Krantenkoppen

Anne Hathaway maakt abrupt einde aan glamoureuze fotoshoot om staking te steunen

Anne Hathaway is dinsdag plots vertrokken tijdens een fotoshoot voor de cover van ‘Vanity Fair’. De actrice vertrok uit solidariteit met tijdschriftwerknemers van uitgeverij Condé Nast, die op dat moment bezig waren met een staking.

Meer krantenkoppen in België

Amerikaanse maanlander Odysseus ligt allicht op zijn zij, “maar hij is stabiel en communiceert met de aarde”

Maanlander Odysseus van het Amerikaanse privébedrijf Intuitive Machines die op de maan is geland, ligt waarschijnlijk op zijn zij. Dat heeft Intuitive Machines laten weten. Vermoedelijk is het toestel tijdens de laatste fase van de landing omgevallen en tot stilstand gekomen tegen een rotsblok. "Maar we communiceren met de lander", klinkt het. Dit weekend worden de eerste foto’s verwacht.

Lees meer »

Treinverkeer tussen Ieper en Poperinge onderbroken door aanrijding

Het treinverkeer tussen Ieper en Poperinge is momenteel onderbroken door een aanrijding op de sporen. De hulpdiensten, politie en brandweer zijn ter plaatse aan de overweg in de Adriaansensweg in Ieper. Voor de treinreizigers worden vervangbussen van De Lijn voorzien.
The post Treinverkeer tussen Ieper en Poperinge onderbroken door aanrijding appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het tempo van het leven ging te snel”: Sergio Herman praat voor het eerst over zijn scheiding van Ellemieke

Normaal houdt hij de lippen stijf op elkaar over zijn privéleven, maar vanavond laat Sergio Herman (53) in zijn hart kijken. In ‘Sergio over de grens’ vertelt hij voor het eerst openhartig over zijn scheiding. Met dank aan acteur Frank Lammers (51), die hem uit zijn schulp kan lokken. Er ontluikt een gesprek over waarom hij in 2021 brak met

Lees meer »

“Geen euforie, maar we moeten ook niet panikeren”: grijpt Soudal Quick-Step na tegenvallende Omloop herkansing in Kuurne?

Het was een van de grote vragen voor de start van het Vlaamse wielerseizoen: hoe goed zou Julian Alaphilippe (31) zijn? Hoe zou de Fransman in de Omloop reageren na alle commotie rond de uitspraken van baas Patrick Lefevere? Antwoord: de ex-wereldkampioen kende een rotdag en haalde de finish niet. Evaluatie van de ploeg: “Julian was goed!” Ook miserie heeft

Lees meer »

Waarom een bestseller over China’s favoriete geschiedenis toch geen belangrijke prijs mag winnen

De fantasyschrijfster Rebecca F. Kuang (27), geboren in China en als kind uitgeweken naar de Verenigde Staten, schreef haar eerste boek op haar negentiende. Sindsdien bracht ze een succesvolle trilogie uit, haalde ze een doctoraatsbeurs aan Yale binnen en won ze talloze prijzen. Ze rijgt de bestsellers aan elkaar. Een literaire sensatie dus, maar in China is ze naar de

Lees meer »

Rusland zegt vooruitgang te boeken rond Avdiivka en Donetsk, station verwoest bij zware raketaanvallen

Russische troepen hebben volgens het Russische ministerie van Defensie belangrijke vooruitgang geboekt rond Avdiivka en Donetsk. Ook zouden zeven Oekraïense tegenaanvallen zijn afgeslagen. Oekraïne meldt langs zijn kant een massale raketaanval afgelopen nacht op het stadje Kostjantynivka, niet ver van Avdiivka in Donetsk. Onder meer het station werd vernield.

Lees meer »

Chiro Razzmakker organiseert ‘Chiro meets Mitra’

Zaterdag 24 februari organiseren Chiro Razzmakker en café Mitra uit Oedelem de fuif ‘Chiro meets Mitra’. De vijfde editie van het evenement wordt een glow-in-the-darkeditie met alles erop en eraan. Lokale dj’s zorgen voor ambiancemuziek terwijl de leden van de Chiro voor een hapje zorgen. Alle leeftijden zijn welkom.
The post Chiro Razzmakker organiseert ‘Chiro meets Mitra’ appeared first on

Lees meer »

Burgemeester Close over drugsprobleem in Brussel: “Besloten dat politie overal aanwezig zal zijn om probleem te overwinnen”

De Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) heeft tijdens de gemeenteraad een stand van zaken geschetst over de maatregelen die zijn politiezone reeds ondernam in de bestrijding van het drugsgeweld op het grondgebied van de stad Brussel. Volgens Close hebben verschillende betrokken Brusselse burgemeesters “samen besloten” dat de politie “overal aanwezig zal zijn om het probleem te overwinnen.”

Lees meer »

Achter de schermen bij ‘De droomfabriek’: “Zwemmen in chocoladesaus: dat kan in deze tijden niet meer”

Dat Vlaanderen ook dertig jaar na het origineel nog steeds in het wilde weg fantaseert, ziet u elke week in ‘De droomfabriek’. Van een gebouw platwalsen met een sloopkogel tot vliegen met ganzen: voor de zeventienkoppige productieploeg lijkt geen wens te absurd. Wij spraken met de makers, die ons een exclusieve blik achter de schermen gunnen. Hoe slaagt de ploeg

Lees meer »

LIVE. Honderden boeren trekken naar Brussel voor betoging: horden tractoren al rijendik aan de Wetstraat, eerste vuurtjes gestookt

Vandaag houden landbouwersorganisaties een nieuwe betoging in de hoofdstad, naar aanleiding van de Europese top van de ministers van Landbouw in Brussel. De landbouworganisaties vragen de Europese Unie onder meer om zich terug te trekken uit de veelbesproken vrijhandelsovereenkomsten met Zuid-Amerikaanse landen. Er worden opnieuw honderden tractoren verwacht. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Jan is de populairste coach in ‘The Voice van Vlaanderen’ en Natalia brengt ode aan Tina Turner

Hoewel hij een trage start maakte, is Jan Paternoster (34) de populairste coach van ‘The Voice van Vlaanderen’ van dit seizoen. Met zestien kandidaten in zijn team verslaat hij zelfs Mathieu Terryn, die er maar dertien wist binnen te halen. “Ik ga nog een mooie opdracht moeten verzinnen om tot twaalf kandidaten voor de battles te komen”, reageerde een trotse

Lees meer »