spreekt zich uit: Mark Rutte moet NAVO-baas worden

De Nederlandse premier Mark Rutte ziet zijn kansen om later dit jaar NAVO-baas te worden flink stijgen. ‘Politico’ meldde woensdag dat de Amerikaanse president Joe Biden zijn kandidatuur steunt. Later op de dag spraken ook het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland hun steun voor de Nederlander uit. Ook veel andere NAVO-landen zouden Rutte de meest geschikte opvolger vinden van de

Lees meer »

Amerikanen en Britten steunen Nederlandse premier Mark Rutte als nieuwe NAVO-baas

Het Verenigd Koninkrijk heeft donderdag zijn steun laten blijken voor de aftredende Nederlandse premier Mark Rutte om de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO te worden. En ook de Amerikaanse president Joe Biden schaart zich volledig achter de kandidatuur van Rutte om de Noor Jens Stoltenberg op te volgen aan het hoofd van de alliantie, meldt persbureau Reuters.

Lees meer »

Strengere straffen voor seksueel geweld en terrorisme, maar ook meer “maatwerk”: zo ziet het nieuwe Strafwetboek eruit

Zwaardere straffen voor pakweg seksueel geweld, terrorisme, spionage of geweld tegen politie en hulpverleners, maar ook meer "maatwerk": dat belooft het nieuwe Strafwetboek. Het federale parlement heeft dat zopas goedgekeurd. Maar waarom was dat nieuwe Strafwetboek eigenlijk nodig, hoe zit het voortaan in elkaar en zijn er ook misdrijven uit verdwenen? Vijf vragen en antwoorden.

Lees meer »

N-VA wil komende jaren “zo goed als geen” vluchtelingen opvangen

Als het van de N-VA afhangt, moet het aantal instromende vluchtelingen de komende jaren “minimaal of zo goed als nul” zijn. Daarvoor wil de partij gebruikmaken van het nieuwe Europese migratiepact. “Als landen een compensatiesom kunnen betalen, willen we daarvan gebruikmaken.” Dat schrijft ‘De Standaard’ vandaag na een bevraging van alle Vlaamse partijen over migratie.

Lees meer »