Krantenkoppen

Advocaat verdachte moord op Peter R. de Vries vraagt om tekenverbod

De advocaat van een van de hoofdverdachten in de zaak over de moord op de Nederlandse journalist Peter R. de Vries heeft de rechtbank verzocht om een tekenverbod voor zijn client. In de rechtbank mogen verdachten niet gefotografeerd worden, maar wel getekend. Dat is vastgelegd in de persrichtlijn.

Meer krantenkoppen in België

Vader en zoon runnen samen Hostellerie Saint-Nicolas: “Ik ga niet ongelukkig zijn als ik die tweede ster nooit terugkrijg”

Toen Hostellerie Saint Nicolas twee jaar geleden van twee naar één Michelinster zakte, kwam dat als een donderslag bij heldere hemel. Sindsdien kijken vader Franky en zoon Michael met gezonde stress naar de komst van de nieuwe restaurantgids eind februari, maar hun slaap zullen ze er niet voor laten.
The post Vader en zoon runnen samen Hostellerie Saint-Nicolas: “Ik ga

Lees meer »

Belgisch-Poolse schrijfster Maja reisde door Rusland om er mensen te spreken: “Op 106 Russen waren er 2 tegen Poetin en zijn oorlog”

Wat denkt de gewone Rus van de oorlog van Poetin? Om dat te achterhalen, trok de Belgisch-Poolse schrijfster en journaliste Maja Wolny (47) met de trein door Rusland. Van Moskou over Sint-Petersburg tot diep in Siberië sprak ze met 106 mannen en vrouwen van alle leeftijd en slag. Hoe kreeg ze hen aan de praat? En wat heeft haar het

Lees meer »

Vier leerlingen gewond bij mesaanval in Duitse school, verdachte opgepakt

In Wuppertal, een Duitse stad in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, zijn verschillende leerlingen gewond geraakt bij een incident, vermoedelijk een mesaanval. Eén verdachte is opgepakt, zegt een politiewoordvoerder in Düsseldorf. De politie en brandweer zijn massaal ter plaatse. Er zouden vier gewonden zijn. Ook de verdachte raakte volgens de woordvoerder gewond.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Tweede grootste ziekenhuis van Gaza volledig buiten werking: “Doodvonnis voor honderdduizenden Palestijnen”

Hamas dreigt ermee om uit de gesprekken over een mogelijk staakt-het-vuren te stappen als er niet snel bijkomende hulp geleverd wordt aan de Gazastrook. Duizenden Israëli’s hebben betoogd tegen het beleid van premier Benjamin Netanyahu. Intussen is het Nasser-ziekenhuis in de zuidelijke stad Khan Younis, het tweede grootste ziekenhuis van Gaza, “volledig buiten werking”. Dat meldt het gezondheidsministerie van Gaza.

Lees meer »

KIJK. Ruth Beeckmans strikt als onervaren zangeres rol in musical: “Er is nog werk, maar leuk dat Gert Verhulst in mij gelooft”

35 jaar geleden werd de allereerste aflevering van het legendarische ‘Tien om te zien’ uitgezonden op VTM. Voor Studio 100 dus het ideale moment om ‘Tien om te zien: de musical’ aan te kondigen. “Het wordt een hilarische musical met een geweldige sterrencast en iconische Vlaamse tophits”, klinkt het alvast veelbelovend. Onder andere Laura Tesoro, Jonas Van Geel en Nathalie

Lees meer »

LIVE ACID PROCES. CD&V-voorzitter Sammy Mahdi zwaar onder vuur na reactie op straf Acid: “Houd toch je mond”

Youtuber Acid (24), ofwel Nathan Vandergunst, is veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf met uitstel en 800 euro boete voor zijn video waarin hij de namen van de (ex-)Reuzegommers onthulde. Daarnaast moet hij ook een schadevergoeding van 20.000 euro betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Acid reageert aangeslagen op het vonnis. “Ik zal dit voor de rest van m’n leven

Lees meer »

Voerenaren positief over mogelijke komst van Einsteintelescoop

Op de eerste infoavond over de Einsteintelescoop in Voeren hebben de inwoners positief gereageerd op de mogelijke komst van de telescoop. De telescoop wordt een ondergronds meetstation dat zwaartekrachtgolven zal meten en komt mogelijk op het drielandenpunt in Voeren. Inwoners hadden vooral vragen over de impact op de omgeving.

Lees meer »