Krantenkoppen

Bart krijgt “aangetekende dreigbrief” van watermaatschappij voor flat waar hij al 13 jaar niet meer woont

Onlangs kreeg Bart Robijns een rekening in de bus voor het water dat hij verbruikte in een appartement in Wellen. Niet zo bijzonder, ware het niet dat Bart al dertien jaar in Kuringen woont.

Meer krantenkoppen in België

Steeds meer “eeuwige” PFAS-chemicaliën in Europees fruit en groenten: enkel Nederland doet het slechter dan België

Er zitten steeds meer eeuwigdurende PFAS-chemicaliën in fruit en groenten in Europa. Ngo’s melden dat de hoeveelheid chemische substanties tussen 2011 en 2021 geëxplodeerd is in de groenten en fruit die geconsumeerd werden in de Europese Unie, vooral in zomerfruit. Van de twintig onderzochte landen werd enkel in Nederland vaker PFAS aangetroffen dan in België.

Lees meer »

Sterke daling van afval op evenementen door herbruikbare bekers: afval per bezoeker met 63 procent gezakt

Het restafval is met 40 procent gedaald en het veegvuil op open stadsevenementen met 60 procent. Bij gesloten festivals is het totale afval per bezoeker met maar liefst 63 procent gezakt. Dat maakte de openbare afvalstoffenmaatschappij OVAM vrijdag bekend. Het is een positief gevolg van de in juni 2023 ingevoerde verplichting om enkel herbruikbare materialen te gebruiken bij het serveren

Lees meer »

Assisen scalpermoord – Zussen schetsen grote gevolgen voor familie Himpe: “Zijn daad heeft mijn kinderen hun onschuld weggenomen”

Op het assisenproces over de moord op Jill Himpe (36) hebben de zussen van het slachtoffer hard uitgehaald naar Ridoan Oudaha (43). Kim en Loïs Himpe stonden in hun getuigenis ook uitgebreid stil bij de grote gevolgen voor hun familie. Daarbij kwam ook de dood van hun vader aan bod.
The post Assisen scalpermoord – Zussen schetsen grote gevolgen voor

Lees meer »

Bestelwagen richt ravage aan op terras van bekende horecazaak: “Gelukkig waren we net gesloten”

Een bestuurder van een bestelwagen verloor zaterdagavond in de Beernemsteenweg in Wingene de controle over het stuur van zijn gevaarte. De bestelwagen ramde een loodzware bloembak en kwam uiteindelijk tot stilstand in het terras van horecazaak Wildenburg. “Gelukkig hadden we hier enkele jaren geleden een bloembak geplaatst en waren we deze avond gesloten”, aldus zaakvoerder Stefaan Devooght.

Lees meer »

Meer dan 100 Palestijnen gedood tijdens voedselbedeling na mogelijke aanval van Israëlische troepen, 760 gewonden

De autoriteiten in de Gazastrook zeggen dat Israëlische troepen het vuur hebben geopend op Gazanen die stonden te wachten op hulpgoederen. Het dodental zou inmiddels zijn opgelopen tot 104. Dat meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid, dat wordt gecontroleerd door Hamas. Eerder was nog sprake van zeker vijftig doden. Naast de 104 doden, raakten ook nog eens 760 mensen gewond.

Lees meer »

Illegale goksite Stake krijgt boete van 200.000 euro en zal in GP Formule 1 van Spa-Francorchamps met andere sponsor rijden

Stake, dat in 2021 door de Kansspelcommissie op de lijst met illegale goksites werd geplaatst, zal deze zomer toch niet te zien zijn als sponsor in de GP Formule 1 in Spa-Francorchamps. Woensdag werden daar in de Kamer vragen over gesteld gezien de verstrengde wetgeving rond gokreclame in ons land. Het team zal met een andere (gok)sponsor rijden.

Lees meer »