Krantenkoppen

Advocaat Omar Souidi veroordeeld tot 2.000 euro boete en een rijverbod voor ongeval met vluchtmisdrijf in Schilde

De politierechtbank in Antwerpen heeft Antwerps strafpleiter Omar Souidi veroordeeld tot 2.000 euro boete en een rijverbod van drie maanden en half, waarvan een maand met uitstel. De rechter vond het bewezen dat hij vorig jaar vluchtmisdrijf pleegde nadat hij in Schilde tegen twee geparkeerde wagens was gereden.

Meer krantenkoppen in België

Molenquizzers zijn slimste ploeg van West-Vlaanderen

De kwisploeg van Neos Ruiselede behaalde in Ardooie de eerste plaats tussen 19 deelnemende ploegen tijdens de kwis ‘De slimste club van West-Vlaanderen’. Met 90 op 100 punten werden ze met afstand provinciaal kampioen. In oktober mogen ze meedoen aan het nationaal kampioenschap in Sint-Niklaas.
The post Molenquizzers zijn slimste ploeg van West-Vlaanderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Robin Hood’ vraagt strafvermindering: “Ik steel enkel van de rijken!”

Een 28-jarige Italiaan vraagt in beroep strafvermindering voor een reeks inbraken en diefstallen, onder andere in Knokke-Heist. De onverbeterlijke dief vindt zichzelf een ‘Robin Hood’ die enkel bij de rijken steelt. Maar de procureur-generaal vindt zelfs een sympathieke dief, een dief blijft.
The post ‘Robin Hood’ vraagt strafvermindering: “Ik steel enkel van de rijken!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG NAPOLI-BARCELONA. Barça rekent op 16-jarige Yamal om goede uitgangspositie mee te nemen uit Italië

In de 1/8ste finales van de Champions League gaat Barcelona op zoek naar een goede uitgangspositie bij een Napoli in moeilijkheden. De Italianen moeten het zonder Dendoncker en een geblesseerde Ngonge doen. Kunnen beide teams hun seizoen opfleuren door een succesvolle Champions League-campagne? Volg het op de voet in onze liveblog of kijk naar de match op VTM 2 en

Lees meer »

Vakanties, luxevluchten en boottochten op kosten van NRA: wapenlobbyist Wayne LaPierre veroordeeld voor corruptie

De Amerikaanse wapenlobbyist Wayne LaPierre, de voormalige voorzitter van de National Rifle Association, is samen met verschillende hooggeplaatste leden van de NRA schuldig bevonden aan financieel wangedrag en corruptie. De jury kwam na een week beraadslagen tot de conclusie dat de vroegere NRA-voorzitter geld van de wapenvereniging gebruikte voor vakanties, luxevluchten voor zijn familieleden en jachttochten.

Lees meer »

KIJK LIVE (21u30). Wie plaatst zich voor de finale van Copa del Rey? Kijk dinsdagavond exclusief bij HLN naar Real Sociedad – RCD Mallorca!

In de Reale Arena strijden Real Sociedad en RCD Mallorca dinsdagavond om een plaats in de Spaanse bekerfinale. In de heenmatch van de halve finale van de Copa del Rey werd er niet gescoord. Donderdag spelen Athletic Club en Atlético de Madrid tegen elkaar, de Basken wonnen de heenwedstrijd met 1-0. Wie plaatst zich voor de finale? Bekijk de wedstrijd

Lees meer »

43 procent meer rechters nodig om rechtbanken normaal te laten functioneren

Om de rechtbanken in ons land normaal te laten functioneren, zijn er 43 procent meer rechters nodig. Dat is de conclusie van een werklastmeting van rechters uitgevoerd door het College van de Hoven en Rechtbanken bij ruim 1.000 magistraten en 1.300 griffiers. "De zware werklast gaat ten koste van zowel de efficiëntie van het rechtssysteem als de aantrekkelijkheid van het

Lees meer »

Zusterverenigingen hollen de gemeentelijke fusie zeker niet achterna: “Het is beter dat elke club nog zijn eigenheid behoudt”

Nu Ruiselede en Wingene binnenkort fusioneren, vroegen we zo’n tiental zusterverenigingen in beide gemeenten of ze dat voorbeeld willen volgen. De reacties variëren van ‘We zijn zeker geen vragende partij’ tot ‘We denken er nog niet aan’. Er zijn duidelijk veel meer argumenten om de boot af te houden, dan samen rond de tafel te gaan zitten. “We zweren bij

Lees meer »

Voorzitter Mathy Van Huylenbrouck: “Rekkem Sport is levendiger dan ooit”

‘Rekkem Sport stopt’ en ‘Rekkem Sport fuseert met RC Lauwe’. Het zijn enkele van de geruchten die de voorbije weken werden uitgestrooid. “Goedkope roddels waar niks van waar is”, reageert voorzitter Mathy Van Huylenbrouck. “Rekkem Sport is levendiger dan ooit. Onze jeugdwerking kende de laatste maanden een geweldige groei.”
The post Voorzitter Mathy Van Huylenbrouck: “Rekkem Sport is levendiger dan

Lees meer »