Krantenkoppen

Als het vlammetje plots dooft: wat we (nog niet) weten over burn-outs

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

“Blij met mijn overstap naar Bobcat”

In eerste provinciale van het damesbasketbal ontvangt Bobcat Wielsbeke dit weekend BBC P Heuvelland. De ploeg van Paulien Goemaere staat momenteel in de ruime middenmoot.
The post “Blij met mijn overstap naar Bobcat” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een tocht van 450 kilometer bij -44 graden: Vlaming Chris (43) finisht vannacht als enige overblijver in de zwaarste race ter wereld

Expeditie Groenland is in vergelijking een walk in the park. Als enige overgebleven deelnemer moet Chris Seynaeve (43) uit Izegem vannacht de finish halen van de 6633 Arctic Ultra, een voetexpeditie in Canada. De kans dat Chris dat doet op roze Crocs is reëel. “Het meest opmerkelijke: zeven jaar geleden rookte hij nog een pakje per dag, maar als gevolg

Lees meer »

Arsenaalsite in Gentbrugge opent: productielijn voor 80.000 afvalbakstenen, theater en beachvolleybal 

De Arsenaalsite in Gent opent vanaf begin maart de poorten voor het publiek met een breed aanbod. Ruim 6 hectare aan oude werkhallen is omgevormd om tijdelijk te dienen voor theateropvoeringen, bedrijven, beurzen en sportactiviteiten. Er waren al kortere en kleinschalige projecten, nu gaat de site helemaal open tot er een nieuwe wijk komt. Dat zal nog enkele jaren duren.

Lees meer »

Walter Coucke krijgt Lifetime Achievement Award

Walter Coucke kreeg tijdens het Feest van de Sport een Lifetime Achievement Award. De wielerfreak in hart en nieren is een monument in het wielerwereldje. Hij was jarenlang voorzitter van de bloeiende wielerclub KSV Deerlijk-Gaverzicht en altijd sterk geëngageerd in het verenigingsleven.
The post Walter Coucke krijgt Lifetime Achievement Award appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schot krijgt levenslang voor moord en elf verkrachtingen

Iain Packer, een 51-jarige Schot, heeft levenslang gekregen voor de moord op Emma Caldwell in 2005. Het lichaam van de 27-jarige sekswerker werd vijf weken na haar verdwijning naakt teruggevonden in een bos op enkele kilometers van Glasgow. Daarnaast heeft het High Court van Glasgow Packer woensdag ook schuldig bevonden aan tientallen seksuele misdrijven – waaronder 11 verkrachtingen – tegen

Lees meer »

“Niet verwacht dat ik op déze manier zou terugkeren”: De Bruyne verbaast zichzelf na zoveelste masterclass

Wie we nog niet gehoord hadden na die masterclass in de FA Cup tegen Luton Town, samen opgezet met maatje Erling Haaland: Kevin De Bruyne (32) zélf. Vijf goals voor de eerste, vier assists voor de andere. De Bruyne stond slechts twaalf keer dit seizoen op een voetbalveld, maar zit ondertussen wel in de dubbele cijfers. “Ik probeer in zekere

Lees meer »

Maffia probeert pastoor te vergiftigen via miswijn

Kritiek van een priester, dat hoort de maffia in het Zuid-Italiaanse Calabrië niet graag. Zelfs in zijn eigen kerk is een pastoor uit het kleine San Nicola di Pannaconi niet meer veilig, bleek onlangs: een lid van de maffia probeerde de man namelijk te vergiftigen met zijn eigen miswijn.

Lees meer »

“Als ik er niet mag wonen, dan niemand niet”: Vrouw (37) veroordeeld voor opzettelijke brandstichting

Zelf ontkende Sharon F. (37) uit Kortrijk de feiten en wees ze in de richting van een sigaret die ze niet goed doofde. De rechter achtte echter dat de opzettelijke brandstichting van het huis in de Herdersstraat bewezen was. Ze werd veroordeeld tot twee jaar effectieve gevangenisstraf.
The post “Als ik er niet mag wonen, dan niemand niet”: Vrouw (37)

Lees meer »

Gent trekt 70.000 euro uit voor bijsturingen aan pas vernieuwde Overpoort 

Gent heeft 70.000 euro opzij staan om aanpassingen te doen aan de Overpoortstraat. De drukke as in de studentenbuurt is pas sinds 2022 heraangelegd, de werken kostten bijna 1 miljoen euro. Er komt al maanden kritiek op de nieuwe inrichting. Vooral de grote plantenvakken storen handelaren. "Studenten zien ze als vuilnisbakken", klinkt het bij horeca-uitbaters. "Bijsturingen zijn nodig, maar het

Lees meer »