Krantenkoppen

Anderhalf miljoen euro steun voor bouw nieuw dienstencentrum in Vladslo

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) heeft een investeringssteun van 1,5 miljoen euro toegekend voor de bouw van een nieuw lokaal dienstencentrum voor dagverzorging in Vladslo. Het nieuwe gebouw, dat zowat drie miljoen zal kosten, komt in de Beerststraat, rechtover het zorgcentrum Cassiers.

Momenteel bevindt de werking van het lokaal dienstencentrum en het centrum voor dagverzorging in Vladslo zich in de lokalen van een oud klooster. Maar de huidige lokalen worden te klein en zijn verouderd. Het lokaal dienstencentrum is bedoeld voor ouderen en meer valide personen die nood hebben aan ontmoeting, ontplooiing of sociale ondersteuning. Het centrum voor dagverzorging richt zich tot (beginnende) zorgbehoevende volwassenen die geen intensieve medische controle nodig hebben maar wel verzorging en begeleiding.

“Vladslo is een heel landelijke gemeente. De stad Diksmuide ziet de vraag naar hulp voor thuiswonende bejaarden daar in de buurt én in de omliggende gemeenten groeien, en wil die zorg bieden, zodat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. De huidige infrastructuur voldoet niet meer om voor die gepaste zorg en ondersteuning te zorgen. De plannen voor een nieuw lokaal dienstencentrum en centrum voor dagverzorging liggen klaar. Mede dankzij de Vlaamse steun kan het project nu gerealiseerd worden”, aldus minister Crevits.

Drie miljoen euro

“Het wordt een nieuw en duurzaam gebouw, met een polyvalente ruimte, een centrale keuken, leef-, gespreks- en personeelsruimtes, sanitair en twee kamers voor het centrum voor dagverzorging. De kostprijs van het geheel wordt op ongeveer drie miljoen euro geraamd. De werken zullen worden aangevat in het voorjaar van 2024. De ingebruikname van het nieuwe centrum voor dagverzorging en lokaal dienstencentrum is voorzien voor midden 2025.”

Daarnaast wil dit nieuwe gebouw ook een echt buurtcentrum worden, waar jong en minder jong terechtkunnen. Er komt op dezelfde site ook nog een speelplein voor de lokale jongeren.

The post Anderhalf miljoen euro steun voor bouw nieuw dienstencentrum in Vladslo is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Strijd tegen cybercriminaliteit: “Facebookprofiel laten hacken is nu al zo eenvoudig geworden als je eigen pizza samenstellen”

Cybercriminaliteit zoals phishing en ransomware gaat steeds meer gepaard met vormen van artificiële intelligentie (AI), en dat zorgt ook voor nieuwe uitdagingen bij de politie. Dat verklaren experten van de federale gerechtelijke politie (FGP) van Antwerpen. Dicht bij AI aansluitende tools kunnen ook nuttig zijn bij het bestrijden van criminaliteit, zo blijkt.

Lees meer »

Studio Kohané speelt stuk ‘Met de zegen van de Heer’

Jeugdtoneelvereniging Studio Kohané speelt in het weekend van vrijdag 8 tot en met zondag 10 maart drie keer de komedie ‘Met de zegen van de Heer’ van auteur Karel Eens in een regie van Bastian Piepers en Johan Bonte.
The post Studio Kohané speelt stuk ‘Met de zegen van de Heer’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sportlaureaat Herman Stael recordhouder met 49 Dodentochten: “Zelfs uitgestapt na kankerdiagnose”

Met 49 edities van de Dodentocht in Bornem achter zijn naam, ontving Herman Stael (74) recent de titel Sportlaureaat Zedelgem ‘Uitzonderlijke prestatie’. Een verdienste die hij bijeenstapte dankzij training het jaar rond, goede genen en steun van zijn vrouw onderweg. Ook na zijn 50ste tocht wil Herman blijven stappen.
The post Sportlaureaat Herman Stael recordhouder met 49 Dodentochten: “Zelfs uitgestapt

Lees meer »

Exotische roots, blauw bloed of eerste transvrouw: één van deze vijf wordt volgens ons Miss België

Liefst 32 dames, slechts één kroon. Maanden van voorbereiding komen zaterdag 24 februari tot een einde met de grote finale in Plopsaland De Panne. Wie van de finalistes neemt de titel van Emilie Vansteenkiste (22) over? Wordt het Lennie Blockmans (25) en krijgt ons land zo een eerste transvrouw als Miss België? Of gaat Parnian Robatsarpooshi (22), die als kind

Lees meer »

Chauffeur die wielertoeristen doodreed in Gent had 2,6 promille alcohol in zijn bloed: “‘Ik kruip nooit meer in een auto’, zegt hij, dat had hij beter voordien gedacht”

De 45-jarige man die twee wielertoeristen doodgereden heeft in Gent, had op dat moment 2,6 promille alcohol in zijn bloed. Dat bevestigen bronnen dicht bij het onderzoek aan VRT NWS. Zelf zegt hij dat hij zich niets herinnert van het ongeval, zegt zijn advocaat Marc Schollier. "Hij heeft de slachtoffers wel zien liggen, en was daar verschrikkelijk door aangedaan."

Lees meer »

Jonge dealer met enkelband uit Nieuwpoort betrapt tijdens drugshandel

Amper 22 jaar is L.O. uit Nieuwpoort maar toch stond hij al voor de derde keer voor de strafrechter wegens het dealen van drugs. Deze keer werd hij zelfs betrapt terwijl hij nog een enkelband om had.
The post Jonge dealer met enkelband uit Nieuwpoort betrapt tijdens drugshandel appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Niemand stelt ARhus nog in vraag”: Jarig kenniscentrum geldt als voorbeeld voor heel Vlaanderen

Deze week is het tien jaar geleden dat ARhus de deuren opende. De komst van het kenniscentrum, zeg nooit meer bibliotheek, zorgde toen voor veel vragen bij gebruikers en bij het personeel. Een decennium later is dat wantrouwen volledig vervangen door lofbetuigingen, is ARhus een baken in de stad en een voorbeeld voor heel Vlaanderen. Directeur Yves Rosseel kijkt met

Lees meer »

Kinderen in Lennik krijgen gratis koffiekoeken: traditie sinds 1533

Leerlingen van het Sint-Godelieve-Instituut in Sint-Martens-Lennik werden vandaag getrakteerd op croissants. Het OCMW van Lennik houdt daarmee een traditie in stand die al bijna 500 jaar oud is. Een oude legende vertelt hoe een rijke oude man in het gehucht Bossuit verdwaald was. De man viel uitgeput in een gracht. Kinderen haalden hem eruit en redden zijn leven. Daarop beloofde

Lees meer »