Krantenkoppen

Advocaat verdachte moord op Peter R. de Vries vraagt om tekenverbod

De advocaat van een van de hoofdverdachten in de zaak over de moord op de Nederlandse journalist Peter R. de Vries heeft de rechtbank verzocht om een tekenverbod voor zijn client. In de rechtbank mogen verdachten niet gefotografeerd worden, maar wel getekend. Dat is vastgelegd in de persrichtlijn.

Meer krantenkoppen in België

Met “Heilige Sophie” gaat de MR de Europese strijd aan

Een verkiezingstrijd vol spanning aan Franstalige zijde, met de machtsstrijd tussen Sophie Wilmès en Georges-Louis Bouchez bij de MR, en tussen de huidige voorzitter en zijn voorganger bij de kleine partij Défi. En Vooruit en Vlaams Belang die elkaar "beste vijanden" lijken te worden.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

We zijn vandaag een schrikkeldag. Da’s jammer voor wie hoopte dat februari er al op zat.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Logeren in eerste Plopsavilla’s kan vanaf kerstvakantie

Na de Plopsa Camping en het Plopsa Hotel investeert Plopsa 23,5 miljoen euro in 55 nieuwe Plopsavilla’s. De werken aan het Plopsa Village gaan nu de laatste fase in. De opening van de eerste villa’s is gepland op 21 decemer 2024, bij de start van de kerstvakantie. Online boeken kan al vanaf eind maart.
The post Logeren in eerste Plopsavilla’s

Lees meer »

INTERVIEW. Minister Verlinden en Europol-baas De Bolle scherp voor Brussel: “Er is geen plan, ze reageren traag en zijn niet streng genoeg”

“Als we niet opletten, dan komen we in Zuid-Amerikaanse toestanden terecht.” Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en Europol-baas Catherine De Bolle winden er in een gesprek met HLN geen doekjes rond: België en Europa staan voor woelige jaren in de strijd tegen de drugsmaffia. “Geweld én corruptie nemen overal toe.” Zeker in onze hoofdstad is het alle hens

Lees meer »

Schot krijgt levenslang voor moord en elf verkrachtingen

Iain Packer, een 51-jarige Schot, heeft levenslang gekregen voor de moord op Emma Caldwell in 2005. Het lichaam van de 27-jarige sekswerker werd vijf weken na haar verdwijning naakt teruggevonden in een bos op enkele kilometers van Glasgow. Daarnaast heeft het High Court van Glasgow Packer woensdag ook schuldig bevonden aan tientallen seksuele misdrijven – waaronder 11 verkrachtingen – tegen

Lees meer »

België wil hulp droppen boven Gaza

14:02 Het Belgisch leger heeft een team naar Jordanië gestuurd om een operatie voor te bereiden waarbij een Belgisch transportvliegtuig hulpgoederen boven Gaza zal droppen. Zo wil ons land de humanitaire no…

Lees meer »

“Dokter wou mijn uur van geboorte niet vervroegen”: Dirk Van Compernolle viert op 29 februari eindelijk nog eens zijn verjaardag

Ook Dirk Van Compernolle uit de Kerkstraat in Oostrozebeke mag op 29 februari nog eens zijn verjaardag vieren. Hij werd in 1960 geboren op de Ginste, waar hij naar school ging en tot zijn 36ste bleef wonen.
The post “Dokter wou mijn uur van geboorte niet vervroegen”: Dirk Van Compernolle viert op 29 februari eindelijk nog eens zijn verjaardag appeared

Lees meer »

Hoe gaat het nu met ijsfabriek die Kamal Kharmach hielp in ‘Andermans zaken’? “Toen hij dat zei, wisten we dat er iets moest veranderen”

Silke Thys en haar ouders werkten zes dagen op zeven in hun ijsfabriek, Voerke IJs in Wellen, tot het bedrijf in de financiële gevarenzone terechtkwam. Dankzij de lancering van hun nieuwe ijsjesmerk Likkepot – met dank aan Kamal Kharmach en het VRT 1-programma Andermans zaken – is er eindelijk beterschap. “We zijn gered”, zegt Silke.

Lees meer »