Krantenkoppen

Belg wint bijna 500.000 euro met EuroMillions

Een Belg heeft bijna een half miljoen euro gewonnen met EuroMillions. De speler kruiste vijf juiste cijfers en één juiste ster aan, en won bij de trekking van dinsdag welgeteld 482.958,10 euro.

Meer krantenkoppen in België

Bevo-kapitein Yana De Leeuw: “Beogen een plaats in top vier”

Bevo Rekkenshop Roeselare heeft een perfect evenwichtige 6-6-balans na twaalf wedstrijden. Hiermee prijken de rood-witten op de vijfde plaats. Bevo heeft slechts één punt minder dan VDK Gent dat trouwens één match meer gespeeld heeft.
The post Bevo-kapitein Yana De Leeuw: “Beogen een plaats in top vier” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Extreme veiligheidsmaatregelen voor Amalia: kan de prinses wel écht genieten van haar studentenleven?

Zal prinses Amalia (20) ooit nog rust kunnen vinden? In Nederland wordt de vraag steeds vaker gesteld. De oudste dochter van koning Willem-Alexander (56) en koningin Máxima (52) probeert te genieten van haar studentenleven, maar dat verloopt niet zonder zorgen. Hoewel ze inmiddels weer op kot zit in Amsterdam, wordt haar vrijheid aanzienlijk beperkt. En dat is absoluut noodzakelijk. “Deze

Lees meer »

Torhoutse tweelingzussen trouwen op schrikkeldag: “Met Game of Thrones als thema voor het feest”

Het is op zich al speciaal als tweelingzussen op hetzelfde moment en in dezelfde kerk trouwen. Maar als ze dat bovendien op een schrikkeldag doen, wordt het helemaal bijzonder. Het huwelijk van de 29-jarige tweeling Sara en Tine Verplancke op donderdagavond 29 februari in Torhout mag dan ook als een uitzonderlijke gebeurtenis beschouwd worden.
The post Torhoutse tweelingzussen trouwen op

Lees meer »

Slimme sloten en camera’s vaak onveilig: “We willen mensen bewust maken van de risico’s”

Fabrikanten moeten de nieuwste beveiligingssnufjes voor je huis – zoals digitale sleutels en alarmsystemen – veel beter beveiligen tegen potentiële indringers. Deze bedrijven laten dat nu vaak na uit kostenoverwegingen. Hierdoor kun je als onwetende consument zelfs onderdeel worden van kwaadaardige cybernetwerken. Een keurmerk voor deugende apparatuur is broodnodig, stellen experts.

Lees meer »

Verkoop van hulpverleningsbadges weer succes: “1.000 euro voor MUG-heli en 750 euro voor De Zonnegloed”

Brandweerspotter en fotograaf Patrick Dumortier (33) uit Middelkerke ontwierp intussen al voor het zevende jaar op rij hulpverleningsbadges die hij verkocht voor het goede doel. Dat leverde alweer een mooie som op: 1.000 euro als steun voor de MUG-helikopter en 750 euro als steun voor opvangcentrum De Zonnegloed in Vleteren. “Organisaties die alle steun nog steeds goed kunnen gebruiken, dat

Lees meer »

“Geven en nemen, met liefde voor mens en dier”: dierenvoedselbank De Dierenfamilie in Wielsbeke zet zich in voor huisdieren van kansarme mensen

In de Rijksweg in Wielsbeke is dierenvoedselbank vzw De Dierenfamilie van start gegaan. “We zetten ons in voor de huisdieren van kansarme mensen. Via inzamelpunten zamelen we dierenvoeding in dat we om de twee maanden uitreiken aan mensen die het nodig hebben”, zeggen Claudia Bamps en Dagmar Delbaere.
The post “Geven en nemen, met liefde voor mens en dier”: dierenvoedselbank

Lees meer »

ANALYSE. Twee jaar oorlog in Oekraïne: “Poetin ruikt bloed”

Exact twee jaar geleden viel Rusland massaal Oekraïne binnen. Met professor internationale politiek David Criekemans en oud-generaal Marc Thys analyseren we de oorlog die de koers van Europa ingrijpend veranderde. “Er is vandaag maar één optie: Oekraïne helpen om stand te houden.”

Lees meer »

LIVEBLOG RWDM-OHL. Krijgen we na de rust nog een winnaar?

De wedstrijd tussen RWDM – 14de in de stand – en OHL – 12de in de stand – is een onvervalste degradatietopper. De thuisploeg kon al negen matchen niet meer winnen. Met nieuwe coach Bruno Irles hopen ze nog eens de volle buit te pakken tegen OHL, dat met wedstrijden tegen Union en Club Brugge in het verschiet maar beter

Lees meer »

Audio-opname onthult uitspraken Dries Van Langenhove tijdens gespreksavond KU Leuven: “Uitspraken zetten aan tot racisme”

De KU Leuven dient een strafklacht in tegen ex-politicus Dries Van Langenhove. Hij wordt beschuldigd van racistische uitspraken tijdens een gespreksavond van Nationalistische Studentenvereniging (NSV!) in een aula van de universiteit. Onze redactie kreeg van een anonieme bron een audio-opname en selecteerde in de bovenstaande video de meest aanstootgevende uitspraken.

Lees meer »

Kindernamiddag Beweging.net wordt familienamiddag

De jaarlijkse kindernamiddag van Beweging.net wordt een familienamiddag. “Omdat ouders vaak vroegen of ze mochten blijven”, vertelt woordvoerder Marc Van Ysacker.
The post Kindernamiddag Beweging.net wordt familienamiddag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lobbyisten van Amazon mogen het Europees Parlement niet meer binnen

Lobbyisten die voor het Amerikaanse technologiebedrijf Amazon werken, verliezen hun vrije toegang tot het Europees Parlement. De parlementsleden zijn het beu dat de lobbyisten de deur van het halfrond platlopen, terwijl het bedrijf geen verantwoording wil afleggen voor de werkomstandigheden van zijn werknemers.

Lees meer »

ANALYSE. Carl Devos over de schijnbare opening van De Wever richting Vlaams Belang: “Zijn strategie straalt wanhoop uit en dan begint hij te dreigen”

Zet Bart De Wever de deur open voor een regeringsdeelname van Vlaams Belang? De N-VA-voorzitter laat duidelijk verstaan dat hij niet in de Vlaamse regering zal stappen zonder een Vlaamse meerderheid op federaal niveau. Wat zit daar achter? Politicoloog Carl Devos (UGent) fileert de beweegredenen van De Wever. “Die strategie straalt wanhoop uit.”

Lees meer »