Krantenkoppen

Arthur Vermeeren speelt niet mee in bekerduel tegen OHL

Arthur Vermeeren (18) is in volle onderhandeling met Atlético Madrid, dat al een akkoord bereikte met Antwerp. Zijn laatste wedstrijd met Antwerp lijkt hij al gespeeld te hebben, want hoewel hij meereisde naar Leuven voor het bekerduel zal Vermeeren niet in actie komen.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Voor deze gehandtekende sneakers van Donald Trump bood een Russische CEO 9.000 dollar

Zaterdag stelde voormalig Amerikaans president Donald Trump zijn eigen sneakerlijn voor op Sneaker Con, een grote sneakerbeurs in Philadelphia, in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Hij had ook al een exemplaar bij van zijn eigen sneaker, een gouden schoen met de Amerikaanse vlag op. Dat paar handtekende hij en werd even later geveild. Het winnende bod was van Roman Sharf, oprichter

Lees meer »

Tristan Gilliaert (VK Dudzele 3B): “Nu pas aan mijn beste niveau”

Het ziet ernaar uit dat Soren Maenhout de ideale opvolger is van Dany Couvreur. De huidige T1 moest stoppen met voetballen wegens knieperikelen, maar kon tot op het allerlaatste moment een balletje in de kruising droppen. Eén competitie fungeerde hij als T2, nu houdt hij zijn VK Dudzele uit de degradatieperikelen als eerste in bevel.
The post Tristan Gilliaert (VK

Lees meer »

Tijdlijn | Assanges juridische strijd door de jaren heen

De hoogste Britse rechtbank hoort deze week bezwaren van Julian Assange tegen zijn uitlevering aan de VS. Daar willen ze de oprichter van Wikileaks berechten voor de publicatie van 500.000 geheime overheidsdocumenten in 2010. Bekijk hier de tijdlijn van Assanges gevecht tegen zijn uitlevering.

Lees meer »

Skeelerclub iSkate Roeselare nog tot en met 10 maart in ondergrondse parking aan station: “Het is een win-winsituatie”

Voor het derde jaar op rij sloot skeelerclub iSkate Roeselare een overeenkomst met de NMBS om de ondergrondse parking aan het station van Roeselare af te huren als indoor rolschaatspiste. “Een uitstekend alternatief voor wanneer het vriest, regent of hard waait”, klinkt het. De skeelerclub is er nog tot en met zondag 10 maart te vinden.
The post Skeelerclub iSkate

Lees meer »

Nu het debat naar meer Europese atoombommen oplaait: hoeveel hebben we er momenteel en is dat genoeg?

Europese toppolitici streven naar een herziening van het nucleair landschap in Europa, als reactie op Russische dreigingen en de baldadige retoriek van Donald Trump. Professor Sven Biscop belicht de huidige situatie rond kernwapens in Europa. Hoeveel zijn er? Is een uitbreiding aanbevolen? Zullen nieuwe landen investeren in atoombommen? “Dit debat is niet nieuw. Ik durf er geen eed op te

Lees meer »

Ondernemer Bart Coeman uit Aartrijke: “Speelgoedwinkels hebben het in heel Europa moeilijk”

Ondernemer Bart Coeman uit Aartrijke bij Zedelgem realiseert dezer dagen met de acht winkels van zijn retailgroep Yess! een omzet van 12 miljoen euro. In 2017 verkocht hij al zijn aandelen in de (nu failliete) speelgoedketen Fun, die hij zelf opgericht had. “De speelgoedwereld was toen al aan het veranderen.”
The post Ondernemer Bart Coeman uit Aartrijke: “Speelgoedwinkels hebben het

Lees meer »

VN: “Migranten naar Rwanda uitwijzen vormt schending van mensenrechten”

De plannen van de Britse regering om migranten naar Rwanda uit te wijzen, vormen een schending van de fundamentele principes van de mensenrechten. Dat heeft de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, Volker Türk, in een persbericht gezegd. Het Rwanda-plan is erg controversieel, maar een topprioriteit voor de Britse premier Rishi Sunak.

Lees meer »

Dwaallichtjestocht levert 1.766 euro op voor het goede doel

Op 3 november 2023 organiseerde vrouwenbeweging Ferm Passendale met medewerking van de plaatselijke Landelijke Gilde haar derde dwaallichtjestocht, waarbij 450 deelnemers te noteren vielen. De opbrengst van dit evenement gaat telkens naar een organisatie die een goed doel nastreeft. Ditmaal werd gekozen voor de vzw Spierziekte Vlaanderen, die 1.766 euro mocht ontvangen. We zien het
The post Dwaallichtjestocht levert 1.766

Lees meer »

“Gemiddelde welzijn van Belgen bijna op laagste peil sinds 2005″

Het gemiddelde welzijn van de Belgische bevolking is in 2022 net niet gezakt tot het laagste peil sinds 2005. Dat blijkt uit de evaluatie die het Planbureau jaarlijks opmaakt van de indicatoren van de duurzame ontwikkeling. België zal tegen 2030 minder dan een derde van de doelstellingen (16 van de 51) halen, leert het rapport nog.

Lees meer »

Congress speelt exclusieve reünieshow met Pierre op Ieperfest

Op zondag 7 juni zal de legendarische Ieperse hardcoreband Congress een exclusieve reünieshow spelen op Ieper Hardcore Fest. Twaalf jaar hadden zanger Pieter ‘Pierre’ Van Rumbeke en gitarist Joost ‘Josh’ Noyelle elkaar niet gesproken hadden na een misverstand op de vorig reünie op Ieperfest 2012, maar in de podcast The Sound of the Attic van Stijn Vanbrabant werden de plooien

Lees meer »