Krantenkoppen

Zoektocht naar vermiste Jonas (27) gaat door: “Bekijken beelden om te zien waar we gericht kunnen gaan zoeken”

Na twee dagen zoeken en uren speurwerk is er nog steeds geen spoor van de 27-jarige vermiste discotheekganger Jonas Heggermont uit Ingelmunster. Hij verdween zondagochtend om 3.45 uur aan discotheek Place 2 Party in Torhout. “We bekeken maandag tot laat ‘s avonds en ‘s nachts camerabeelden maar vonden nog geen spoor”, zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. “Vandaag bekijken we nog steeds beelden om te zien waar we nog gericht kunnen gaan zoeken.”

Meer krantenkoppen in België

Trump moet van rechter in totaal 454 miljoen dollar betalen

De Amerikaanse oud-president Donald Trump moet van de rechter in New York in totaal 454 miljoen dollar (419 miljoen euro) betalen in het fraudeproces tegen hem. Bovenop de boete van bijna 355 miljoen dollar die de rechter hem vorige week oplegde, komt nog eens 99 miljoen dollar aan rente. Dat staat in een officiële bekendmaking die de rechtbank vrijdag heeft gepubliceerd.

Lees meer »

KIJK. Nederlandse docu ‘Human Forever’ brengt in beeld hoe culturen wereldwijd omgaan met mensen met dementie

Op woensdag 21 februari verschijnt ‘Human Forever’ in de Vlaamse bioscopen, een documentaire van de Nederlandse zorgvernieuwer Teun Toebes (24) die drie jaar lang heeft samengewoond met mensen met dementie. Hij verbleef in Nederlandse en Belgische woonzorgcentra, maar trok nog naar negen andere landen om te zien of ze daar anders en misschien zelfs beter met de ziekte omgaan.

Lees meer »

Mogelijk al beslissend duel met het oog op promotie voor Avanti Two

Avanti Brugge One kan dit seizoen één van de vroegste kampioenen in de nationale reeksen worden, maar ook de Two-ploeg zit op titelkoers. Met Tielt komt één van de andere pretendenten op het kampioenschap op bezoek. Tijd om één en ander recht te zetten, want in de heenwedstrijd werd het een walk-over en kregen de Bruggelingen een veertiger aan de

Lees meer »

Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk nummer 1722 voor stormweer

Omdat het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI) woensdag gewaarschuwd heeft voor slecht weer, heeft de federale overheidsdienst (FOD) Binnenlandse Zaken tijdelijk het nummer 1722 geactiveerd. Dat meldt de FOD woensdagavond.
The post Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk nummer 1722 voor stormweer appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Russische tiener steekt kantoor van Poetins partij in brand met molotovcocktail: “Hij wou wraak voor moord op Navalny”

In het Russische stadje Dolgoproedny, in de buurt van Moskou, heeft een tiener een kantoor van de partij van president Vladimir Poetin in brand gestoken met een molotovcocktail. Dat meldt het Russische Telegramkanaal ‘Baza’, dat bronnen binnen de veiligheidsdiensten heeft. De tiener wou naar verluidt wraak nemen voor de moord op de 47-jarige Kremlincriticus Aleksej Navalny (47).

Lees meer »

Voormalig premier Wilmès trekt Europese lijst MR, maar kandidatuur is “geen vertrek naar Europa”

Voormalig minister van Buitenlandse Zaken en ex-premier Sophie Wilmès zal de Europese lijst trekken voor de MR. Dat heeft voorzitter Georges-Louis Bouchez zaterdag aangekondigd tijdens een persconferentie. Valérie Glatigny, voormalig minister voor hoger onderwijs in de regering van de Franse Gemeenschap, trekt de Kamerlijst bij de Franstalige liberalen in Brussel.

Lees meer »

Jaarlijks renoveren 4 op de 10 Belgen hun huis, maar dat doen ze niet meer omwille van het comfort

De renovatiemarkt blijft groeien. Vorig jaar voerde 41 procent van alle huiseigenaars in België minstens één groot renovatiewerk uit. Dat is het hoogste cijfer in jaren. Bieke Gepts van marktonderzoeksbureau Essencia Marketing en Niko Demeester van sectorfederatie Embuild leggen uit hoe dat komt, welke renovaties we het vaakst doen en hoe de toekomst er rooskleurig kan uitzien. “Er is een

Lees meer »

Koksijde huldigt Krak Hanne Cornelis

Voor Hanne Cornelis zal 2023 altijd een memorabel jaar blijven. Ze werd niet alleen verkozen tot Mieke Garnaal, maar tot haar eigen verbazing behaalde ze ook het meeste aantal stemmen in de Krak-verkiezing van haar gemeente Koksijde. Redenen genoeg om Hanne officieel te huldigen in de Kokpit (gemeenteraadzaal).
The post Koksijde huldigt Krak Hanne Cornelis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Op bezoek in de enige Vlaamse school die gsm’s zo streng verbiedt: “We wrikken die hoesjes wel open, hoor”

Geen enkele Vlaamse school bant de gsm zo streng als het Onze-Lieve-Vrouwinstituut in Sint-Genesius-Rode. Een hele schooldag lang, van 8.30 uur tot 15.30 uur, zitten 740 telefoons er in een vergrendeld hoesje dat door de leerlingen niet open te krijgen is. Of toch wel? En wat hoopt de school hiermee te bereiken? “Ik heb dágen slecht geslapen van wat ik

Lees meer »

Jens Boey gooit allerminst de handdoek bij Eendracht De Haan (2A): “Dit is de zege van de hoop”

Dit kampioenschap had Eendracht De Haan met veel pech af te rekenen. Alles wat kon verkeerd lopen, sloeg tegen. Na nieuwjaar nam Livio Proot, de adept van Chris Brackx, die gedurende zeven seizoenen de Haantjes onder zijn vleugels had, de sportieve leiding over. Hij wist waaraan hij begon, stuurde de groep nooit verwijten toe maar leidde met zachte hand.
The

Lees meer »

Amerikanen en Britten steunen Nederlandse premier Mark Rutte als nieuwe NAVO-baas

Het Verenigd Koninkrijk heeft donderdag zijn steun laten blijken voor de aftredende Nederlandse premier Mark Rutte om de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO te worden. En ook de Amerikaanse president Joe Biden schaart zich volledig achter de kandidatuur van Rutte om de Noor Jens Stoltenberg op te volgen aan het hoofd van de alliantie, meldt persbureau Reuters.

Lees meer »

Reismarkt in de Brugse stadshallen: “Reizigers informeren reizigers”

Op zondag 25 februari van 10 tot 18 uur veranderen de Stadshallen in Brugge in een paradijs voor de alternatieve reiziger. Voor de 36e keer organiseert Wegwijzer deze Reismarkt, waar ervaren reizigers reizigers informeren.
The post Reismarkt in de Brugse stadshallen: “Reizigers informeren reizigers” appeared first on KW.be.

Lees meer »