Krantenkoppen

Amerikaan veroordeeld voor doodschieten bijrijder (20) van auto die per ongeluk zijn oprit opreed

Een 66-jarige man is schuldig bevonden aan moord, nadat hij een vrouw doodschoot die in een auto zat die per ongeluk zijn oprijlaan op was gereden. Dat heeft een jury in Washington County, New York, dinsdag geoordeeld. Zijn straf wordt op een later moment bepaald.

Meer krantenkoppen in België

CD&V maakt de bocht en wil spreken over euthanasie bij vergevorderde dementie

CD&V wil praten over euthanasie bij dementie. Dat zegt CD&V-voorzitter Sammy Mahdi in een interview dat dit weekend verschijnt. “We willen de discussie over leven en dood niet overlaten aan partijen die weinig of zeer ruime morele grenzen hebben.” De partij zal binnenkort haar leden om groen licht vragen om te bekijken onder welke voorwaarden euthanasie mogelijk is bij vergevorderde

Lees meer »

Veertien leden gearresteerd van bende die voor 195 miljoen euro aan btw-fraude pleegde

In een grootschalig onderzoek naar btw-fraude zijn woensdag veertien personen in zeventien verschillende landen in Europa gearresteerd. Dat hebben het Europees parket (EPPO) en Europol, die de operatie ondersteunde, donderdag gemeld in twee afzonderlijke persberichten. De bende zou voor 195 miljoen euro aan fraude hebben gepleegd via de verkoop van smartphones, mondmaskers en kleine elektronische apparaten.

Lees meer »

Vroeger wilde de hele wereld een Van Hool, nu is de spaarpot leeg: “Dat zelfs De Lijn liever voor Chinese bussen kiest, knaagt”

Ze stonden in de jaren 60 mee aan de wieg van het massatoerisme per bus, de allereerste dubbeldektouringbus rolde uit hun fabriek en zowat elke Belg heeft ook ooit al in een Van Hool gezeten. Toch staat de iconische busbouwer uit Lier — na 77 jaar nog steeds een familiebedrijf — voor een wellicht zware herstructurering. Hoe is het zover

Lees meer »

Opendeur op rusthuiscampus tijdens de Dag van de Zorg

Op zondag 17 maart, de Dag van de Zorg, gooien het woonzorgcentrum Sint-Augustinus, het centrum voor dagverzorging De Oase en het plaatselijke Sociaal Huis de deuren open voor het brede publiek. Tussen 10 tot 17 uur kan iedereen er terecht om een uitgestippeld parcours doorheen de gebouwen te volgen.
The post Opendeur op rusthuiscampus tijdens de Dag van de Zorg

Lees meer »

Waarom de batterij voor elektrische auto’s plots zoveel goedkoper wordt. En dat niet noodzakelijk goed nieuws is

Voor wie eraan denkt om dit jaar een elektrische wagen te kopen, is er hoopvol nieuws. De belangrijkste producenten van batterijen zijn verwikkeld in een prijsoorlog en bekampen elkaar met spectaculaire kortingen. Waarom doen ze dat? En wordt u straks beter van hun strijd? “Zeker voor een bepaald type van elektrische wagens kan de prijs omlaag gaan.” Al is dat

Lees meer »

Wat betekent de Belgische aankoop van munitie voor Oekraïne? En voor ons?

België gaat voor 200 miljoen euro aan munitie kopen voor Oekraïne, via een Europese groepsaankoop. Daarnaast wordt er nog eens 334 miljoen euro om ander militair materieel te kopen. Dat heeft de federale regering beslist. Deze miljoenenuitgaven roepen allerlei vragen op: vandaar vijf vragen en antwoorden van Diederik Cops, onderzoeker bij het Vlaams Vredesinstituut, over deze grootschalige militaire aankopen.

Lees meer »

Nog zeven kandidaten voor vier play-down-plaatsen

Met nog vier matchen te spelen in het reguliere seizoen kan er met relatieve zekerheid gezegd worden dat KV Kortrijk zich mag opmaken voor de gevreesde play-downs. Kortrijk draagt al sinds de dertiende speeldag de rode lantaarn met zich mee. Intussen staan ze nog altijd op zeven punten van die veilige twaalfde plaats. Vrijwel onmogelijk om op te halen in

Lees meer »