Krantenkoppen

Zware dreigementen en paniek rond moord op Peter R. de Vries: ‘Maak die tel kapot, eet simkaart op’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

De Gezellige Tallore tegen vereenzaming bij senioren: “Het is hier altijd erg gezellig”

Het sociaal project De Gezellige Tallore bezorgt twee keer per maand senioren uit de gemeente een fijne namiddag. Het project wordt ondersteund door het Sociaal Huis Koekelare, terwijl de activiteiten volledig worden gedragen door vrijwilligers, zoals Willy (87) en Rosa (79).
The post De Gezellige Tallore tegen vereenzaming bij senioren: “Het is hier altijd erg gezellig” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee verdachten in onderzoek doodgeschoten Firdaous (11) in Merksem aangehouden, moeder schrijft open brief: “Sprankeltje hoop in diep verdriet”

De 53-jarige vrouw en 21-jarige man die dinsdag zijn opgepakt in het onderzoek naar de dood van de 11-jarige Firdaous, zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. Van de vrouw werd DNA gevonden op één van de kogelhulzen. Firdaous stierf vorig jaar na een aanslag die vermoedelijk gebeurde binnen het Antwerpse drugsmilieu. Haar moeder reageert vandaag in een open brief: "Dit nieuws

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De Belgische marine investeerde in een 3d-printer, waardoor voortaan op zee onderdelen kunnen gemaakt worden voor herstellingen. Een zeer nuttige investering!
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom Taylor Swift-katjes in ons land verboden zijn: “Ze leven al van bij de geboorte constant in pijn”

Een kattenfokker uit Dilbeek is zijn vergunning kwijt omdat hij de in ons land verboden Schotse vouwoorkatten kweekte. Het ras is in opmars dankzij sterren als Taylor Swift, die er op sociale media mee uitpakken. Zo’n dier in huis halen is een slecht idee, zegt dierenarts Louise Mollaert bij ‘De Morgen’. “Schotse vouwoorkatten leven in constante pijn.”

Lees meer »

Valse ‘bankmedewerkers’ stelen financiële gegevens én dure spullen bij ouderen thuis

Febelfin waarschuwt voor een nieuwe vorm van oplichting waarbij de daders zich voordoen als bankmedewerkers, eerst telefonisch en aansluitend bij het slachtoffer thuis. “Ze stelen niet enkel je bankkaart en code maar ook juwelen, laptops en cash.” Meestal zijn de slachtoffers ouderen. ”Verbreek direct het contact wanneer u zo’n oproep krijgt en verwittig de politie.”

Lees meer »

CHECK – Hitlergroeten, kakkerlakken, buitenechtelijke relaties en vaccins: overlijden Navalny brengt online geruchtenmolen op gang 

Het overlijden van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny leidt tot veel steunbetuigingen, maar er doen online ook veel ongefundeerde geruchten de ronde. De Russische autoriteiten lieten op 16 februari weten dat Navalny gestorven was. Volgens een kort bericht van de gevangenis waar hij zat, stortte hij in na een wandeling en kon geen hulp meer baten. We zetten een aantal

Lees meer »

Expert vindt het logisch dat ‘Back to reality’ werd afgevoerd: “Als Astrid en Natalia daar niet altijd sliepen, word je als kijker in de maling genomen”

VTM 2 voert ‘Astrid en Natalia back to reality’ al na één aflevering af. De heisa was onhoudbaar geworden. Er kwam kritiek op het uitgangspunt, én er doken klachten op over de productie. Natalia had zich misdragen op de set en buren beweerden dat de dames het opzet van het programma aan hun voeten veegden.

Lees meer »

Als de camera’s niet draaien: wat zegt De Croo dan over de oorlog in Oekraïne? “Zelensky weet heel goed wie hij moet spreken om vooruitgang te boeken”

Exact twee jaar na het begin van de oorlog brengen premier Alexander De Croo en Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen vandaag een bezoek aan Oekraïne. Onze reporter reist met het gezelschap mee en gunt ons een blik achter de schermen: hoe denken ze écht over de oorlog en president Zelensky, weg van alle tv-camera’s en formele speeches? “Je ziet

Lees meer »