Krantenkoppen

Zweden mag van Turkije toetreden tot de NAVO: nu nog wachten op beslissing van Hongarije

Het Turks parlement heeft dinsdagavond ingestemd met de toetreding van Zweden tot de NAVO. Dat meldt persbureau Bloomberg. Zweden heeft nu alleen nog de goedkeuring van Hongarije nodig om lid te worden van het militaire bondgenootschap.

Meer krantenkoppen in België

Boeren betogen opnieuw in Brussel

06:43 Er wordt maandagochtend opnieuw grote verkeershinder verwacht omwille van nieuwe boerenprotesten in Brussel. De Reyers-centrumtunnel, Tervurentunnel, Jubelparktunnel en Wettunnel zijn afgesloten voor …

Lees meer »

170 miljoen vierkante kilometer: Egypte plant reusachtige toeristische trekpleister aan Middellandse Zee

Egypte is van plan om een reusachtige toeristische trekpleister uit de grond te stampen aan de Middellandse Zee. Dat heeft de Egyptische premier Moustafa Madbouly vrijdag aangekondigd. De plannen hebben betrekking op een oppervlakte van 170 miljoen vierkante kilometer, met plaats voor hotels, woningen, sport- en commerciële centra. Daarnaast zal er ook een luchthaven worden gebouwd.

Lees meer »

Belg (54) al vier dagen vermist na wandeling op de Azoren: “Mogelijk is hij gevallen of verloren gelopen”

Een Belgische toerist, Dirk Denis (54), is al vier dagen vermist nadat hij alleen een wandeling maakte rond een kratermeer in een oude vulkaan op de Azoren. “Mogelijk is hij gevallen of verloren gelopen”, zegt de politie. Het was een vriendin die alarm sloeg toen Dirk Denis (54) niet terugkeerde. Zoekacties met speurhonden en een drone leverden voorlopig niets op.

Lees meer »

Parlement in Ghana maakt homoseksualiteit strafbaar: tot drie jaar cel

Het Ghanese parlement heeft woensdag groen licht gegeven voor een wetsvoorstel dat homoseksualiteit strafbaar stelt. Personen die als LGBTQ’er worden aangemerkt, kunnen daarvoor tot drie jaar gevangenisstraf krijgen. Verschillende mensenrechtenorganisaties zeggen bevreesd te zijn, maar volgens waarnemers is het weinig waarschijnlijk dat de wet werkelijk in werking treedt.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

We zijn vandaag een schrikkeldag. Da’s jammer voor wie hoopte dat februari er al op zat.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Let op uw smartphone als er Roma-vrouwen in uw buurt zijn”: aanzetten tot racisme of uiten van een opinie?

Wordt Dries Van Langenhove vervolgd voor het aanzetten tot racisme? De KU Leuven diende klacht in tegen het gewezen Kamerlid na een lezing woensdagavond aan de universiteit. Hij zei onder meer dat mensen meer op hun smartphone en portefeuille letten als er Roma-vrouwen in de buurt zijn. Maakt de klacht kans? En wat riskeert Van Langenhove als hij vervolgd wordt?

Lees meer »

Toyota roept in VS 381.000 pick-uptrucks terug

Toyota roept in de Verenigde Staten ongeveer 381.000 middelgrote pick-uptrucks van het type Tacoma terug, zo meldt het bedrijf. Dat doet de Japanse autofabrikant omdat een onderdeel van de achteras kan loskomen, waardoor het risico op een ongeval toeneemt.

Lees meer »

LIVE. Volg hier de verkiezing van Miss België 2024

De kroon is opgeblonken, 32 dames staan te popelen om hem straks op hun hoofd te zetten. Krijgt ons land voor het eerst een transvrouw als Miss België met Lennie Blockmans (25)? Wordt het Parnian Robatsarpooshi (22), die als kind uit Iran wegvluchtte en nu een stem wil zijn voor alle vrouwen? Of gaat een underdog met de titel aan

Lees meer »