Krantenkoppen

Aantal abortussen in Vlaanderen (en ook in de landen rond ons) stijgt

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

In Noorwegen op training voor oorlog, opgepakt voor cafégevecht: “Wedden dat ruzie wéér begon om een meisje?”

Vier Belgische paracommando’s zijn tijdens een winterstage in Noorwegen opgepakt omdat ze tijdens een avondje uit een jonge inwoner in het ziekenhuis sloegen en stampten. Wazige beelden tonen hoe ze schoppen naar een slachtoffer op de grond — zélfs tegen zijn hoofd. “Dat gebeurt hier wel vaker”, zeggen ze in Åndalsnes, in het zuidwesten van Noorwegen. Dit is alles wat

Lees meer »

Oostends gemeenteraadslid Nathan Blondé laat 35 toppolitici aan het woord in nieuw boek

Dinsdag is het boek: ‘Brieven van de politiek’ van de 31-jarige Nathan Blondé verschenen. In het boek laat het gemeenteraadslid voor Vooruit Oostende, die ook ondernemer is, 35 bekende politici aan het woord in een beknopte brief over de uitdagingen en oplossingen voor ons land. “Zie het als een beknopte gids voor het komende verkiezingsjaar.”
The post Oostends gemeenteraadslid Nathan

Lees meer »

“Niks romantischer toch dan reizen per nachttrein?”: Bruce en Tom starten online bookingsite Lunatrain

Hij is als lijsttrekker van 8450Anders voor de gemeenteraadsverkiezingen stilaan een bekend gezicht, maar Bruce Verburgh is behalve politiek bevlogen ook de zaakvoerder van het recent gelanceerde Lunatrain, een online reisbureau voor nachttreinen. “Ik ben er als fervent treinreiziger van overtuigd dat de nachttrein een mooie toekomst wacht. Via Lunatrain willen we deze bijzondere manier van reizen toegankelijker maken.”
The

Lees meer »

Japan wil eerste houten satelliet de ruimte in sturen: bio-afbreekbaar alternatief moet ruimteafval tegengaan

Japan verwacht deze zomer als eerste een houten satelliet in de ruimte te sturen. De LingoSat probe is amper tien centimeter hoog en moet zes maanden lang rond de aarde zweven. Japanse onderzoekers van de Universiteit van Kyoto zullen de satelliet al die tijd observeren. Ze hopen op positieve resultaten want hout zou de oplossing kunnen zijn in de strijd

Lees meer »

“Nog levend en wel zonder gat in mijn kop”: burgemeester Dominique Cool sust gemoederen na bedreiging boeren

“Jullie schieten kanonskogels door jullie eigen botten.” “Pas maar op dat je geen gat in je kop krijgt, godverdomme.” Het kwam afgelopen zaterdag even tot een grimmige confrontatie tussen burgemeester Dominique Cool (N-VA) en de boeren die kwamen betogen tijdens de aanplanting van het eerste geboortebos van Langemark-Poelkapelle.
The post “Nog levend en wel zonder gat in mijn kop”: burgemeester

Lees meer »

Bloed inwoners Hoboken en Antwerpse rechteroever nu ook getest op PFAS

Antwerpenaars die op de rechteroever van de Schelde en in Hoboken wonen, kunnen hun bloed nu ook laten testen op PFAS. Inwoners kunnen voor een staalafname terecht in een tijdelijk prikpunt op het Eilandje. Een deel van Antwerpen en Hoboken ligt binnen een straal van 5 kilometer rond de fabriek van 3M. De bloedafnames zijn een onderdeel van het grote

Lees meer »

“Vorte brilsmurf”: salesmanager uit Ieper voor rechter na weerspannigheid tegen politie

Weerspannigheid en smaad tegenover de politie. Dat wordt een 52-jarige salesmanager uit Ieper verweten na een bont avondje uit in Kortrijk. De man riskeert vier maanden cel, maar kan zich nog altijd niet vinden in het politieoptreden.
The post “Vorte brilsmurf”: salesmanager uit Ieper voor rechter na weerspannigheid tegen politie appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Europa moet stoppen het heilige boontje van de wereldklas te willen zijn”

Net als in de Gouden Eeuw leek Antwerpen dinsdag even weer dé economische metropool van West-Europa. In kader van het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie zakten ruim 70 internationale topmanagers af naar een industrietop op de site van chemiereus BASF. Met hun ‘Antwerp Declaration for a European Industrial Deal’ vragen ze premier Alexander De Croo en

Lees meer »

Cisco gaat wereldwijd duizenden banen schrappen

Technologiebedrijf Cisco gaat wereldwijd duizenden banen schrappen. De ontslagronde is onderdeel van een herstructureringsplan en raakt zo’n 5 procent van de medewerkers van de Amerikaanse fabrikant van netwerkapparatuur. Wereldwijd had het bedrijf vorig jaar ongeveer 85.000 medewerkers.

Lees meer »

3 jaar na de Megxit is de kloof alleen maar groter: “Harry die zijn herstellende schoonzus bezoekt? Niet dus”

“Twee gulzige slakken die zich voeden aan de roestige boeg van het koninklijke jacht Britannia”, zo omschreef een Britse krant onlangs nog prins Harry en zijn vrouw Meghan. Drie jaar nadat het koppel officieel dag zeiden tegen Buckingham Palace, blijven de tabloids genadeloos op hen inbeuken. Ook de relatie van Harry met zijn broer en zijn vader is rotslecht.

Lees meer »

Plan voor gigantisch apencomplex in VS krijgt tegenwerking: “Ik denk niet dat iemand 30.000 apen naast de deur zou willen hebben”

In de Amerikaanse staat Georgia woedt er veel ophef rond de bouw van een gigantisch apenhabitat. In het complex zouden 30.000 apen komen verblijven om uiteindelijk voor medische tests in te zetten. Buurtbewoners zijn bang voor de komst van het habitat. Ze zijn onzeker over hun veiligheid en welzijn. Ook dierenrechtenorganisaties zijn niet tevreden, omdat medische tests op primaten wreed

Lees meer »

KIJK. Eén dode bij nieuwe Russische aanval op Oekraïense steden, Russisch oliedepot in brand na Oekraïense droneaanval

Rusland heeft verschillende plaatsen in Oekraïne vannacht bestookt met raketten. Dat melden de lokale autoriteiten. Onder meer in de hoofdstad Kiev en in Lviv, op ongeveer 70 kilometer van de Poolse grens, werden explosies gehoord. Bij de aanval is zeker één dode gevallen. Intussen heeft Oekraïne ook een Russische oliedepot aangevallen in de regio Koersk, in het westen van het

Lees meer »