Krantenkoppen

Aantal abortussen in Vlaanderen stijgt tot 23 per dag (en daar zitten TikTok en Instagram voor iets tussen)

Vorig jaar vonden bijna 8.300 abortussen plaats in de Vlaamse centra, het hoogste aantal in jaren. Experts zeggen dat onder meer TikTok en Instagram daar een rol in spelen. Hoe komt dat? Carine Vrancken, directeur van de LUNA-abortuscentra, legt uit.

Meer krantenkoppen in België

Aangehouden leerkracht van middelbare school in Sint-Amands werd eerder al uit Chiro gezet na ongepaste contacten met minderjarigen

De leerkracht van de middelbare school LAB in Sint-Amands (Puurs-Sint-Amands) die aangehouden is op verdenking van zedenfeiten, werd zes jaar geleden al uit de Chiro gezet waar hij toen leider was. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en het nieuws is ons bevestigd. De verdachte leraar had er volgens één van de voormalige leiders bij die Chiro te nauwe, ongepaste contacten

Lees meer »

“Die zullen geen voedsel opbrengen”: Golf Ter GROEN begraaft symbolisch golfsticks uit protest tegen uitbreiding Hille

De landbouwsector slaakte heel wat noodkreten tijdens de recente tumultueuze weken. Voor Groen is het terugschroeven van een aantal milieumaatregelen en van de noodzakelijke verduurzaming van de landbouwsector op Europees en Vlaams niveau echter een signaal in de verkeerde richting. In hun protestactie tegen de uitbreiding van Koksijde Golf Ter Hille deed Groen een oproep om in eerste instantie agrarische

Lees meer »

“Dries kon ik niet volgen, maar een andere kandidaat zal ik nooit vergeten”: instructeur Ralph blikt terug op ‘Kamp Waes’

“Onze verwachtingen lagen hoog, maar de kandidaten overtroffen ze.” Instructeur Ralph Van Volsem (35) keek zijn ogen uit bij de opnames van ‘Kamp Waes’. De jonge vader, die zelf op vijf buitenlandse missies vertrok, is nochtans wat gewend. “Tijdens mijn zwaarste week bij de Special Forces sliep ik vier uur”, aldus de Antwerpenaar, die nu kiest voor een nieuw leven.

Lees meer »

“Ik ben een schrikkelkind van honderd”: stuur Raymond een kaartje voor zijn unieke verjaardag

Raymond Pylyser mag donderdag honderd kaarsjes uitblazen, maar het is pas de 25ste keer dat hij zijn verjaardag écht kan vieren. De kranige eeuweling zag op 29 februari 1924 het levenslicht en is daarmee een van de oudste schrikkelbaby’s van ons land. Zelf ligt hij niet wakker van zijn unieke geboortedatum. “Veel ‘spel’ heb ik daar nooit van gemaakt”, grinnikt

Lees meer »

Gewezen silo opnieuw te koop

Het inbreidingsproject op de site van de voormalige graansilo Vandevelde staat opnieuw te koop, vergunning inbegrepen.
The post Gewezen silo opnieuw te koop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tot wel 1.500 euro voor een ticket: ticketprijzen voor concert van Usher in Londen lopen hoog op

“Mijn huisbaas moet het maar begrijpen.” Er is momenteel veel te doen rond het Britse gedeelte van Ushers ‘Past Present Future’-tournee. De ticketverkoop voor de concerten in Londen ging afgelopen dinsdag al van start. Bij het zien van de ticketprijzen moesten de meeste fans wel heel even bekomen. Zo liepen de prijzen voor een kaartje op tot meer dan 1.500

Lees meer »

“Ik moest al bier bij bestellen”: 100-dagenfeest al goed op gang in Izegem

De laatstejaars van Prizma, campussen College, VTI en IdP vieren vandaag hun 100 dagen. Nu ja, het feest begon gisteravond al en heel wat feestende scholieren trokken zelfs de nacht door. “Ik heb al gebeld naar de brouwerij, ik moest bier bij bestellen”, vat Juri Rommens, uitbater van ‘t Plectrum, de nacht samen.
The post “Ik moest al bier bij

Lees meer »

Opnieuw zeehond door hond gebeten, vrijwilligers trekken aan alarmbel

De vrijwilligers van het NorthSealTeam trekken aan de alarmbel: donderdag werd opnieuw een zeehond zwaar toegetakeld door een hond. Een dier in Wenduine moest liefst vijf beten verwerken. Opnieuw lanceren kenners daarom een oproep. “Hou uw hond aan de leiband. Het aantal incidenten neemt toe”, aldus Inge De Bruycker.

Lees meer »

Brugse beiaard speelt vanaf Pasen op het half uur ‘Twee meisjes op het strand’ van Raymond van het Groenewoud

Wie vanaf Pasen door de Brugse binnenstad wandelt, zal merken dat de beiaard om het kwartier nieuwe melodietjes laat horen. Voortaan zul je onder meer ‘Twee meisjes op het strand’ van Raymond van het Groenewoud horen weerklinken.
The post Brugse beiaard speelt vanaf Pasen op het half uur ‘Twee meisjes op het strand’ van Raymond van het Groenewoud appeared first

Lees meer »

El Grillo in jarige Sint-Petrus en Pauluskerk

De werkgroep PetrusPaulus100 organiseert op zaterdag 9 maart om 20 uur in de Sint-Petrus en Pauluskerk een concert met El Grillo in samenwerking met Cultuurwerking ‘Oekene Inviteert’, en met de steun van de Adriaen Willaert Stichting.
The post El Grillo in jarige Sint-Petrus en Pauluskerk appeared first on KW.be.

Lees meer »