Krantenkoppen

Basisschool Mikado bouwt speelplaats van de toekomst:“Er zal veel te ontdekken zijn”

Basisschool Mikado uit Dentergem is een van de scholen die geselecteerd is voor de projectoproep ‘Natuur in je school’ van de Vlaamse overheid. Ze diende een projectvoorstel in voor de vernieuwing van haar speelplaats, naast de bouw van een nieuwe eetzaal. De overheid gaat het project nu financieel steunen.

Van de 241 projectvoorstellen haalden de 167 beste de selectie voor een subsidie. “Voor de uitwerking van ons voorstel hebben we de hulp ingeroepen van BLES, wat staat voor Buiten Leren en Spelen”, zegt directrice Els Desmet.

“Naast een team van leerkrachten werden de leerlingen en ouders bevraagd. We stelden een kerngroep samen met ouders, sympathisanten en leerkrachten. Met al deze input ging Dieter Willems van Beleefdetuin aan de slag om een mooi voorontwerp te maken. Met dit plan haalde we een subsidie van maar liefst 137.060 euro binnen. Het totaalproject zal om en bij de 195.000 euro kosten.”

Mogelijkheden

In het ontwerp zijn twee speeleilanden met verschillende ondergrond bestaande uit zand en boomschors uitgewerkt. Elk eiland heeft een speelkuil én een speelberg.

“Rond het ene eiland voorzien we een fietsparcours met diverse ondergronden van houten planken en kasseien. Er wordt eveneens een deel voorzien waar er met water kan worden gespeeld. Via een pomp kunnen kinderen water oppompen en dan een parcours mee uitbouwen. Ook een zitzone met rustplekjes, een buitenklas en een sportterrein worden voorzien. Deze groen-blauwe speelplaats voor de toekomst belooft dus heel wat mogelijkheden voor de kinderen om op ontdekking te gaan. Verschillende studies hebben bewezen dat dergelijke speelplekken ook een goede aanpak voor het pestprobleem betekenen. Doordat de kinderen op veel manieren worden uitgedaagd, daalt het pesten.”

Alle hulp welkom

Ondertussen trok het leerkrachtenteam al naar de Sint-Paulusschool in Kortrijk om er een groen-blauwe speelplaats in het echt te zien. “We volgden ook nog een sessie omtrent uitdagend spelen bij de Arteveldehogeschool in Gent”, vervolgt Els.

“De bouw van de nieuwe eetzaal liep door administratieve zaken enige vertraging op, maar de hele procedure wordt nu weer met spoed opgenomen. Het zou de bedoeling zijn om in september van dit jaar met de bouwwerken te kunnen starten, bij het begin van het nieuwe schooljaar. Er zal nu gekeken worden voor de planning van de werken van de speelplaats en gezocht worden naar hulp voor de uitwerking. De centen die de school zelf moet investeren in deze klimaatspeelplaats zullen onder andere gehaald worden via de opbrengsten van schoolfeesten van de voorbije jaren die hiervoor opzij zijn gezet. Alle hulp, sponsoring en meedenken is steeds welkom voor onze speelplaats van de toekomst”, besluit de directrice.

The post Basisschool Mikado bouwt speelplaats van de toekomst:“Er zal veel te ontdekken zijn” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Dokter Sara is één van de uitblinkers in ‘Kamp Waes’: “Mijn volgende grote doel? Een gezonde baby op de wereld zetten”

In ‘Kamp Waes’ is er niks van te merken, maar Sara De Boey (30) is intussen hoogzwanger. In mei moet ze bevallen en krijgt haar oudste zoontje Jerom een zusje. “Hij begint dat stilaan te beseffen”, vertelt ze in ‘Story’. De orthopedisch chirurg in opleiding moet daardoor haar sportieve activiteiten terugschroeven en daar heeft ze het best lastig mee. “Jarenlang

Lees meer »

KIJK. Plots staat onbekende man naast acteur Cillian Murphy op podium van BAFTA’s: “We nemen dit zeer serieus”

Eén persoon hoorde niet thuis op het podium van de BAFTA Awards toen de cast en crew van ‘Oppenheimer’ de prijs voor ‘Beste film’ in ontvangst nam. Een onbekende man vervoegde zich haast onopgemerkt bij het team en hoewel bijna niemand dat toen door leek te hebben, reageert de organisatie nu fel. “We nemen dit zeer serieus.”

Lees meer »

Plop en zijn vrienden beleven een magisch avontuur met ‘De Knuffelbeer’: een theatershow vol plezier en verrassingen!

Op zaterdag 30 maart komt Kabouter Plop met zijn gezelschap voor twee shows naar Kursaal Oostende. Vrijdagavond ging de nieuwe Plop Show “De Knuffelbeer” in première in CC Het Bolwerk in Vilvoorde.
The post Plop en zijn vrienden beleven een magisch avontuur met ‘De Knuffelbeer’: een theatershow vol plezier en verrassingen! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Werkstraf voor gehaaste student op fiets die dodelijk ongeval met zeventiger veroorzaakt: “Hij had snelheid moeten aanpassen”

Student J.V. is veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur voor een dodelijk ongeval in Heverlee. Het 71-jarige slachtoffer wandelde die dag rond de universiteitscampus in Heverlee toen V. kwam aanrijden op een damesfiets. De student kon niet meer uitwijken en knalde tegen de man, waardoor hij hard op zijn achterhoofd terechtkwam. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Lees meer »

‘State of the Union’ van Jurgen Foré, de nieuwe COO van Soudal Quick-Step: “Hoe hoog Remco de lat legt voor zichzelf, zo hoog moeten wij ze leggen voor ons”

Dé grote opvolger van Patrick Lefevere bij Soudal Quick-Step? Van COO naar CEO? Eenvoud en bescheidenheid sieren, dus houdt Jurgen Foré (54) die boot nog even af. Zijn State of the Union getuigt wel alvast van gretigheid en ambitie. “Ik heb ruimte nodig om te ondernemen. En die krijg ik.”

Lees meer »

Ondernemer gezocht voor tijdelijke invulling van de Damman Croes-site in Roeselare

CAAAP lanceert een oproep voor een tijdelijke invulling van de Damman Croes site in Roeselare gedurende het komende jaar. Als toonaangevende ontwikkelaar achter de herontwikkeling van deze locatie, streeft CAAAP ernaar om een bruisende en gemeenschapsgerichte sfeer te creëren, in afwachting van de definitieve transformatie van het gebied.
The post Ondernemer gezocht voor tijdelijke invulling van de Damman Croes-site in

Lees meer »

Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk nummer 1722 voor stormweer

Omdat het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI) woensdag gewaarschuwd heeft voor slecht weer, heeft de federale overheidsdienst (FOD) Binnenlandse Zaken tijdelijk het nummer 1722 geactiveerd. Dat meldt de FOD woensdagavond.
The post Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk nummer 1722 voor stormweer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frenkie de Jong haalt zwaar uit naar Spaanse media voor treffen met Napoli: “Stop met jullie leugens”

In de 1/8ste finales van de Champions League gaat Barcelona op zoek naar een goede uitgangspositie bij een Napoli in moeilijkheden. De ploeg van Ngonge en Dendoncker staat pas negende in de Serie A en zette deze week z’n coach op straat. Kunnen ze hun seizoen toch opfleuren door een succesvolle Champions League-campagne? Volg het op de voet in onze

Lees meer »

Het is weer koers

De koers is weer in het land. Nadat de renners zich hebben voorbereid in het zuiden, trekt het Vlaamse wielervoorjaar zich komend weekend op gang, met de Omloop het Nieuwsblad – zaterdag – en Kuurne-Brussel-Kuurne – zondag. Donderdag verkenden heel wat ploegen het parcours van de Omloop. Een van de topfavorieten is Wout van Aert. Vorig jaar paste hij voor

Lees meer »

Bruno en Steffie voorzien met windmolen drie gezinnen van groene stroom in De Haan

Bruno De Grande en Steffie Colpaert van de Jerseyhoeve wekken met behulp van een windmolen groene stroom op waarvan ze de overschotten delen met afnemers in de buurt. Ze gingen daarvoor in zee met energieleverancier Bolt. “Op die manier zijn we toch minstens voor onze stroomvoorziening iets minder afhankelijk, en we streven met ons melkveebedrijf ook naar lokale betrokkenheid”, klinkt

Lees meer »