Krantenkoppen

15-0 of toch liever 2-2? Voetbal Vlaanderen wil af van monsterscores bij jeugdwedstrijden

Als het aan Voetbal Vlaanderen ligt, moeten monsterscores in het jeugdvoetbal zoveel mogelijk verdwijnen. Dat meldt Het Nieuwsblad. Doel is vooral om de niveaus van jeugdreeksen evenwichtiger te maken. "Anders leren kinderen niks bij."

Meer krantenkoppen in België

Kaaiman kiest keurig | Planbureaucratie

06:00 Er zijn in dit land slechts twee betrouwbare instellingen: De Tijd en de Nationale Bank van België. Al de rest zijn niet-betrouwbare instellingen. Een eliteplaats daarbij wordt ingenomen door het Plan…

Lees meer »

Ongeval met tractor eist al zeker 23 levens in India

In het noorden van India heeft zich een tragisch ongeval voorgedaan waarbij zeker 23 mensen het leven hebben verloren en meer dan 12 anderen ernstig gewond zijn geraakt. Een landbouwtractor, beladen met 40 mensen in een aanhangwagen, kantelde en stortte neer in een nabijgelegen vijver. Lokale autoriteiten hebben bevestigd dat acht van de dodelijke slachtoffers kinderen waren.

Lees meer »

Recordaantal klachten ingediend door mensen op bel-me-niet-meer-lijst: “Systeem schiet zijn doel voorbij”

Vorig jaar zijn er 9.816 klachten ingediend bij de federale overheidsdienst Economie voor ongewenste reclameoproepen bij mensen die op de bel-me-niet-meer-lijst stonden. Die lijst biedt de mogelijkheid geen reclameoproepen meer te ontvangen van ondernemingen die aan directe marketing doen. “Het systeem schiet zijn doel voorbij”, zegt N-VA Kamerlid Anneleen Van Bossuyt.

Lees meer »

De hattrick: Tim Merlier sprint oppermachtig naar derde ritzege in UAE Tour

Met vertraging dan toch zijn hattrick. Tim Merlier (31) won met voorsprong de zesde rit in de UAE Tour. Nadat hij gisteren werd geplaagd door een leegloper (en toch nog tweede werd na een fotofinish), was hij dit keer opnieuw oppermachtig in de massasprint. Het is al zijn vijfde overwinning van het seizoen, na eerder ook twee zeges in de

Lees meer »

Evenepoel en Van Aert tanken vertrouwen

Vijf dagen lang verzorgden Remco Evenepoel en Wout van Aert de show in de Ronde van de Algarve. Allebei wonnen ze een rit, Evenepoel pakte voor de derde keer de eindzege. Welke lessen kunnen ze trekken richting hun belangrijkere afspraken?

Lees meer »

Natalia doorbreekt stilte na geschrapte reeks “Back to reality”: “Programma is helemaal anders uitgedraaid dan bedoeld”

Het doel van "Astrid en Natalia: back to reality" was helemaal anders dan wat de pers ervan heeft gemaakt. Dat zegt Natalia Druyts in een reactie op het veelbesproken realityprogramma dat na 1 aflevering is afgevoerd. Volgens haar zijn tijdens de opnames zaken misgelopen wat tot conflicten leidde met de crew, maar alles zou intussen zijn uitgepraat.

Lees meer »

Europa tikt België op de vingers voor ontoereikend klimaatplan: “Hernieuwbare energie duidelijk te kort”

De Europese Commissie heeft het Belgisch klimaatplan voor 2030 officieel gewikt en gewogen en voornamelijk te licht bevonden. Europa ziet enkele goede zaken, maar vooral toch veel werkpunten. Op het vlak van het aandeel hernieuwbare energie in de energiemix bijvoorbeeld: "België blijft er duidelijk onder de doelstelling". Tegen juni moet er een nieuw en beter plan op tafel liggen, maar

Lees meer »

▶ Jan Bakelants bij wielerpodcast ‘Wuyts & Vlaeminck’: “Als Kopecky wil, is ze samen met Vollering topfavoriete voor de Tour”

In de tweede aflevering van ‘Wuyts & Vlaeminck’ blikken host Stijn Vlaeminck, wieleranalist Michel Wuyts en Jan Bakelants terug op de voorbije succesvolle week voor de Belgen. Er wordt uitgebreid nagepraat over de sterke prestaties van Remco Evenepoel en Wout van Aert. Maar ook het ijzersterke seizoensbegin van Lotte Kopecky is hen niet ontgaan.

Lees meer »